سیمره با نواهای تازه در جشنواره فجر 

مهران عضنفری مدیر گروه نوای سیمره که سال‌هاست در جشنواره حضور موفق دارد، تاکید کرد که هر بار برای مخاطبان جشنواره آثار تازه‌ای آماده و اجرا می‌کنند.


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گروه نوای سیمره که یکی از گروه‌های باسابقه در زمینه موسیقی نواحی زاگرس (لری. لکی) است، روز ۲۷ بهمن ساعت ۲۰ در فرهنگسرای بهمن به صحنه می‌رود.  

مهران غضنفری، مدیر گروه نوای سیمره در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان  درباره اجرای این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: نوای سیمره حدود ۸ دوره در جشنواره موسیقی فجر حضور داشته و هر دوره قطعات تازه‌ای به دوستداران موسیقی تقدیم کرده است. برای این دوره هم قطعاتی در دو بخش ماهور و شور در نظر گرفته بودیم اما بسیار عجیب است که اجرای شنبه فقط به ما اختصاص ندارد و به جز نوای سیمره گروه دیگری نیز اجرا خواهد داشت. در نتیجه رپرتوار ما تغییر کرد و فقط بخش ماهور را اجرا خواهیم کرد.  

وی درباره قطعات جدید این گروه توضیح داد: برای بخش شور قطعات جدیدی داشتیم اما مجبوریم کلا این بخش را حذف کنیم. برای بخش ماهور یک آواز تازه داریم؛ قطعه‌ای به نام «یار گیوانی» که به علاقمندان تقدیم می‌شود. همچنین قطعات دیگری برای اجرا در نظر داریم که از آن جمله می‌توان به مشق پرواز، طلوع، سیم‌آخر، هرمنمه و چند قطعه دیگر اشاره کرد.  

این آهنگساز اظهار امیدواری کرد: سالن بزرگی برای اجرای گروه‌های نواحی در نظر گرفته شده که امیدواریم پر بشود. شاید بهتر بود سالن حوزه هنری یا فرهنگسرای ارسباران برای اجرای گروه‌های نواحی در نظر گرفته می‌شد چون سالن فرهنگسرای بهمن بسیار بزرگ است و برای اجراهای دیگر مناسب‌تر است.  

سرپرست گروه نوای سیمره افزود: این گروه از سال ۱۳۹۰ شروع به کار کرده و هدفش زنده کردن موسیقی قدیمی و حتی فراموش شده زاگرس است که به همین منظور قطعات زیادی از این نواهای کهن را بازسازی و ارائه کرده است.  
این آهنگساز تاکید کرد: بیشتر قطعات ساخته خودم هستند که سرودن شعر، بازسازی آهنگ یا تنظیم را خودم انجام داده‌ام. تمامی این قطعات مربوط به منطقه زاگرس و به زبان لکی و گویش لری هستند. بعضی ملودی‌ها در حال فراموشی هستند که آنها را بازیابی کرده‌ایم و با تنظیم مجدد به علاقمندان موسیقی تقدیم کرده‌ایم.  


عضنفری با بیان اینکه حضورش همواره در جشنواره موفقیت آمیز بوده است، توضیح داد: گروه موسیقی نوای سیمره دارای یک سابقه موسیقایی قوی است و ما طی این سال ها که فعالیت داشته‌ایم، ‌مقام‌های برتر کشور را در گروه‌نوازی به دست آورده‌ایم. حدود ۵ جایزه برتر گروه‌نوازی از جشنواره‌های ملی را به دست آورده‌ایم و نیز دیپلم افتخار و مقام‌های برتر خوانندگی وآهنگسازی از جشنواره‌های ملی.  

این ترانه‌سرا و سرپرست گروه، درباره موفقیت‌های نوای سیمره خاطر نشان کرد: همیشه سعی کرده‌ام نوازندگان و خوانندگان جوان و با استعداد را به گروه دعوت کنم و پویایی داشته باشیم. همراهی هنرمندان تازه‌نفس و جوان به طراوت گروه کنم کرده است.  

وی با بیان اینکه حضور در جشنواره برای نیروهای جوان می‌تواند بسیار مفید باشد، اضافه کرد: جوان‌ترها این فرصت را دارند که در جشنواره  با اجراهای تازه، افراد تازه و موسیقی‌های تازه از سایر نواحی آشنا شوند. خروجی جشنواره‌ها معمولا معرفی نوازندگان، خوانندگان و موزیسین‌های برتر نواحی مختلف ایران است؛ هنرمندانی که گاه در محاق می‌مانند و باید با جشنواره‌های اینچنینی شناخته شوند.

غضنفری درباره دستاوردهای نوای سیمره از جشنواره موسیقی فجر اظهار  کرد: متاسفانه هنوز آنچه مد نظرمان بوده و به ما وعده داده شده را از جشنواره به دست نیاورده‌ایم. یکی از این موارد، اعزام گروه‌های برتر به فستیوال‌های خارجی است؛ با اینکه مسئولان جشنواره چندین بار قول دادند و حتی مصاحبه‌ها و فیلم‌هایشان موجود است که گفته‌اند نوای سیمره باید نماینده ویژه کشور در جشنواره‌ها و فستیوال‌های بین‌المللی باشد اما هنوز این مهم برای ما محقق نشده است.  

سرپرست گروه نوای سیمره به برگزارکنندگان جشنواره موسیقی فجر پیشنهاد داد: معمولا نوازندگان جوان و بیکار هستند و درآمد ندارند؛ در طول سال تعداد زیادی جشنواره نداریم که این نوازندگان به طور مرتب مشغول به کار باشند. بنابراین  اگر به افزایش دستمزد آنها توجه شود، بسیار خوب خواهد بود. متاسفانه موسیقی نواحی در بخش مسابقه و رقابتی جشنواره فجر قرار ندارد و جزو بخش‌های جنبی است در حالی که سال‌ها در بخش رقابتی بود و همین سبب می‌شد بین گروه‌ها رقابت بیشتری ایجاد شود و در نتیجه هنرمندان برتر مطرح و شناخته می‌شدند.

کد خبر 1803845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha