تشییع باشکوه شهید نصرالله، نمایش شکست اسرائیل در حذف حزب‌الله

ابراهیمی با اشاره به خدمات سیدحسن نصرالله برای مردم لبنان، گفت: هر آنچه از سید نصرالله منتشر شود و از این تشییع در جهان مخابره شود، برای رژیم خطرناک است چرا که تمام تلاش رژیم این بود که با کشتن سران مقاومت، فرهنگ مقاومت را نابود کند.

دکتر «رحمت ابراهیمی» کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری شبستان درباره جنبه‌های مختلف شخصیت شهید سید حسن نصرالله اظهار کرد: سیدحسن نصرالله، پرورش یافته مکتب اسلام و مکتب عاشورا است. در سال ۱۹۸۲ وقتی لبنان توسط اسرائیلی‌ها مورد اشغال قرار می‌گیرد، حزب الله لبنان از درون اشغالگری متولد می‌شود یعنی برای مقابله با اشغالگری و ظلم به پا می‌خیزد که ما این را در فرهنگ اسلام و دینی تحت عنوان «لا تظلمون و لا تظلمون» نه زیر بار زور بروید نه موقعی که  قدرتمند  هستید به کسی ظلم کنید، داریم. با این نگاه، این جریان شیعی متولد می‌شود، البته این جریان با حمایت‌های معنوی جمهوری اسلامی ایران با تئوری دولت و امتی که تحت عنوان «امت اسلامی» داشتیم، مورد حمایت ما واقع شدند. 

وی ادامه داد: تئوری دولت و امت در مقابل تئوری دولت و ملت غربی قرار دارد و به این معناست که در غرب بحث خون و سرزمین مطرح است یعنی کسی پدر یا مادرش برای یکی از کشورهای غربی باشد و یا در یکی از کشورهای غربی به دنیا آمده باشد از حقوق شهروندی آن کشور برخوردار می‌شود. در نگاه دولت و امت هر کسی که شهادتین را بگوید، مورد حمایت اسلام واقع می‌شود و از حقوق شهروندی امت اسلامی برخوردار می‌شود، لذا حمایت ما از حزب الله لبنان، حمایت ما از حماس در غزه، حمایت ما از مسلمانان در بوسنی و هرزگوین و حمایت ما از مسلمانان در هر نقطه از عالم از این نگاه است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: نکته دیگر این است که این نگاه در تعالیم دینی ما نیز آمده است که اگر مظلومی از شما کمک بخواهد و شما به عنوان فرد مسلمان به آن مظلوم کمک نکنی، مسلمان نیستی. با این دیدگاه جمهوری اسلامی ایران شکل می‌گیرد و شناخت غرب از این نگاه در همان اوایل پیروزی جمهوری اسلامی غربی ها را به تکاپو انداخت زیرا بر این باور بودند که  انقلاب اسلامی بر پایه اسلام ناب می تواند منافع آنها را به خطر بندازد چرا که انقلاب اسلامی یا اسلام در مقابل جهان کفر، بود و نبودش یکی است و آنها بر این باورند که آنچه که در قرآن آمده است که آینده از آن وارثان زمین خواهد بود، تمام تلاش خود را دارند تا مانع از تحقق این امر در جهان شوند.

تلاش اسرائیل برای خفه کردن تمدن غرب

وی در ادامه اظهار کرد: یکی از اهداف رژیم غاصب صهیونیستی در جهان اسلام این بود که این فرهنگ را در منطقه شامات یا همان غرب آسیا که مهد تمدن های بزرگ دینی مهد مسیحیت و اسلام بوده است، در نطفه خفه کنند. اسرائیل یک پادگان یا پایگاه نظامی است که به دنبال تامین منافع غرب است، از همین روی ما شاهد بودیم که در «طوفان الاقصی» آمریکا تمام قد پشت رژیم می‌ایستد و فردای طوفان الاقصی آمریکا وارد عرصه می شود، دو هزار نفر از کماندوهای خود را می آورد و مدیریت جنگ را به عهده می گیرد. امروز در بحث آتش بس نیز آمریکا دستوراتی به نتانیاهو می‌دهد مبنی بر اینکه من خودم می خواهم مدیریت غزه را بر عهده بگیرم زیرا با توجه به ناتوانی و شکست رژیم در برابر تفکر اسلام ناب خودش مستقیماً ورود پیدا کرده و می خواهد این تفکر ناب را در منطقه خفه کند و بتواند گسترش بدهد.

جمهوری اسلامی الگوی حزب‌الله 

ابراهیمی در ادامه با اشاره به جنگ‌های داخلی در لبنان تصریح کرد: حزب الله لبنان با این نگاه در لبنان شکل می‌گیرد. الگوی این گروه، جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران بود چرا که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۱۹۷۹ ما شاهد جنگ های داخلی در لبنان بودیم. از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ لبنان شاهد جنگ های داخلی خونینی بود. با تاسی از انقلاب اسلامی فرهنگ مقاومت شیعی و اسلام ناب در لبنان شکل می‌گیرد و چند سال بعد منجر به فرار رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان می شود. 

این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه گفت: اسرائیل بخش‌های زیادی از جنوب لبنان را تحت اشغال خود درآورده بود، اما حزب الله لبنان با جانفشانی‌های امثال احمد قصیر، فرزند سید حسن نصرالله، خود سید حسن نصرالله، سید عباس موسوی و... که جانشان را فدای این نهضت کردند تا زیر بار ظلم نروند و بر اساس نگاه دینی جان خود را می‌دهند و موفق به پیروزی می‌شوند. پس از شهادت فرزند سید حسن نصرالله تحول عظیمی در داخل لبنان ایجاد شد چرا که از سال ۱۹۷۵ که جنگ های داخلی بود تا سال ۱۹۸۲ که رژیم صهیونیستی بیروت را اشغال می‌کند، هیچ کدام از طوایف و گروه‌هایی که ادعای مبارزه با رژیم را داشتند، هیچ یک از فرزندان و اقوام شان در مبارزه با رژیم حاضر به جنگ نبودند و در کشورهای اروپایی زندگی می‌کردند. 

همراهی گروه‌های هجده‌گانه لبنان با حزب‌الله 

وی ادامه داد: شهادت فرزند سید حسن نصرالله تحول عظیمی در جامعه لبنان ایجاد کرد تا جایی که فرهنگ مقاومت امروزه از سال ۲۰۲۵ به یک فرهنگ فراگیر تبدیل و باعث شده است که گروه های شیعی، مسلمان، اهل سنت، مسیحی و گروه های ۱۸ گانه ای که در لبنان هستند، متحد حزب الله بشوند و این دلاورمردی حزب الله لبنان سال ۱۹۸۲ تا به امروز که از خودش بر جای گذاشته است، یک مثلث قدرتی را در لبنان تحت عنوان مثلت «ملت، ارتش و مقاومت» ایجاد کرد یعنی هر گروه و هر جریانی که قدرت را به دست بگیرد، این مثلث را به رسمیت می‌شناسد. با جانفشانی که رزمندگان مقاومت که از خود بروز می دهند با نگاه دینی در فرهنگ اسلام ناب مبنی بر اینکه قدرتمند شود تا بتوانید در مقابل دشمن پیروز شوید، حزب الله لبنان هم در عرصه نظامی و هم در عرصه های دیگر خود را قوی و قدرتمند نشان داد و امروزه به عنوان یکی از گروه های سیاسی قدرتمند در داخل لبنان هم در بخش داخلی لبنان هم در مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی و هم در سطح منطقه معادله سازی می‌کند.

این استاد دانشگاه در ادامه تأکید کرد: از سال ۲۰۰۶ که شاهد جنگ ۳۳ روزه در لبنان بودیم، عملا حزب الله لبنان وارد مرحله ای شد که رژیم صهیونیستی به شدت از آن احساس خطر کرد و او را به فکر فروداشت که چگونه می‌تواند با این جریان مقاومت کند و  طرح‌های متعددی نیز برای ضربه زدن به حزب الله لبنان و تفکر این گروه مطرح کرد.

وی درباره علت شهادت سید حسن نصرالله و انفجار پیجرهای همزمان در لبنان گفت: رژیم صهیونیستی می‌خواست این گروه را یکجا از بین ببرد. همچنین از طرفی دیگر  تاحالا در جهان سابقه نداشته است که برای کشتن یک نفر بیش از ۸۰ تن بمب در منطقه‌ای که تصور می شد، او وجود دارد بریزند که منجر به شهادت سیدحسن نصرالله شد ولی از این طرف باید بگوییم شهادت فوز عظیم است.

چرایی جلوتر بودن حماس ...

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: چند روز پیش از یکی از تحلیلگران و دانشمندان صهیونیستی اعلام می‌کند که حماس همواره از ما یک گام جلوتر است. وی دلیل این سخن خود را این می‌داند که چون در حماس، فرهنگ شهادت طلبی و نترسیدن از مرگ وجود دارد، آنها همواره از ما جلو هستند اما ما همواره از مرگ می هراسیم. ما در تعالیم دینی خود داریم چه در مقابل دشمن کشته شویم و چه دشمن را نابود کنیم، پیروز هستیم. 

ابراهیمی ادامه داد: حماس بعد از سال ۲۰۰۶ با الگوگیری از حزب الله لبنان به رشد و شکوفایی می رسد و باعث می شود جریان مقاومت در فلسطین از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از تولد حزب الله لبنان و اقداماتی که حزب الله انجام می دهد مثل سال ۲۰۰۰ که باعث خروج نیروهای اشغالگر از جنوب لبنان می شود. سال ۲۰۰۶ و در جنگ ۳۳ روزه که همه کشورهای غربی پشت رژیم غاصب صهیونیستی بودند، این فرهنگ دینی در سرزمین اشغالی شکل می‌گیرد و باعث می شود تا مقاومت فلسطین به پیروزی برسد. 

حضور حزب‌الله در کنار حماس با نگاه امتی

وی افزود: پیروزی سیاسی که جریان حماس در انتخابات سراسری سال ۲۰۰۶ انجام می‌دهد، باعث می‌شود از سال ۲۰۰۶ تا به امروز غزه تحت محاصره باشد. یادمان نرود در جنگ شش روزه ۱۹۶۷ غزه تا سال ۲۰۰۵ مورد اشغال واقع شد. الگوگیری حماس از حزب الله لبنان باعث شد نیروهای غاصب صهیونیستی غزه در سال ۲۰۰۵ مجبور به فرار شوند تا در سال ۲۰۰۶ حماس برنده و پیروز انتخابات می شود با وجود آنکه همچنان تحت فشار رژیم غاصب صهیونیستی بود. حضور حزب الله لبنان در کنار مردم مظلوم غزه با نگاه امتی اسلام ناب بود. کما اینکه حضور یمن در کنار جریان مقاومت غزه، حضور برادران عراقی و سوری در گذشته و جمهوری اسلامی با نگاه معنوی و مستشاری برگرفته از نگاه امتی ما را به تعالیم خود وادار می کند که باید به کمک برادران دینی خود بشتابیم و آن معروف به وحدت ساعات بود.  

این استاد دانشگاه یادآور شد: یک روز پس از عملیات طوفان الاقصی یعنی در هشتم اکتبر حماس و مقاومت حزب الله لبنان وارد عرصه می شوند به گونه ای که رژیم را وادار می کنند از بخش های شمالی سرزمین اشغالی مجبور به ترک خانه های خود شوند به این معنا که حزب الله لبنان توانست نزدیک به ۳۰ درصد از نیروهای نظامی دیگر نقاط را در بخش های شمالی درگیر کند. در بخش های شمالی سرزمین های اشغالی مراکز اداری، تجاری، گردشگری، دانشگاه ها و مراکز تولیدی به تعطیلی کشیده شدند و همچنان این تعطیلی علی رغم برقراری آتش بس و شهادت سید حسن نصرالله ادامه دارد.

هدیه جاودان سید مقاومت به مردم لبنان

وی ادامه داد: با توجه به فرهنگ مقاومتی که امروزه در ملت لبنان وجود دارد، رژیم صهیونیستی جرات نکرده است آوارگانی را که پس از عملیات طوفان الاقصی به مراکز مرکزی اسرائیل فرار کرده بودند برگرداند، ولی ما شاهد هستیم بعد از آتش بسی که بین حزب الله لبنان با مدیریت دولت لبنان نبیه بری و واسطه قطری انجام شد، بلافاصله پس از آتش بس مردم جنوب لبنان که خانه هایشان اشغال و یا خراب شده بود، مجددا به سرزمین های خود برگشتند. نگاه مقاومتی که سید حسن نصرالله در جامعه لبنان ایجاد کرد، باعث شد تا مردم بلافاصله به خانه های خود برگردند و رژیم وادار شد از بخش های جنوبی لبنان فرار کند. از آن سمت آوارگان صهیونیستی حاضر به بازگشت به خانه‌های خود نیستند، چرا که بر این باورند سران سیاسی و نظامی کابینه رژیم صهیونیستی به دنبال اهداف و نگاه خود هستند.

ابراهیمی افزود: این تفکر دنیاطلبی نتانیاهو و شناخت مردم از این جریان باعث شد تا آنها حاضر به بازگشت نشوند، زیرا مردم معتقدند چرا شما خودتان به پناهگاه های امن پناه می برید و ما را به جاهای ناامن می برید اما در طرف مقابل ما شاهد هستیم مردم لبنان خودشان را از مقاومت و مقاومت خودشان را از مردم می دانند از همین روی هست که مردم به جنوب باز می گردند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در پاسخ به این سوال که تشییع شهید سید حسن نصرالله چه پیامی برای دشمنان و دوستان وی دارد، گفت: تشییع سید نصرالله، یک نمایش قدرت و یک رفراندوم است. هر قدر میزان حضور مردم چه با حضور فیزیکی یا غیر فیزیکی و یا از طریق شبکه های مجازی، مصاحبه، عکس، فیلم و ...هر آنچه از سید نصرالله منتشر شود و از این تشییع در جهان مخابره شود، برای رژیم خطرناک است چرا که تمام تلاش رژیم این بود که با کشتن سران مقاومت، فرهنگ مقاومت را نابود کند. حضور مردم پای تشییع پیکر سید حسن نصرالله در داخل لبنان و چه در بیرون و در سطح جهانی دارای این پیام است که هر چقدر این حضور باشکوه تر باشد، شکست رژیم را بیشتر در چشم جهانیان به رخ می کشد و این می تواند شکست دیگری را برای رژیم رقم بزند، لذا رژیم تمام تلاش خود را کرد تا این اجتماع تا جایی که امکان دارد، کمتر باشد.

کد خبر 1805181

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha