شبکه‌سازی و مشارکت نخبگان در دستور کار قرار گرفت

نشست دو روزه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجمع عالی بسیج با حضور ریاست گروه و نایب رئیس گروه‌های استانی مجمع عالی در ۳۲ استان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری، در راستای بررسی مسائل کلان آموزش، تحقیقات و فناوری و پیشبرد مأموریت‌های سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری، نشست دو روزه‌ی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجمع عالی بسیج در تهران و با حضور ریاست گروه و نائب رئیس گروه‌های ۳۲ استان برگزار شد.

دکتر رضوی‌نژاد رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با تأکید بر اهمیت جریان‌سازی علمی و نقش نخبگان در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، گفت: کمیسیون مجمع عالی بسیج یک جمع خبرگانی و نخبگانی است و لازم است به جریان‌سازی و گفتمان‌سازی در حوزه‌های علمی و فناوری بپردازد.

وی عنوان کرد: بسیج به تعریف مقام معظم رهبری، شامل همه کسانی است که دل در گرو انقلاب اسلامی دارند و نسبت به آن احساس مسئولیت می‌کنند و حتی برای این احساس مسئولیت احترام قائلند. این شبکه مردمی باید به‌صورت فعال در تحقق اهداف علمی و فناوری مشارکت کند.

دکتر رضوی‌نژاد در ادامه با اشاره به لزوم انتخاب صحیح صورت‌مساله‌ها، افزود: باید مسأله‌ای که انتخاب می‌شود، متناسب با مأموریت‌های کمیسیون باشد و راهکارهای اجرایی آن عملی باشد، باید به دنبال ریشه‌یابی مشکلات باشیم. یکی از راه‌های ارزیابی این است که ببینیم آیا  برای انجام، نهادهای مرتبط پای کار می‌آیند یا خیر. اگر صورت‌مساله به درستی انتخاب شود و راهکارها دقیق و عملیاتی باشند، مسئولین در استان‌ها و در سطح ملی نیز همراهی خواهند کرد.

وی سپس به نقش شبکه بسیج در پیشبرد اهداف علمی، پژوهشی و فناوری تأکید کرده  و با اشاره به اهمیت شبکه‌سازی در بسیج، بیان کرد: لازم است، شبکه بسیج به‌طور کامل پای کار بیاید. امروز در زیست‌بوم علمی کشور، افراد توانمندی وجود دارند. برای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی، به مرجعیت علمی، نهضت و خیزش جدید علمی نیاز داریم. جهاد علمی کلیدواژه اصلی این مسیر است.

رضوی‌نژاد در پایان با اشاره به راهکارهای عملیاتی، گفت: با مشارکت شبکه بسیج و بخش ملی،   قطعاً شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه علم و فناوری خواهیم بود. این مسیر نیازمند هم‌افزایی همه‌جانبه و استفاده از ظرفیت‌های موجود است.

در این نشست، دکتر یاسین کیخا، جانشین سازمان بسیج علمی، به بیان گزارشی از اقدامات انجام‌شده پرداخت و بر موضوعاتی مانند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و نهضت و خیزش جدید علمی تأکید کرد.

وی در ادامه افزود: موضوعات مطرح‌شده باید ناظر به شرایط بومی هر استان باشد.

کیخا توضیح داد: ۱۶ استان در روز اول و در روز دوم، ۱۶ استان دیگر در این نشست حضور خواهند داشت.  

وی بر شفاف‌سازی موضوعات و ارتباط آن‌ها با مأموریت‌های سازمان بسیج علمی تأکید کرد و گفت: مسائل و طرح‌ها باید مبتنی بر داده‌های عددی دقیق باشد تا بتوان به راه‌حل‌های عملی و مؤثر دست یافت. همچنین، موضوعات مطرح‌شده باید با مأموریت‌های کمیسیون مرتبط و بوده و پاسخ‌ها مبتنی بر واقعیت‌های زیست بوم استان باشد.

جانشین سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در ادامه به تشریح ساختار کمیسیون پرداخت.

وی در پایان افزود: «این نشست فرصتی برای هم‌افزایی و ارائه راه‌حل‌های عملی در حوزه آموزش، تحقیقات و فناوری است و امیدواریم با همکاری همه استان‌ها، گام‌های مؤثری در راستای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و تقویت نهضت و خیزش علمی برداشته شود.

در ادامه روسا و نائب روسای گروه‌های استانی مجمع در موضوعات مربوطه و صورت مساله‌های اصلی کمیسیون، مسائل و طرح‌های زیست بوم خود را مطرح کردند و پیرامون موضوعات مباحثه شد.

کد خبر 1805628

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha