مسجدی برقرار و موفق در جذب دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها

مسجد جامع «صدیقه کبری(س)»، با برنامه‌های متنوع توانسته پاتوقی بانشاط و پویا برای نسل جدید و دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها باشد، همه این فعالیت ها در نتیجه‌ ارتباط و تعامل خوب بین ارکان مسجد است تا امورات با صفا و صمیمیت دنبال شود.  

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد اگر فعال و برقرار شود، می‌تواند نقطه ثقل اثرگذاری محله باشد، اتفاقی که در مسجد جامع صدیقه کبری(س) شهرک والفجر منطقه ۱۵ تهران افتاده است و این مسجد پاتوقی برای دهه هشتادی و نودی  ها شده است. این مسجد همانند مساجد اوایل پیروزی انقلاب به عنوان سنگری فعال عمل می کند و فضایی با نشاط و پویا برای نسل جدید است، به گفته متولیان مسجد، همه این فعالیت ها در نتیجه‌ ارتباط و تعامل خوبی است که بین پایگاه بسیج و دیگر ارکان مسجد برقرار شده تا امورات با صفا و صمیمیت دنبال شود. یکی از امتیازات این مسجد برگزاری سه نوبت نماز جماعت و باز بودن ساعات طولانی بر روی مردم است.   

امام جماعت این مسجد حجت‌الاسلام «حسین علیزاده» که ۱۷ سال سابقه امامت جماعت این مسجد را بر عهده دارد، توانسته مسجد را پایگاهی برای تربیت نوجوانان و جوانان کند. او معتقد است که مسجد فعال تنها نباید به اقامه نماز جماعت اکتفا کند، البته اقامه نماز جماعت منظم در مسجد باعث رونق خانه خدا می شود، اما در کنار این موضوع باید مساجد به فکر انجام برنامه های دیگری نیز باشند، به همین جهت وی با راه اندازی هیأت اندیشه ورز در مسجد تلاش کرده برای برنامه های مسجد راهبردهای بلند مدت و کوتاه مدت به همت خبرگان و افراد با تجربه طراحی نماید.

حجت الاسلام «حسین علیزاده» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت هیأت اندیشه ورز در مسجد جامع صدیقه کبری(س) گفت: در این هیأت طلاب با تجربه و جوان و دانشجویان حضور دارند و در مورد برنامه های مسجد تصمیم گیری می کنند، زیرا که معتقدیم که مساجد پایگاه معنوی و چراغ درخشان برای تبیین آموزه های اسلام و انقلاب هستند و باید تلاش کرد که خانه های خدا محور اجتماع همه اقشار و خانواده ها باشند، به همین جهت ما با رویکرد تربیتی، مسجد را پایگاه و کانون اصلی تربیت کودکان و نوجوانان قرار دادیم و علاوه بر اقامه سه نوبت نماز جماعت، برنامه های متنوع فرهنگی، قرآنی و هنری، برنامه های علمی و اردویی برای مخاطبانمان تدارک دیده ایم.

امام جماعت مسجدجامع صدیقه کبری(س) با اشاره به رویکرد مسجد برای تبدیل به پایگاه قرآن گفت: روزهای یکشنبه هر هفته در این مسجد محفل انس با قرآن کریم با حضور اساتید برجسته قرآنی برگزار می شود و پس از هر نوبت نماز جماعت تلاوت قرآن کریم مورد توجه قرار می گیرد و جلسات مفاتیح خوانی، نهج البلاغه خوانی از برنامه های مسجد است.

مسجدی برقرار و موفق در جذب دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها

برنامه‌ریزی برای برای همه گروه‌های سنی

وی با بیان اینکه در حال حاضر این مسجد یکی از فعال ترین و پویاترین مساجد محسوب می شود، ابراز کرد: مسجد برای همه اقشار و گروههای سنی با هماهنگی گروه اندیشه ورز برنامه دارد و از کودک سه ساله تا افراد بزرگسال می توانند از برنامه های این مسجد به صورت رایگان بهره ببرند، به طوری که در قالب گروه خادم الزهرا(س) برای بانوان برنامه های اعتقادی، تربیتی، و اردوهای زیارتی تدارک دیده شده است.

وی ادامه داد: برای نونهالان پسر تا سن ۱۲ سالگی مسجد برنامه های مختلف هیات، جلسات بازخوانی سیره شهدا فوتبال، فوتسال، گروه سرود که از گروههای سرود موفق منطقه است و در مناسبت ها در سطح منطقه و محله اجرا دارد، را درنظر گرفته  است که در قالب گروه قاسمیون فعالیت دارند و ۳۵ نفر عضوثابت هستند، برای نوجوانان هم در قالب گروه کانون امام رئوف برنامه های اردوی جهادی، فعالیت در برنامه ها و مراسم های مختلف مسجد، برپایی ایستگاههای صلواتی با مشارکت نوجوانان برگزار می شود. جوانان محله هم  با فعالیت در بسیج مسجد که در سال گذشته یکی از پایگاه‌های بسیج برتر منطقه معرفی فعالیت دارد، تدارک اردوهای مختلف، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ با حضور مسئولان و چهره های شاخص از جمله فعالیت ها برای جوانان است.

مسجدی برقرار و موفق در جذب دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها

مسجدی برقرار و موفق در جذب دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها

یکی از بخش های مسجد در بخش خواهران مهدکودک و پیش دبستانی است که ۱۵ سال سابقه فعالیت دارد، پیش دبستانی برای کودکان ۶ تا ۱۰ سال است و تحت عنوان دختران فاطمی فعالیت دارد، همچنین برای نوجوانان دختر ۱۰ تا ۱۷ سال هم مسجد تحت عنوان گروه ملکا با حضور ۲۵ مربی برنامه های مختلف فرهنگی، مذهبی و تربیتی تدارک دیده شده است.

مسجدی برقرار و موفق در جذب دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها

 توجه به موضوع جهاد تبیین

وی با اشاره به اهتمام این خانه خدا به موضوع «جهاد تبیین»، گفت: با حضور نخبگان، گروه های مرجع، کارشناسان مطرح  تلاش کردیم که گام های اثرگذاری در پاسخ به شبهات و دغدغه های مردم در این عرصه برداریم.

دستگیری از محرومین/ جشنواره غذا و بازارچه خیریه

مسجد جامع صدیقه کبری(س) در حوزه گره گشایی از مشکلات مردم و محرومین هم فعالیت های گسترده ای انجام می دهد و با تحت پوشش قرار دادن ۴۰ خانواده کم برخوردار در طول سال چند نوبت به آنها بسته های معیشتی توزیع می کند و بخشی از هزینه های دارو و درمان آنها را متقبل می شود، همچنین مسجد با معرفی افراد نیازمند به کمیته امداد امام خمینی(ره) تلاش دارد گره از مشکلات آنها بگشاید.  به گفته حجت الاسلام علیزاده مسجد در طول سال چند نوبت اقدام به برپایی جشنواره غذا و بازارچه خیریه می کند تا از این طریق افراد سرپرست خانوار بتوانند با فروش تولیدشان درآمدزایی داشته باشند.

 بنابراین گزارش، مسئله عفاف و حجاب از مهمترین و محوری ترین مسایل دینی و اعتقادی جامعه محسوب می شود و ضرورت دارد که از تریبون مسجد و منبر به شکل محتوایی و با بیانی جذاب، اهمیت این موضوع در جامعه بیان شود، این موضوع در فعالیت های مسجد جامع صدیقه کبری(س) مورد توجه بوده است، به گفته حجت الاسلام  علیزاده این خانه خدا ضمن برگزاری جلسات تبیین‌گری و بصیرت افزایی با حضور کارشناسان این حوزه، در جهت بیان سیره و شخصیت حضرت فاطمه(س) و معرفی زن نمونه و تراز برای بانوان با برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب، تلاش دارد که در بحث ترویج و فرهنگ سازی موضوع حجاب و عفاف تلاش نماید.

مسجدی برقرار و موفق در جذب دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها

وی معتقد است که برای جذب نوجوانان و جوانان باید فضای مسجد به گونه‌ای باشد که آنان رغبت کنند به سمت این مرکز دینی و فرهنگی بیایند و امام جماعت مسجد و حتی هیات امنا باید به گونه‌ای عمل کنند که باعث جذب شود. امام جماعت مسجد به تمام معنا باید با همه نوجوانان و جوانان رفاقت، شفقت، محبت و مهربانی داشته باشد و صحبت های آنها را بشنود، زیرا که وی جایگاه پیامبری  امامت را در مسجد دارد، بنده  به کارگزاران و خادم مسجد نیز توصیه کرده ام که با کودکان حتی اگر در مسجد شلوغ کردند، پرخاش نکنند و برخورد مناسبی با آنها داشته باشند، تا خدای نکرده در ذهن آنها از مسجد تصوری منفی شکل نگیرد.

بزرگداشت روز زن و مرد در مسجد

وی توجه به مناسبت های مختلف و ولادت و شهادت های ائمه اطهار(ع) را یکی از برنامه های مورد توجه مسجد دانست و تصریح کرد: با محوریت مسجد جامع صدیقه کبری(س)  و همه مساجد و تکایای منطقه و محله همه ساله در سالروز شهادت حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)   با حضور ۱۵۰۰ نفر از مومنین منطقه دسته عزاداری درمحله برپا و اطعام صورت می گیرد، در سالروز ولادت حضرت فاطمه(س) همه ساله به نمازگزاران بانو و در سالروز ولادت امام علی(ع) به آقایان هدایایی اهدا می  شود، تا از این طریق مردم بدانند که مسجد برای نمازگزارانش اهمیت قایل و مردم  مسجد را از خودشان بدانند.

فعالیت شبانه روزی مسجد در ماه مبارک رمضان

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر برقرار بودن خانه های خدا گفت: طبق قرارداد با خادم مسجد از او خواسته شده است که در مسجد جامع صدیقه کبری(س) از اذان ظهر تا دو ساعت بعد از اذان مغرب و عشا به روی مردم بازباشد و اتاقی نیز برای سکونت خادم در نظرگرفته شده و مقرر شده در ماه مبارک رمضان در مساجد شبانه روز به روی مردم باز باشد، همچنین در ماه ضیافت الهی در۳۰ روز میهمانی خدا، افطاری نیز برای نمازگزاران تدارک دیده شده است.

کد خبر 1804908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha