منابع تاریخی قدیمی درباره‌ی حضرت اُمامه(س) کمتر از حضرت معصومه(س) نیست

دبیر علمی کنگره حضرت معصومه(س) گفت: منابع تاریخی قدیمی درباره‌ی حضرت اُمامه(س) مادر بزرگوار حضرت محمدهلال بن علی(ع) نه تنها کمتر از حضرت معصومه(س) نیست؛ بلکه چندین برابر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آران و بیدگل، آیت الله احمد عابدی در اجتماع طلاب و فضلای منطقه‌ی «کاشان، آران و بیدگل و نطنز» مقیم شهر مقدس قم در حرم مطهر حضرت محمدهلال‌بن‌علی‌بن‌ابیطالب علیهماالسلام آران و بیدگل با تبریک دهه هلالیه و سالروز ولادت حضرت محمدهلال بن علی(ع) گفت: خداوند به همه‌ی ما توفیق داده که در این ایّام زائر حضرت محمد هلال(ع) فرزند امیرالمومنین(ع) باشیم.  

استاد اخلاق و درس خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان اینکه در هر مکانی که یک انسان بزرگ مدفون باشد، روح آن انسان بزرگ به فهم و درک انسان کمک می‌کند، افزود: شاگردان ارسطو وقتی می‌خواستند مباحثه کنند، سر قبر ارسطو می رفتند و آنجا درس می‌خواندند و هر جا گره ای در مباحث شان پیش می آمد یا مشکلی داشتند به قبر ارسطو متوسل می‌شدند و خداوند مشکل شان را حل می کرد.  این موضوع برای قبل از اسلام و قبل از مسیحیت است و به عبارت دیگر این اصلا یک قاعده‌ی عقلی و یک قاعده‌ی فلسفی است که سر قبر بزرگان، انسان بیشتر یاد می گیرد و فهم و درک و شعورش بیشتر می شود.  

منابع تاریخی قدیمی درباره‌ی حضرت اُمامه(س) کمتر از حضرت معصومه(س) نیست

آیت الله عابدی افزود: شیخ اشراق سهروردی کتابی در این باره دارد که می‌گوید کسی که از دنیا می‌رود روحش هنوز با این بدنش ارتباط دارد و ارتباط روح و بدن کامل جدا نمی شود. به قول سهروردی، وقتی انسان بر سر قبور حاضر می شود؛ زیارت کننده و زیارت شونده مثل دو آینه‌ی روبروی هم هستند. اگر خدایی نکرده کسی سر قبر دشمن خدا رفت اثر بد روح انسان می‌گذارد اگر هم سر قبر ولی خدا حاضر شد در روح انسان اثر مثبت می گذارد.  

همین که حضرت محمد هلال(ع) فرزند امیرالمؤمنین(ع) و نوه‌ی رسول خدا(ص) است، افتخار بزرگی است.  فرزندان ائمه (ع) وقتی در دامن وحی بزرگ می‌شوند یک نکته که در این فضا بیاموزند ارزش آن از همه آموزه های زندگی ما بیشتر است.

این استاد اخلاق و درس خارج فقه حوزه علمیه قم اظهار داشت: در واقع نفس حضور امامزادگان و بزرگان دین در شهرها، بر کل مردم آن منطقه تاثیر مثبت دارد. اینکه همه‌ی ما دوست داریم بر سر مزار حضرت محمد هلال(ع) و سایر امامزادگان یا بزرگان دین حاضر شویم و حتی قبور مطهرشان را لمس کنیم، برای این است که روح مطهر این بزرگواران با بدنشان ارتباط دارد و هر چه شما به بدن نزدیک تر شوید به روح این بزرگواران هم نزدیک‌تر شده اید.  

آیت الله عابدی ادامه داد: از جهتی دیگر، نفس اولاد امام بودن افتخار بزرگی است. وقتی می‌گوییم حضرت محمدهلال(ع) فرزند امیرالمؤمنین(ع) و نوه‌ی رسول خدا(ص) است همین افتخار بزرگی است. فرزندان ائمه (علیهم السلام) وقتی در دامن وحی بزرگ می‌شوند یک نکته که در این فضا بیاموزند ارزش آن از همه آموزه های زندگی ما بیشتر است.

منابع تاریخی قدیمی درباره‌ی حضرت اُمامه(س) کمتر از حضرت معصومه(س) نیست

آیت الله عابدی تصریح کرد: مادر بزرگوار جناب محمدهلال(ع) حضرت اُمامه است. مؤلف و پژوهشگر محترم، حجت‌الاسلام والمسلمین «حبیب‌الله سلمانی» کتابی در این خصوص با عنوان «کتابنامه‌ی حضرت اُمامه سلام‌الله علیها» نوشته که در حال چاپ است و بنده نسخه آن را مطالعه کرده ام و بسیار لذت بردم. این کتاب منابع و مآخذی که درباره‌ی حضرت اُمامه(س) است جمع آوری کرده است.

دبیر علمی کنگره حضرت معصومه(س) افزود: حضرت معصومه سلام الله علیها شخصیتی بسیار بزرگ و ولی نعمت ما و فرزند حضرت موسی بن جعفر(ع) هستند ولی منابع تاریخی قدیمی که درباره‌ی حضرت اُمامه، مادر حضرت محمد هلال بن علی(ع) وجود دارد نه تنها کمتر از منابع موجود درباره حضرت معصومه(س) نیست؛ بلکه چندین برابر است و جای تحقیق و پژوهش بسیار دارد. لذا اینکه کسی بخواهد به آن تشکیک و تردید کند خیلی باید نسبت به تاریخ اسلام بیگانه باشد.

منابع تاریخی قدیمی که درباره‌ی حضرت اُمامه، مادر حضرت محمد هلال بن علی(ع) وجود دارد نه تنها کمتر از منابع موجود درباره حضرت معصومه(س) نیست؛ بلکه چندین برابر است

آیت الله عابدی خاطرنشان کرد: دوران زندگی حضرت معصومه(س) و حتی خود حضرت محمدهلا(ع) دوران خفقان و اختناق شیعه بود و طبیعتاً بسیاری از ابعاد زندگی شان آشکار نبود، اما دوره زندگی اُمامه چون به تاریخ دوران پیامبر(ص) بر می گردد و قاعدتاً خفقان تشیع معنا نداشت، منابع گسترده تر است.

وی افزود: نکته‌ی دیگر اینکه به نفس این که بزرگانی همچون ملاحبیب‌الله کاشانی که واقعا انسان بزرگ و یک فقیه به تمام معنا، یک اصولی به تمام معنا و متکلم و فیلسوف و مورخ و صاحب کتاب‌های ارزشمند و کتاب‌های بزرگی است از کاشان پیاده به زیارت حضرت محمدهلال(ع) می آمدند، بزرگی این امامزاده را نشان می دهد.

دبیر علمی کنگره حضرت محمدهلال‌بن علی بن ابیطالب(ع) ادامه داد: فردی که در سطح صاحب جواهر است و کتاب منتقد المنافع فی شرح مختصر النافع ایشان به جواهر تنه می زند این فرد خود را ملزم به زیارت حضرت محمدهلال(ع) می داند، برای همه‌ی ما درس است که به این امامزاده عظیم الشان نگاه ویژه ای داشته باشیم.

آیت الله عابدی ادامه داد: سیره و روش عملی علمایی همچون آیت الله ملا حبیب الله شریف کاشانی و مرحوم آیت الله میرزا احمدعاملی(ره) -که سیره‌ی عملی ایشان برای همه‌ی ما درس زندگی است- این است که این امامزادگان را احترام و تکریم کنیم.

وی افزود: به هر حال آثار و برکات معنوی این بزرگان برای شهر بسیار زیاد است و همین خدمت کردن به این بزرگان و مدال خادمی حضرت محمدهلال(ع) افتخار و برکت عمر انسان است.

حضرت محمد هلال بن علی(ع) در روز آخر ماه شعبان و شب اول ماه مبارک رمضان سال ۱۴ قمری در مدینه منوره متولد شد. امیرالمؤمنین(ع) برای ادای نماز مغرب به مسجد رفته بود که قنبر غلام آن حضرت، خبر ولادت این نوزاد را به مولایش داد، حضرت با شنیدن این خبر خوشحال شد و  به منزل آمد و فرزند را در آغوش کشید و بعد از دیدن چهره فرزند برای ادای شکر این نعمت به آسمان نگاه کرد، چون چشمش به هلال ماه رمضان افتاد، فرمود: «الحمد الله هذا هلال وجهه؛ این نوزاد رویش چون ماه است» و به همین مناسبت او را محمد هلال نام گذاشت و از آن پس بود که به هلال علی شهرت یافت.

مادر او «اُمامه» دختر ابی العاص ابن ربیع و زینب دختر رسول خدا(ص) است، اُمامه بعد از حضرت فاطمه (س) و بنابر وصیت او به عقد حضرت علی (ع) در آمد، بنابراین محمد هلال که در برخی تذکره ها محمد اوسط هم آمده از طرف پدر، فرزند علی(ع) و از طرف مادر با دو واسطه به رسول خدا (ص) می رسد.

حرم مطهر حضرت محمدهلال بن علی(ع) در شهرستان آران و بیدگل شمالی ترین نقطه استان اصفهان و ۶ کیلومتری دارالمؤمنین کاشان واقع شده و ملجا و پناه عاشقان، شیفتگان و دلدادگان اهل بیت(ع) است و به نجف اشرف ایران شهرت دارد .

منابع تاریخی قدیمی درباره‌ی حضرت اُمامه(س) کمتر از حضرت معصومه(س) نیست

کد خبر 1805943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha