به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان؛
سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با استقبال رسمی هادی حقشناس نماینده عالی دولت در استان و جمعی از مسئولان استانی، برای سفری دو روزه وارد گیلان شد.
بازدید از چند طرح اقامتی و توسعه ای در شرق استان، بافت تاریخی شهر رشت، موزه دفاع مقدس و میثاق با شهدا، افتتاح و بهره برداری از چند پروژه گردشگری در جنوب استان، دیدار با سرمایهگذاران حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و حضور در جلسه ستاد خدمات سفر استان از جمله برنامههای سفر ۲ روزه صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استان گیلان است.
لزوم رفع موانع در حوزه گردشگری
سیدرضا صالحی امیری شامگاه چهارشنبه در نشست با فعالین گردشگری گیلان در چمخاله لنگرود اظهار کرد: حل و بررسی مشکلات حوزه گردشگری گیلان هدف سفر به این استان است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه مسئله اول کشور رونق گردشگری است، گفت: تسهیلگری امور گردشگری و فراهمسازی بسترهای پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی یک اصل مهم و پذیرفته است.
صالحی امیری با تاکید بر لزوم تقویت همسایگان حوزه دریای کاسپین از طریق استانهای شمالی اضافه کرد: اراده دولت چهاردهم توسعه و تقویت روابط با همسایگان به ویژه در حوزه گردشگری است.
وی با اشاره به برخی مشکلات و چالشها در حوزه گردشگری افزود: به جای بزرگنمایی مساله دنبال حل آن هستیم و این مهم در لایههای مختلف مدیریتی پیگیری میشود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به قابلیتهای گردشگری اضافه کرد: مجموعه ایران زیبا در گیلان جمع و خلاصه میشود.
صالحی امیری با اشاره به قدمت و پیشینه تاریخی گیلان بیان کرد: صنعت گردشگری فراتر از آن چیزی است که در حال حاضر وجود دارد.
وی با تاکید بر لزوم تقویت سرمایهگذاری در حوزه گردشگری در گیلان افزود: سرمایهگذاران داخلی و خارجی در زمینه گردشگری باید به گیلان سوق داده شود.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به زیرساختهای گردشگری در گیلان اضافه کرد: زیرساختهای صنعت گردشگری باید تقویت شود و این مهم با جدیت سرمایهگذاری داخلی و خارجی محقق میشود.
صالحی امیری با بیان اینکه گردشگری ایران و گیلان افق روشنی دارد، گفت: با توجه به جذابیتهای گردشگری در جای جای ایران به ویژه گیلان، میتوان توسعه گردشگری خارجی را در کشور رونق بخشید و این مهم افق روشن در حوزه اقتصاد گردشگری را نشان میدهد.
وی با اشاره به برخی پیچیدگیهای اداری و قوانین سختگیرانه افزود: تفویض اختیار به مسئولان استانی در حوزه گردشگری به رونق و توسعه این بخش میانجامد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تاکید بر لزوم حمایت از سرمایهگذاران در حوزههای مختلف بیان کرد: اراده دولت و نظام حمایت تمام قد از سرمایهگذاران بخش خصوص است.
صالحی امیری از فعالیت ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در کشور خبر داد و اضافه کرد: این تعداد پروژهها با اعتبار ۲ هزار میلیارد تومان در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۵۰ هتل در کشور در حال ساخت است، افزود: جذب گردشگر و توسعه گردشگری از مسیر فراهمسازی زیرساختها میگذرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تاکید بر لزوم رفع موانع در حوزه گردشگری گفت: افق گردشگری ایران و گیلان روشن است.
سیدرضا صالحی امیری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: گیلان یک جهان ظرفیت در حوزه گردشگری دارد که باید به آن پرداخته شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به نشست صمیمی با صاحبان صنعت گردشگری گیلان بیان کرد: موانع و مشکلات حوزه صنعت گردشگری و فعالان این بخش در دستور کار است وزارتخانه است.
صالحی امیری با بیان اینکه گیلان برای جهش بزرگ گردشگری آماده میشود، گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر افق گیلان برای صنعت گردشگری است.
وی با تاکید بر لزوم توسعه زیرساختهای گردشگری در گیلان افزود: زیرساختهای اقامتی و گردشگری گیلان باید از ۴۵۰ هزار تخت به یک میلیون تخت افزایش پیدا کند.
وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه گیلان نیازمند سرمایهگذاری گسترده در حوزه گردشگری است، گفت: گیلان زمانی قطب گردشگری کشور میشود که زیرساختهای این حوزه تقویت و توسعه پیدا کند.
صالحی امیری با بیان اینکه گردشگری دریامحور در گیلان توسعه پیدا میکند، اضافه کرد: گیلان یکی از نقاط مهم توسعه اقتصاد گردشگری و دریاپایه کشور است.
به گفته وی، تقویت زیرساختها، معرفی اماکن و مناطق گردشگری و جذب گردشگر از اولویتهای حوزه گردشگری در گیلان است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه موانع از سر راه سرمایهگذاران حوزه گردشگری برداشته میشود، گفت: سازوکاری جدید، مؤثر و تحولساز در حوزه گردشگری گیلان تعریف و اجرا میشود.
بازید مجتمع در حال احداث گردشگری و بندری چمخاله
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین از مجتمع در حال احداث گردشگری و بندری چمخاله بازدید کرد.
سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در سفرش به گیلان به همراه استاندار و جمعی از مسئولان از مجتمع در حال احداث بندری و گردشگری چمخاله لنگرود بازدید کرد.
مجتمع بندری گردشگری چمخاله در ۲ فاز در حال اجرا است و فاز نخست آن بالغ بر یک هزار میلیارد تومان هزینه شده و برای اجرا و تکمیل فاز بعدی نیازمند سرمایهگذاری هنگفتی است که با ورود بخش خصوصی این مهم محقق میشود.
در این بازدید چالشها، موانع و مسائل پیش روی احداث و تکمیل این مجتمع بندری مورد بررسی قرار گرفت تا جهت تسهیل در روند اجرای این پروژه گردشگری اقدامات مؤثر گرفته شود.
تکمیل و بهرهبرداری این پروژه گردشگری و بندری در لنگرود موجب رونق اقتصاد گردشگری در منطقه میشود.
برقراری ۴۰۰ پرواز عراق به گیلان
استاندار گیلان از برقراری ۴۰۰ پرواز عراق به این استان خبر داد و گفت: گیلان قطب گردشگری است.
هادی حقشناس شامگاه چهارشنبه در نشست سرمایهگذاران و فعالین گردشگری با وزیر میراث فرهنگی در چمخاله لنگرود اظهار کرد: آبادانی گیلان منتج به پیشرفت و توسعه ایران میشود.
استاندار گیلان با اشاره به سند توسعه و پیشرفت استان بیان کرد: گیلان به جهت قابلیتهای مختلف قطب گردشگری است.
حقشناس با اشاره به همسایگی گیلان با کشورهای دریای کاسپین بیان کرد: از ظرفیتهای گردشگری، میراثی، طبیعی و تاریخی گیلان استفاده نشده است.
وی با اشاره به اینکه ماسوله ظرفیت تاریخی بینظیر گیلان است، افزود: وجود جنگلهای هیرکانی، دریا، سواحل دلانگیز، تاریخ و هویت کهن در گیلان این استان به بهشت سرمایهگذاری در بخش گردشگری است.
استاندار گیلان از انجام ۴۰۰ پرواز عراق به این استان خبر داد و بیان کرد: به منظور توسعه و رونق اقتصادی، پروازهای گردشگری به گیلان تقویت میشود.
حقشناس با بیان اینکه گیلان مکمل گردشگری ندارد، گفت: ارزانسازی سفر برای ایرانیها موجب رونق صنعت گردشگری میشود.
وی با تاکید بر لزوم بلندمرتبهسازی در گیلان افزود: راهبرد دولت در گیلان توسعه گردشگری است.
لزوم جایگزین سازی اقتصاد گردشگری با نفت
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم جایگزین سازی اقتصاد گردشگری با نفت گفت: چمخاله لنگرود کیش گیلان میشود.
مهرداد لاهوتی در نشست سرمایهگذاران و فعالین گردشگری با وزیر میراث فرهنگی در چمخاله لنگرود اظهار کرد: شکلگیری صنعت در استانهای شمالی به دلیل خاصیت گردشگری و کشاورزی محدود شد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییر کاربری در استانهای شمالی به ویژه گیلان اضافه کرد: سازوکاری اتخاذ شود تا حوزه کشاورزی و گردشگری در گیلان آسیب نبیند.
لاهوتی با اشاره به ریلگذاری درست در حوزه گردشگری در کشور و گیلان بیان کرد: اقتصاد گردشگری باید جایگزین درآمد نفت شود و باید بسترها در این حوزه فراهم شود.
وی با بیان اینکه زمینه برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری در گیلان فراهم است، افزود: ظرفیتهای ارزشمندی در حوزه گردشگری در استان گیلان و لنگرود وجود دارد که با سرمایهگذاری در این بخش به اقتصاد بیانجامد.
نماینده لنگرود در مجلس با اشاره به قابلیتهای گردشگری منطقه چاف و چمخاله اضافه کرد: منطقه چاف و چمخاله در حوزه گردشگری به کیش گیلان تبدیل میشود.
گیلان پایتخت ابریشم کشی ایران
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با اشاره به قابلیتهای گردشگری این استان گفت: گیلان دارای تنوع خاص گردشگری است.
ولی جهانی شامگاه چهارشنبه در نشست سرمایهگذاران و فعالین گردشگری گیلان با وزیر میراث فرهنگی در چمخاله لنگرود به تشریح گزارش در خصوص ظرفیتها و پتانسیلهای میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی این استان پرداخت و اظهار کرد: گیلان با قدمت بیش از ۲۳۰ هزار ساله در بر دارنده بیش از ۵۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده که ۱۳۷۰ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان با بیان اینکه این استان دارای یک پایگاه ثبت جهانی با وجود ۳ سایت از جنگلهای هیرکانی است، گفت: کاروانسرای تی تی سیاهکل در فهرست میراث جهانی قرار دارد و ماسوله کهنترین شهر تاریخی ایران که در شرف ثبت جهانی است.
جهانی گیلان دارای ۷ بافت تاریخی مصوب است، اضافه کرد: گیلان به لحاظ دارا بودن موزههای فعال در جایگاه ۱۰ استان برتر کشور قرار دارد.
به گفته وی، وجود خانههای روستایی، بازارهای هفتگی، لباسهای محلی، دریا و سواحل آن، باغات چای و زیتون، ابنیه های تاریخی و آرامگاه گیلان را به استان گردشگری تبدیل کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه این استان دارای تنوع خاص گردشگری است، گفت: شخصیتهای علمی و فرهنگی و موزه و آثار باستانی همه و همه خبر از تنوع جاذبههای گردشگری گیلان میدهد.
جهانی با اشاره به شهر تاریخی گسکر مهمترین شهر دوره اسلامی به جا مانده در شمال کشور است، اضافه کرد: این شهر تاریخی با وسعت بیش از ۱۲۰ هکتار با وجود بناهای با ارزش و ثبتی تاریخی نظیر مناره آجری و بازار گسکر با ارتفاع ۱۳ متر که ۱۲۰ آن تاریخی است.
وی با بیان اینکه گیلان به عنوان قطب تولید پیله تر ابریشم در کنار خراسان رضوی است، افزود: علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله تر با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور پایتخت ابریشم کشی ایران به شمار میرود.
نظر شما