کاهش جمعیت روستاها به کمتر از ۳۰ درصد نگران کننده است

بهروز آذر گفت: جمعیت روستایی در حال رسیدن به کمتر از ۳۰ درصد نگران کننده است و در صورت از بین رفتن این جوامع، نه تنها کشاورزی و امنیت غذایی در خطر می‌افتد بلکه ارزش‌های ملی نیز ممکن است به سمت نابودی برود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوزستان،  زهرا بهروزآذر-معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده روز یکشنبه در رویداد دانشگاه، مسئولیت اجتماعی و توانمندسازی جامعه محلی به صورت ویدیو کنفرانس در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با اشاره به نقش‌آفرینی زنان محلی گفت: نقش دانشگاه در همانندسازی جوامع محلی و روستایی اهمیت فراوانی دارد و زنان به طور ویژه در توسعه، موثر هستند.

وی با اشاره به اینکه توانمندسازی و مسئولیت اجتماعی جوامع محلی دغدغه است افزود: اقتصاد جوامع محلی عموما بر پایه کشاورزی، دامپروری، صنایع دستی و منابع طبیعی است و برای هر جامعه‌ای باید نسخه مختص و بر اساس ویژگی‌ها و نیازهای همان جامعه پیچید.

بهروز آذر با بیان اینکه امروزه روستاها دچار مشکل جدی مهاجرت هستند ادامه داد: جمعیت روستایی در حال رسیدن به کمتر از ۳۰ درصد نگران کننده است و در صورت از بین رفتن این جوامع، نه تنها کشاورزی و امنیت غذایی در خطر می‌افتد بلکه ارزش‌های ملی نیز ممکن است به سمت نابودی برود.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: دانشگاه نسل چهارم، ماموریت ارتباط با دانشگاه و ارائه راه حل برای مشکلات را برعهده دارد که می‌تواند به حفظ روستاها و جوامع محلی کمک کند و علاوه بر این می‌تواند به توانمندسازی و رونق اقتصادی کمک کند.

وی اظهار کرد: دانشگاه می‌تواند مرکز نوآوری‌های روستایی و محلی ایجاد کند و به نوآوری در حوزه‌های صنایع دستی، گردشگری، اقتصاد محلی و ... بپردازد.

بهروز آذر توضیح داد: شبکه بازاریابی دیجیتال و فروش آنلاین یکی از مشکلات موجود در جوامع محلی است که برای حل آن می‌توان از ظرفیت موجود در دانشگاه استفاده کرد.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: با وجود تلاش‌های انجام شده اما خوزستان نیاز به سیستم‌های آبیاری هوشمند و مکانیزه دارد و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان می‌تواند کمک‌کننده باشد.

نگاه دانشگاه باید توسعه محور و جامعه محور باشد

رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان گفت: در دانشگاه‌های نسل چهارم، نگاه دانشگاه باید توسعه محور و جامعه محور باشد بنابراین از دانشجو تا پرسنل و استاد دانشگاه باید در راستای تحقق این هدف تلاش کنند.

جمال فیاضی با اشاره به اهمیت قرار گرفتن در مسیر دانشگاه نسل چهارم بیان کرد: در گذشته دانشگاه‌ها تنها در مسیر آموزش قرار داشتند که پس از آن مسیر پژوهش و فناوری را طی کردند و آخرین مسئولیت دانشگاه‌های نسل چهارم نگاه به جامعه و جامعه محوری است.

فیاضی با اشاره به تلاش‌های انجام شده در دانشگاه تاکید کرد: در ۲ سال اخیر، نگاه به کشاورزی، بهره‌ورانه بوده است به این منظور تلاش شده تا با کشاورز ارتباط مستقیم برقرار شود.

کد خبر 1805251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha