«جوان‌گرایی»؛ شاخصه‌ مهم چهلمین جشنواره موسیقی فجر

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر «جوان‌گرایی» را شاخصه‌های مهم جشنواره چهلم فجر خواند و گفت: رقابتی‌تر شدن جشنواره نیز از جمله ویژگی‌های قابل توجه است که هر سال آن را غنی‌تر می‌کند.

«رضا مهدوی»، دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره دستاوردهای جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در حوزه موسیقی جدی در چهار دهه گذشته گفت: یکی از شاخصه‌های مهم جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر جوان‌گرایی است. به این معنا که باید زمینه حضور کودکان، نوجوانان، بانوان و عرصه پژوهش را فراهم کنیم، به‌ویژه در کنار بخش‌هایی که همیشه جزء شاکله اصلی جشنواره بوده‌اند. از سوی دیگر، رقابتی‌تر شدن جشنواره نیز از جمله ویژگی‌های قابل توجه است که هر سال ویژگی‌های آن را غنی‌تر می‌کند. برای اینکه این روند پررنگ‌تر شود، پیشنهاد می‌کنم عرصه رقابت را به بخش بین‌الملل گسترش دهیم و از داوران بین‌المللی دعوت کنیم.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر افزود: باید جوایز قابل توجهی در نظر بگیریم تا توجه جهانیان به این جوایز موسیقی از ایران جلب شود. این امر می‌تواند باعث شود جوانان ما از نظر برنامه‌های کاربردی مختلف نگاهشان به غرب محدود نشود. ایران ظرفیت‌های بالایی دارد و اساتید با دانش و تجربه‌ای در این حوزه در اختیار داریم. علاوه بر این، کشورهای همسایه با فرهنگی غنی و مشترک با ایران می‌توانند نقش مهمی در این مسیر ایفا کنند. به همین دلیل می‌توانیم از این پتانسیل‌ها استفاده کرده و جشنواره را گسترش دهیم.

مهدوی درباره حضور بزرگان موسیقی کشور در جشنواره موسیقی فجر توضیح داد: این مسئله به این دلیل است که زمان تغییر کرده و بسیاری از بزرگان آن نسل از میان ما رفته‌اند. همچنین، فضای مجازی گسترش زیادی پیدا کرده و استادان برجسته موسیقی ما اغلب برای برگزاری دوره‌ها و کنسرت‌ها به خارج از کشور سفر می‌کنند. به همین خاطر طبیعی است که حضور آنها در جشنواره‌ها محدود باشد. با این حال، از این بزرگان خواهش می‌کنیم که شاگردان خود را حمایت کرده و راهنمایی کنند، چرا که چند سال است که شعار این جشنواره بر جوان‌گرایی تمرکز دارد.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره فراهم کردن بستر مناسب برای حضور جوانان و شاگردان  اساتید پیشکسوت موسیقی برای حضور در جشنواره فجر گفت: باید رقابت‌ها را بیشتر کنیم و ارزش جوایز را افزایش دهیم تا امتیازات آن دوچندان شود. همچنین، بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی کشور باید در جشنواره موسیقی فجر مشارکت بیشتری داشته باشند و خروجی‌های این جشنواره را جدی‌تر از گذشته دنبال کنند.

مهدوی درباره تفاوت ساختاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با دوره‌های گذشته اظهار کرد: در این دوره تلاش کرده‌ایم که از دستاوردهای دوره‌های گذشته به‌عنوان بستر استفاده کنیم و آنها را به‌عنوان ستون‌های محکم جشنواره قرار دهیم. ما به خوبی می‌دانیم که بدون پشتوانه هیچ‌چیز قابل تحقق نیست و همین پشتوانه جشنواره است که آن را پررونق و پرفروغ نشان می‌دهد.

کد خبر 1803999

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha