ایران و قطر در مسیر دیپلماسی مؤثر و سازنده

سفر «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» به ایران موجی از گمانه زنی‌ها را درباره اهداف آن ایجاد کرد، مهم‌ترین مسئله بررسی مسایل مشترک منطقه و بین المللی برای حل مسالمت آمیز بحران‌ها از مسیر دیپلماسی مؤثر و سازنده است.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: درحالی «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر روز گذشته(چهارشنبه یکم اسفند ۱۴۰۳) وارد تهران شد و با مقامات ایرانی از جمله دکتر «مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری ایران دیدار کرد که قطر به عنوان یکی از میانجی‌گرها در آتش بس جنگ غزه نقش کلیدی داشته است.

سفر امیر قطر به تهران باتوجه به روابط تاریخی ممتاز دو کشور و شرایط و تحولات کنونی منطقه که مستلزم افزایش رایزنی‌ها در بالاترین سطوح و هماهنگی دیدگاه‌ها و مواضع در قبال چالش‌ها و تحولات مختلف است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

برهمین اساس، سفر امیر قطر به ایران نشانه قدرت و استحکام روابط مهم دو کشور است که این مسئله ناشی از روابط ریشه دو کشور مبتنی بر اعتماد متقابل و منافع مشترک دو طرف است.

سفر امیر قطر درحالی انجام شد که آمریکا سعی دارد با تشدید فشارها بر متحدان و کشورهای دیگر حتی خاورمیانه حلقه تحریم را بر ایران تنگ‌تر کند، اما شیخ تمیم بدون توجه به سیاست‌های آمریکا و فشار مقامات آمریکایی بر کشورهای منطقه برای تحریم بیشتر ایران، این سفر را انجام داد که مسئله نشان از خودباوری و استقلال رأی امیر قطر در مدیریت کشور و افق دید باز و بلند به کشورهای منطقه دارد.

براساس این گزارش، سفر امیر قطر موجی از گمانه زنی‌ها را درباره اهداف آن درپی داشته است، یکی از این گمانه زنی‌ها این بوده است که ممکن است که تمیم بن حمد آل ثانی حامل پیامی از آمریکا برای تهران باشد.

در همین حال، این احتمال وجود دارد که نقش میانجی را بین ایران و سوریه ایفا کند و راه حلی برای اعتماد سازی بین تهران و دمشق ارایه دهد تا سفارت ایران در این کشور بازگشایی شود.

اما این احتمالات تنها در حد گمانه زنی است و ممکن است که این سفر برای تقویت روابط راهبردی، اقتصادی، امنیتی و تجاری بین دو طرف انجام شده باشد.

ناظران براین باورند که ایران بر روابط خوب با قطر سرمایه گذاری می‌کند تا بتواند مسیر جدیدی برای کاهش چالش‌های منطقه‌ای با تقویت روابط دو جانبه بین تهران و دوحه پیدا کند. به همین دلیل سفر امیر قطر از اهمیت بسیاری برخوردار است.

 برهمین اساس می توان گفت که دیدارهای دو طرف در شرایط کنونی علاوه بر تقویت همکاری سیاسی و امنیتی و اقتصادی در چارچوب دیدگاه‌های سیاسی مشترک، برای بررسی مسایل مشترک منطقه‌ای و بین المللی و کمک به حل مسالمت آمیز بحران‌های منطقه از مسیر دیپلماسی مؤثر و سازنده است.

کد خبر 1804663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha