به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، فاطمه منصوری در نشست خبری با اشاره به تاکنون سه مرحله مدرسه ای، استانی و آزمون متمرکز برگزار شده است، اظهار کرد: ترویج فرهنگ مهارتآموزی و ارتقای توانمندیهای دانشآموزان ازجمله اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی با بیان اینکه دولت در برنامه هفتم توسعه تکالیف مهمی را برای توسعه آموزشهای مهارتی تعیین کرده است، افزود: در این برنامه آموزش و پرورش مکلف شده ۵۰ درصد آموزشهای خود را به سمت مهارتآموزی ببرد و در بخش دیگری از آن بر تربیت ۵۰۰ هزار نیروی ماهر در حوزه اقتصاد دیجیتال تأکید شده است.
معاون پژوهش، برنامهریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با ذکر این نکته که در گفتمان دولت چهاردهم، توجه ویژهای به آموزش مهارتی در مقطع دانشآموزی شده است، عنوان کرد: رئیسجمهور بهطور مستمر نشست هایی را با آموزش و پرورش برگزار میکند تا این اهداف محقق شود.
وی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفهای، که یکی از جوامع هدف آن دانشآموزان هستند، بهعنوان شریک استراتژیک آموزش و پرورش نقش کلیدی در این زمینه ایفا میکند.
منصوری با اشاره به ضرورت تغییر نگرش جامعه از مدرکگرایی به مهارتگرایی گفت: برای ایجاد تغییر پایدار، باید مهارتآموزی را از سنین پایین آغاز کنیم سازمان آموزش فنی و حرفهای ۱۹ جامعه هدف دارد که یکی از مهمترین آنها دانشآموزان هستند مهارتآموزی در این سنین علاوه بر افزایش توانمندی شغلی، باعث تغییر ذائقه و نگرش دانشآموزان به آینده شغلی و کارآفرینی میشود.
وی همچنین به برنامههای مشترک سازمان فنی و حرفهای و آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: یکی از برنامههای مهم ما طرح "همنوا" است که با هدف به اشتراکگذاری ظرفیتهای مهارتی بین این دو نهاد اجرا میشود علاوه بر این، برگزاری مسابقات ملی نوجوانان که امروز در مرحله چهارم و کشوری آن قرار داریم، از دیگر اقدامات مهم در راستای ارتقای مهارتآموزی است.
منصوری در ادامه به فرآیند برگزاری این مسابقات اشاره کرد و گفت: این مسابقات در پنج رشته طراحی گرافیک، طراحی معماری با اتوکد، برنامهنویسی موبایل، فناوریهای وب و راهکارهای نرمافزاری برای تجارت برگزار میشود مراحل قبلی این مسابقات در سطح مدرسه، استان و آزمون متمرکز آنلاین با شرکت ۲۷۴ نفر برگزار شد که در نهایت ۸۵ نفر برگزیده برای رقابت در مرحله کشوری انتخاب شدند.
وی از تلاشهای اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان هرمزگان، بهویژه مدیریت محمد بذرافشان، و همچنین همکاری شرکای بخش خصوصی قدردانی کرد و افزود: این رویداد با بهرهگیری از استانداردهای بینالمللی برگزار میشود تا علاوه بر شناسایی استعدادهای برتر، جریانسازی مناسبی در زمینه ترویج مهارتآموزی ایجاد شود امیدواریم این مسابقات باعث استقبال بیشتر دانشآموزان از دانشگاههای مهارتی و حرفهای شود.
غلامرضا راز، مدیر مسابقات ملی و بین المللی مهارت سازمان فنی و حرفه ای کشور نیز گفت: این مسابقات تحت نظارت ۲۵ کارشناس برگزار میشود که ۱۵ نفر از آنها سابقه داوری در مسابقات جهانی مهارت را دارند.
وی با بیان اینکه ارزیابی نهایی شرکتکنندگان بر اساس سیستم استاندارد جهانی CIS انجام خواهد شد، افزود: تمامی تجهیزات و زیرساختهای این رقابت مطابق با استانداردهای بینالمللی فراهم شده است تا تمامی شرکتکنندگان در شرایط کاملاً یکسان به رقابت بپردازند.
محمد بذرافشان، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان هرمزگان نیز ضمن قدردانی از حمایتهای گسترده نهادهای دولتی و بخش خصوصی، این رقابت را فرصتی ارزشمند برای شناسایی استعدادهای مهارتی دانست و اعلام کرد که در ۱۱ ماه گذشته، نزدیک به ۵۰ هزار نفر در دورههای مهارتی استان شرکت کردهاند.
وی افزود: این رقابت از فردا پنج شنبه آغاز شده و پس از ارزیابیهای فشرده، نتایج در مراسم اختتامیه در روز جمعه اعلام خواهد شد، برگزیدگان این مسابقات شانس حضور در مراحل بالاتر، از جمله تیم ملی مهارت و مسابقات جهانی مهارت را خواهند داشت.
نظر شما