رشد جمعیت در خراسان جنوبی؛ تغییرات مثبت در روند زاد و ولد

امیرآبادی‌زاده گفت: با توجه به اینکه خراسان جنوبی در دو سال اخیر با رشد قابل توجهی در نرخ زاد و ولد مواجه شده، به دومین استان کشور از نظر میزان ولادت تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، مرتضی امیرآبادی‌زاده امروز چهارشنبه (۱ اسفند) در ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان اظهار کرد: با وجود کاهش ۳ درصدی ثبت ولادت‌ها در استان در ۱۰ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته، سهم ولادت‌های مادرانی که دارای فرزند سوم و بیشتر هستند، به ۴۰.۸ درصد رسیده است.

وی افزود: تا پایان دی ماه امسال، ۱۲ هزار و ۲۷۷ واقعه ولادت در خراسان جنوبی ثبت شده است.

مدیرکل ثبت احوال خراسان‌ جنوبی با اشاره به اینکه میانگین سن مادران در استان ۳۰ سال و سه ماه و میانگین سن پدران ۳۴ سال و پنج ماه بوده است، گفت: نسبت ولادت‌ها به ترتیب شامل ۲۷.۳ درصد برای فرزند اول، ۳۱.۴ درصد برای فرزند دوم، ۲۶.۸ درصد برای فرزند سوم، ۱۰.۸ درصد برای فرزند چهارم و ۳.۲ درصد برای فرزند پنجم و بیشتر است.

امیرآبادی‌زاده خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی پس از سیستان و بلوچستان، رتبه دوم ولادت‌ها را در کشور به خود اختصاص داده است و نرخ ولادت این استان در دو سال اخیر بالاتر از میانگین کشوری بوده، که نشانه‌ای از گرایش مردم به فرزندآوری است.

وی در ادامه تصریح کرد: اگرچه روند کاهش نرخ ولادت‌ها تا سال ۱۴۰۰ ادامه داشت، اما در دو سال اخیر با افزایش نرخ زاد و ولد مواجه بوده‌ایم.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی بیان داشت: در سال گذشته، کمترین نرخ ولادت در شهرستان‌های فردوس، قاینات، بشرویه، سرایان و خوسف ثبت شده است.

امیرآبادی‌زاده با پیش‌بینی اینکه جمعیت استان در سال جاری به ۸۴۵ هزار نفر برسد، اظهار داشت: تغییرات احتمالی در سرشماری ۱۴۰۵ بدون شک وجود خواهد داشت. 

وی همچنین پیش‌بینی کرد که سهم جمعیت زیر ۱۵ سال استان از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۱۵ کاهش یابد. با این حال، ۶۵ درصد از جمعیت استان در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال قرار دارند که می‌تواند فرصتی مغتنم برای رشد اقتصادی و علمی استان ایجاد کند.

کد خبر 1804626

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha