مسلمانان آمریکا؛ تجربه‌ منحصربه‌فرد مقاومت برابر ظلم سیاسی

پس از ۱۱ سپتامبر، طیف گسترده ای از سازمان‌های مسلمان مستقر در ایالات متحده حتی شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR)، به بهانه مبارزه با تروریسم مورد هدف مجریان قانون قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: اقدامات دولت جدید آمریکا در اخراج مهاجران غیر قانون در هفته‌های اول دوره جدید ترامپ نشان می‌دهد مقامات جدید کاخ سفید شمشیر را برای اقلیت‌های این کشور از جمله مسلمانان از رو بسته‌اند. تارنمای شبکه الجزیره وضعیت مسلمانان را در دوره ترامپ بررسی کرده و اعتقاد دارد که در نسخه دوم دولت ترامپ مسلمانان بیشتر تحت فشار قرار خواهند گرفت.

پس از ۱۱ سپتامبر، طیف گسترده ای از سازمان‌های مسلمان مستقر در ایالات متحده حتی شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR)، به بهانه مبارزه با تروریسم مورد هدف مجریان قانون قرار گرفته‌اند.

اگر در ایالات متحده مسلمان هستید و دارای عقاید سیاسی، به ویژه در مورد حقوق مدنی یا مسائل مربوط به اقلیت های به حاشیه رانده شده هستید، تحت نظارت دولت قرار خواهید گرفت.

اخیرا، ایلان ماسک، مالک میلیاردر X که ریاست وزارت کارآمدی دولت ترامپ را برعهده دارد، از پلتفرم رسانه اجتماعی خود برای تداوم روایتی از عبارت «تبهکاران مسلمان» استفاده کرده است. به نظر می‌رسد در دوره جدید نیز سازمان‌های دولتی ایالات متحده بارها با افزایش بودجه و اختیارات برای اجرای برنامه‌های ضد تروریسم که مسلمانان را هدف قرار می‌دهند، پاداش دریافت می‌کنند.

مسلمانان آمریکا تجربه‌ای منحصربه‌فرد از مقاومت در برابر ظلم سیاسی دارند که می‌تواند الهام‌بخش بسیاری از جنبش‌های عدالت‌خواهانه باشد. از مبارزات حقوق مدنی گرفته تا مقابله با سیاست‌های تبعیض‌آمیز پس از ۱۱ سپتامبر، آن‌ها روش‌هایی را برای دفاع از حقوق خود و مشارکت فعال در جامعه خلق کرده‌اند.

جامعه مسلمانان آمریکا آموخته است که اتحاد و همکاری با دیگر گروه‌های تحت ستم، مانند سیاه‌پوستان، لاتین‌تبارها و مهاجران، قدرت آن‌ها را در برابر بی‌عدالتی افزایش می‌دهد. سازمان‌هایی مانند شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR) و جنبش‌های عدالت‌خواهانه به مسلمانان کمک کرده‌اند تا صدای خود را به گوش سیاست‌مداران برسانند.

مسلمانان آمریکا از سیستم‌های قانونی برای به چالش کشیدن سیاست‌های تبعیض‌آمیز و دفاع از حقوق خود استفاده کرده‌اند. شکایت‌های حقوقی علیه ممنوعیت‌های سفر و تبعیض در محیط کار نمونه‌هایی از این رویکرد هستند.

ایجاد رسانه‌های مستقل، مستندها و کتاب‌هایی که روایت مسلمانان را بیان می‌کنند، راهی برای مقابله با اسلام‌هراسی و تغییر افکار عمومی است. بسیاری از مسلمانان از هنر، موسیقی و فیلم برای بیان تجربیات خود استفاده کرده‌اند.

بسیاری از مسلمانان آمریکا متوجه شده‌اند که یکی از راه‌های مقاومت، ورود به عرصه سیاست و حمایت از نمایندگانی است که از حقوق آن‌ها دفاع می‌کنند. افزایش میزان مشارکت آن‌ها در انتخابات و حضور سیاستمداران مسلمان در کنگره آمریکا نشان‌دهنده این استراتژی است.

مسلمانان آمریکا با برقراری ارتباط با جنبش‌های عدالت‌خواهانه در سراسر جهان، از جمله جنبش‌های ضد استعمار و ضد نژادپرستی، شبکه‌ای از حمایت‌های متقابل ایجاد کرده‌اند که به قدرت آن‌ها در مبارزه با ظلم سیاسی می‌افزاید.

تجربه مسلمانان آمریکا نشان می‌دهد که مقاومت در برابر ظلم سیاسی نیازمند ترکیبی از اقدام مدنی، روایت‌سازی، مشارکت سیاسی و همبستگی بین‌المللی است. این الگوها می‌توانند الهام‌بخش دیگر جوامعی باشند که به دنبال عدالت و برابری هستند.

کد خبر 1804132

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha