به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از rudaw، با نزدیک شدن به انتخابات آلمان، نگرانی مسلمانان از پیامدهای روی کار آمدن جناح راست افراطی افزایش یافته است که مهاجرت را به کانون مبارزات سیاسی خود تبدیل کرده است.
در شهر گلزنکیرشن در ایالت نوردراین- وستفالن، که پیشتر به دلیل تعداد زیاد کلیساهای ساخته شده شناخته می شد، اما امروزه برخی از مردم آن را «مکان ترویج مساجد» می نامند، زیرا شامل ۳۱ مسجد از سه هزار مسجد در کل آلمان است.
با شروع مبارزات انتخاباتی که قرار است پنجم اسفند مطابق با ۲۳ فوریه۲۰۲۵ برگزار شود، مساجد به مراکز بسیج انتخاباتی تبدیل شدهاند، به طوری که مسلمانان از یکدیگر دعوت می کنند تا در انتخابات حضور موثر داشته باشند و آرای خود را هدر ندهند. با توجه به اینکه مرحله بعدی برای آینده آنها در آلمان تعیین کننده خواهد بود.
در مسجد «الاخوة» در گلزنکیرشن، «ابراهیم الحورانی» امام جماعت این مسجد در برابر نمازگزاران به زبانهای عربی و آلمانی درباره اهمیت مشارکت سیاسی برای حفظ حقوق دینی مسلمانان صحبت می کند.
ابراهیم که از مادری آلمانی و پدری فلسطینی تبار به دنیا آمده است، تاکید می کند که رای دادن حقی است که مسلمانان نباید آن را بی اهمیت بدانند.
ابراهیم الحورانی میگوید که انگار تاریخ تکرار میشود، این چیزی است که ما در سال ۱۹۳۳ قبل از به قدرت رسیدن هیتلر تجربه می کردیم. زمانی که موقعیتهای سیاسی و رسانهای بحثهایی که در جریان بود، بسیار شبیه به آنچه امروز میبینیم، بود. تنها تفاوت این است که هدف گیری در آن زمان علیه یهودیان بود، اما اکنون علیه مسلمانان است.
ریاض، جوان سوری تبار که ده سال است در آلمان زندگی می کند، معتقد است که این بار انتخابات به ویژه با توجه به تشدید لفاظی های ضد مهاجرتی مهم تر از همیشه است و منتظر توصیه انجمن اسلامی است که به کدام حزب رای دهد.
وی با اشاره به اینکه هیچ حزبی نیست که همه نیازهای مسلمانان را برآورده کند، توضیح داد: ما در کشوری غربی هستیم که قوانین خاص خود را دارد، اما باید تا آنجا که ممکن است به حزبی نزدیک شویم که به بالاترین سطح از اهداف ما می رسد.
با افزایش شعارهای ضد مهاجرتی از سوی احزاب راست گرای آلمان، مسلمانان به طور مستقیم و غیرمستقیم هدف قرار می گیرند و می بینند که نتایج این انتخابات بر آزادی مذهبی آنها در آلمان نیز مانند سایر اجزای این کشور تاثیرگذار خواهد بود.
روا قرداخی، یکی از رای دهندگان مسلمان در این باره میگوید که شرکت در انتخابات به یک ضرورت مبرم برای تقویت جایگاه مسلمانان در جامعه آلمان تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه «رای دادن این بار در آلمان بسیار مهم است»، افزود: ما به عنوان افرادی که به طور کامل به جامعه آلمان تعلق نداریم، باید در انتخابات شرکت کنیم تا بتوانیم اینجا در آلمان قدرت و نفوذ داشته باشیم.
هیرش حمه خان، مسلمانی که ۳۰ سال در آلمان زندگی میکند، در اکثر انتخابات قبلی شرکت کرده است، میگوید که نگرانی از تاثیر نتایج انتخابات بر آزادیهای مذهبی دور از ذهن نیست.
هیرش حمه خان که هربار با لباس کردی سنتی به همراه فرزندانش رای می دهد تا اهمیت رای دادن را گوش زد کند، درباره چشم انداز انتخاباتی آلمان توضیح می دهد: احزاب اصلی آلمان، مانند اتحادیه دموکرات مسیحی، حزب سوسیال دموکرات و حزب سبز، همگی در صف اول صحنه سیاسی هستند.
اگرچه رای دهندگان جهت گیری های خود را فاش نکردند، اما احتمال دارد این بار حزب دموکرات مسیحی رای دهد.
مسلمانان با بیش از پنج میلیون نفر، دومین گروه مذهبی بزرگ آلمان پس از مسیحیان هستند که آنها را به یک نیروی انتخاباتی تبدیل می کند که می توانند بر صحنه سیاسی تأثیر بگذارند.
نظر شما