تولید محتوا و روایت‌سازی فعال، کلید پیروزی در سنگر دفاع نرم

رسانه‌ها باید در برابر هجمه‌های رسانه‌ای راه‌های نفوذ فکری دشمن را بشناسند و مسیرهای تأثیرگذاری آن را مسدود کنند.

خبرگزاری شبستان؛ آران و بیدگل/روح اله باقری؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ در سالروز قیام عظیم مردم تبریز در ۲۹ بهمن ۱۳۵۶، در دیدار هزاران نفر از مردم این شهر، «ایمان، غیرت دینی، پیشتازی و الگوسازی» را از خصوصیات مستمر مردم آذربایجان و تبریز خواندند و گفتند: مسئولان دستگاه های تبلیغاتی و آموزشی و رسانه‌ای، صاحبان بیان و قلم، اصحاب دانش و هنر و آحاد جوانان فعال در فضای مجازی، نقاط مورد توجه دشمن برای نفوذ در افکار عمومی را شناسایی و آن ها را با تولید محتوا و فکر و اندیشه مسدود کنند.

ایشان دفاع نرم‌افزاری در شرایط کنونی را مهم تر از دفاع سخت‌افزاری برشمردند و در تبیین علت این اهمیت گفتند: نقص در دفاع سخت‌افرازی با دفاع نرم‌افزاری قابل جبران است همچنان که تاکنون بارها این کار انجام شده اما مشکلات نرم‌افزاری با ابزارهای سخت‌افزاری قابل رفع نیست.

در همین رابطه و با توجه به ماموریت ویژه رهبر انقلاب به دستگاه‌های تبلیغاتی و صاحبان فکر و اندیشه، با حجت الاسلام «علیرضا فرهنگ» رئیس شورای فرهنگ عمومی و امام جمعه آران و بیدگل به گفت و گو نشستیم:

به نظر جنابعالی، آیا فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب از دغدغه تازه ایشان در این حوزه پرده بر می دارد؟

به نظر بنده دغدغه های رهبر معظم انقلاب همان دغدغه های گذشته است. ایشان مثل همیشه دست استکبار را خوانده و علی رغم تبیین جایگاه عظیم کشور در جهان و تثبیت بنیه فکری و ریشه ای انقلاب و تاثیر گذاری آن در جهان، بزرگ ترین تهدید دشمن را تهدید نرم افزاری و جنگ رسانه ای و نرم دشمن برای زدن باورهای دینی و اعتقادی و اعتماد مردم به نظام و اختلاف افکنی می دانند.

رهبر انقلاب بزرگ ترین تهدید دشمن را تهدید نرم افزاری و جنگ رسانه ای  برای زدن باورهای دینی و اعتماد مردم به نظام می دانند.

سال‌های سال است امر رسانه انقلاب در سخنرانی‌ها و مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی خلاصه شده و ایشان یک تنه با تبیین و تحلیل و بازنمایی، به جنگ غول رسانه ای استکبار و صهیونیسم رفته است.

برای دریافت اهمیت این موضوع، می توان دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب در خصوص  «جنگ رسانه‌ای»،   «جنگ نرم»، «جنگ روانی»، «تبلیغات دشمن» و امثال این موارد را در سال های اخیر جستجو کرد.  

اهمیت این موضوع را در چه می دانید؟

شناخت دشمن و عملیات روانی و جنگ ادراکی دشمن یکی از محورهای فکری اصلی اندیشه مقام معظم رهبری است که از ابتدای مبارزات انقلابی ایشان همواره توسط خودشان تبیین شده است. در واقع، شناخت نقشه دشمن، پیش‌شرط مقابله است و تا شناختی درست و کامل از نقشه های دشمن نداشته باشیم نمی توانیم راه خود را برای مقابله پیدا کنیم.

مهم‌ترین راه مقابله با عملیات روانی و جنگ ادراکی و شناختی، شفافیت، اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و بصیرت‌افزایی به جامعه است

از سوی دیگر مهم‌ترین راه مقابله با عملیات روانی و جنگ ادراکی و شناختی، شفافیت، اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و بصیرت‌افزایی به جامعه است. هر چه فضای جامعه شفاف‌تر و مردم آگاه‌تر شوند، فرصت برای دروغ‌گویی و مانور دشمنان در افکار عمومی و مدیریت افکار عمومی کاسته می‌شود.

البته در برابر هجمه‌های رسانه‌ای، پاسخ صرف کافی نیست، تولید محتوا و روایت‌سازی فعال، کلید پیروزی در سنگر دفاع نرم است. رسانه‌ها باید راه‌های نفوذ فکری دشمن را بشناسند و مسیرهای تأثیرگذاری را مسدود کنند.

وظیفه مخاطبان بیانات رهبری را در شرایط فعلی چه می دانید؟

همه تأثیر گذاران در عرصه های مختلف که مخاطب بیانات رهبر معظم انقلاب هستند باید در مرحله اول برای شناخت نقش خود در این میدان اهتمام ویژه ای داشته باشند و در مرحله بعد برای عملیاتی کردن آن با یک راهکار و برنامه مدون و هدفمند و مستمر در طول سال فعالیت خود را به پیش ببرند.

مخاطبان بیانات رهبر انقلاب باید در مرحله اول برای شناخت نقش خود در این میدان اهتمام ویژه ای داشته باشند

لازمه این کار هم افزایی و در کنار هم قرارگرفتن این مجموعه ها و یک فعالیت واحد با عملیات چند وجهی است. یقینا آنچه می تواند به فرمان رهبر انقلاب جامه عمل بپوشاند دوری از کارهای سطحی و نخ نما و صرفا گزارشی است.

 از سوی دیگر نهادهای انقلابی و فرهنگی هم بایستی به کمک نیروهای جهادی در این عرصه بیایند و نقش راهبری خود را ایفا کنند.

تولید محتوا و روایت‌سازی فعال، کلید پیروزی در سنگر دفاع نرم است

برای تولید فکر و اندیشه در برابر جنگ نرم دشمن، شما چه ابزاری را موفق تر می دانید؟

مقام معظم رهبری «هنر» را رسانه‌ای قدرتمند در نبرد نرم می دانند. هنر در واقع بهترین زبان برای انتقال پیام است. لذا باید برای مقابله با جنگ نرم دشمن، تولید محتوا در قالب آثار هنری فاخر همچون فیلم و مستند، خبر و گزارش، ادبیات و فضای مجازی تقویت شود و از آثار فاخر حماییت شود.

مقام معظم رهبری «هنر» را رسانه‌ای قدرتمند در نبرد نرم می دانند.

برای این موضوع می توان اولا تولید محصولات هنری در این حوزه را رقابتی کرد که برپایی جشنواره های مختلف هنری می تواند گام موثری در رقابتی کردن آن باشد و ثانیا محصولات و تولیدات برتر هنری باید مورد حمایت و تشویق قرار بگیرد.

حضرتعالی به عنوان فرمانده قرارگاه فرهنگی شهر، در حوزه تبلیغ دینی برای این فرمان ایده ای دارید؟

با توجه به اینکه ائمه جمعه می توانند محور کنار هم قرار گرفتن فعالان رسانه های مردمی و دستگاهی باشند، یکی از برنامه های قرارگاه فرهنگی شهرستان آران و بیدگل در سال  ۱۴۰۴ باید همین مسأله باشد.

در مرحله اول، نخستین گردهمایی توجیهی و تبیینی با محوریت سخنان رهبر معظم انقلاب با مردم تبریز در نیمه دوم اسفند ماه ۱۴۰۳برگزار خواهد شد. سپس تلاش خواهیم کرد شبکه های تبلیغی را با فعالان رسانه ای، تحلیلگران و متخصصان حوزه تبیین متحد کنیم و در این راستا شبکه ای واحد تشکیل دهیم تا این حلقه ها به هم متصل شود و بتوانیم قدم های موثری در این راستا در سال آینده داشته باشیم.

مخاطبین فرمان مقام معظم رهبری باید نسبت به برنامه ها و ایده های خود اعلام نظر کنند. یقینا تبادل اندیشه ها و برنامه ها و اشتراک گذاری آن می تواند در شهرستان تاثیر گذاری خوبی بر روند مبارزه با تهدید نرم افزاری دشمن داشته باشد.

سخن آخر؟

قطعا جریانی در عرصه فکری و ذهنی پیروز است که بتواند کنترل روایت را به‌دست بگیرد و روایت بسازد و آن را تثبیت کند؛ چرا که در جنگ اراده‌ها، نبرد روایت‌ها تعیین‌کننده است. ظرفیت روایت‌سازی به حدی گسترده و تأثیرگذار است که حتی در شرایط شکست، دشمن می‌تواند با بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای و جنگ شناختی، خود را پیروز میدان جلوه دهد. لذا ما دوستداران انقلاب باید با تولید محتوا و فکر و اندیشه راه نفوذ دشمن را مسدود و جنگ روایت ها را به نفع جبهه حق رقم بزنند.

کد خبر 1804497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha