خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم- هر سال در روز اول ماه مبارک رمضان دیداری به یاد ماندنی و صمیمی صورت می گیرد که میزبانش حکیم ترین و مهربان ترین رهبر دنیا یعنی آیت الله خامنه ای است.
این مراسم به ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه کمک میکند و نشان میدهد که قرآن به عنوان راهنمای زندگی و منشور اخلاقی، جایگاه ویژهای در زندگی مسلمانان دارد.
*دیداری برای تجلیل از قاریان و حافظان
دیدار مقام معظم رهبری با قاریان و حافظان قرآن نمادی از وحدت و همبستگی امت اسلامی است. این دیدارها نشان میدهد که همه افراد جامعه، از رهبر تا مردم عادی، به قرآن و ارزشهای آن احترام میگذارند.
دیدار رهبر معظم انقلاب با قاریان و حافظان قرآن در ماه رمضان یکی از لحظات ویژه و معنوی این ماه مبارک است. در این مراسم، رهبر معظم انقلاب اسلامی با قاریان، حافظان و اساتید قرآن کریم دیدار میکنند و این گردهماییها با تلاوت آیات قرآن و ارائه تفسیر و نکات معنوی همراه است.
این دیدار فرصتی برای تجلیل از قاریان و حافظان قرآن است که با تلاش و پشتکار به حفظ و تلاوت کتاب آسمانی پرداختهاند. این تجلیلها انگیزهای برای دیگران میشود تا بیشتر به قرآن توجه کنند.
در این مراسم، رهبر معظم انقلاب با سخنرانیهای دلنشین و پرمعنای خود، اهمیت قرآن در زندگی مسلمانان و نقش تربیتی آن را یادآور میشوند و به حاضران انگیزه میدهند تا به قرآن بیشتر توجه کنند و آموزههای آن را در زندگی خود به کار گیرند.
این دیدارها همچنین فضایی فراهم میکند تا قاریان و حافظان جوان فرصت داشته باشند تا از تجربیات و توصیههای رهبر بهرهمند شوند و به تعمیق دانش و مهارتهای خود در زمینه قرآن کریم بپردازند.
دیدار مقام معظم رهبری با قاریان و حافظان قرآن در ماه رمضان همواره یکی از زیباترین و معنویترین لحظات سال است. در این شبهای مقدس، وقتی قرآن تلاوت میشود، نوری از آسمان به زمین میتابد که دلها را روشن میکند. حس حضور رهبری که با عشق و احترام به قاریان گوش میدهد، موجی از آرامش و امید را در دلها ایجاد میکند.
هر آیهای که تلاوت میشود، گویی پر از معنای زندگی و عشق الهی است که قلبها را نوازش میدهد. در این دیدار، نه تنها مقام قاریان و حافظان تجلیل میشود، بلکه یک پیوند عمیق معنوی بین رهبر و مردم برقرار می شود که نشان از اتحاد و همدلی دارد. این لحظات یادآور این است که قرآن چراغ راه زندگی ما است و در پناه آن میتوانیم به سوی نور و حقیقت هدایت شویم.
امسال نیز در این دیدار، حافظان و قاریان بسیاری از سراسر کشور حضور داشتند که از خراسان جنوبی و از مرزهای شرقی ۱۴ نفر از قاریان و حافظان توفیق حضور و دیدار با مقام معظم رهبری پیدا کردند.
*توجه رهبر معظم انقلاب به ترتیل خوانی در میقات الرضا طبس
به سراغ یکی از حافظان و قاریان خراسان جنوبی رفتیم که به دیدار مقام معظم رهبری در ماه بندکی رفته بود. علی کدخدایی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: متولد ۱۳۶۱ از طبس است و در دوران نوجوانی، ابتدایی و راهنمایی به طور جدی وارد حوزه قرائت و تلاوت قرآن شد و چند سال متوالی رتبه اول مسابقات قرآن دانشآموزی خراسان بزرگ را کسب کرد.
وی ادامه داد: در این مسیر حمایتهای بیدریغ پدر و مادر و سپس کمکهای معلمانم را ارج مینهم و این حمایتها نقشی حیاتی در موفقیتهایم داشتهاند.
کدخدایی عنوان کرد که بیشتر در زمینه قرائت قرآن فعالیت کرده و در حوزه حفظ قرآن فعالیت چشمگیری نداشته است.
وی به دیدار با مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: با اینکه در دوران نوجوانی چند بار به دیدار رهبر معظم انقلاب رفتم اما در سالهای اخیر چنین توفیقی نداشته تا اینکه امسال این فرصت برای بنده فراهم شد.
کدخدائی مراسم دیدار مقام معظم رهبری با فعالان قرآنی را در اولین روز از ماه مبارک رمضان، از دو جهت بسیار مهم و خاطرهانگیز دانست و گفت: اول اینکه بهترین اجراهای قرآنی سال در محضر رهبر معظم انقلاب اجرا میشود و ایشان همانند دیگر مستمعین با دقت به آیات قرآن گوش میدهند.
وی افتخار میکند که در کنار عالیترین مقام کشور، جدیدترین اجراهای قرآنی را شاهد بوده است.
این قاری قرآن اهل خراسان جنوبی در ادامه گفت: رهبر معظم انقلاب هر سال در این گردهماییها، دقیقاً مانند یک کارشناس قرآنی، راه و مسیری برای فعالان قرآنی ترسیم میکنند که باید مورد توجه اعضای جامعه قرآنی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری چند نکته مهم را فرمودند، ادامه داد: ترتیلخوانی طبس که با همت آستان حسین ابن موسی الکاظم (ع) از شبکههای سراسری پخش میشود، مورد توجه رهبر قرار گرفته بود و به عنوان یکی از برنامههای شاخص ترتیلخوانی کشور برشمردند.
کدخدایی در ادامه اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در این دیدار فرمودند که قاری قرآن باید خود را در محضر خدا ببیند تا بر مخاطب اثر مطلوب بگذارد و تقلید از اساتید مصری و برجسته خوب است اما افراط در تقلید جایگاهی ندارد و باید از ظرفیتهای خوب اساتید قرآنی داخلی بهره برد.
*دیداری شیرین و فراموش نشدنی
حسین چوپانی که از بیرجند به دیدار مقام معظم رهبری دعوت شده بود در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: متولد سال۸۲ هستم و ۱۰ سال می گذرد که وارد حوزه تخصصی قرائت قرآن شدم. مشوقم جلسات خانگی قرآنی بود که پدر و مادرم، من را به آنجا می بردند. متاسفانه حافظ نیستم و از حسرت هایی است که دارم و امیدوارم که به این توفیق دست یابم.
وی با اشاره به دیدارش با مقام معظم رهبری گفت: دفعه چهارم بنده بود که توفیق شد تا به دیدار مقام معظم رهبری رفتم و حس و حال توصیف نشدنی این دیدار فراموش نشدنی دارد.
چوپانی ادامه داد: وقتی وارد حسینیه شدیم در انتظار و شمارش تک تک ثانیه ها بودیم تا هر چه سریع تر ایشان را از نزدیک ببینیم. چه قدر لحظات خوبی است انتظار برای دیدار کسی که قلبا دوستش داریم و بعد از ساعتی انتظار، رهبر معظم انقلاب با آن ابهت عجیبی که از اجداد بزرگوارشان به ارث بردند وارد حسینیه شدند.
وی ادامه داد: هر کس به هر طریقی به دنبال این بود تا عشق و ارادت خود را به ایشان نشان دهد و مقام معظم رهبری هم با آن نگاه مهربانانه ای که به همه داشتند این ارتباط را با همه حفظ می کردند.
چوپانی در ادامه گفت: همگان دیدند که بزرگترین رهبر سیاسی و مسلمان جهان با آن همه مشغله و سن بالایی که دارند سه الی چهار ساعت از وقت خود را با احترام در اختیار قاریان قرار دادند همگان دیدند که بزرگترین رهبر سیاسی و مسلمان جهان با آن همه مشغله و سن بالایی که دارند سه الی چهار ساعت از وقت خود را با احترام در اختیار قاریان قرار دادند و پای رحل قرآن نشستند و فقط به قرآن گوش می دادند.
وی عنوان کرد: ایشان به قاریان توصیه های تخصصی کردند که این نشانه تسلط کامل مقام معظم رهبری به همه زوایای قرآن از جمله قرائت، ترجمه، تفسیر و عمل است.
*تاکید رهبری بر حفظ شان یک قاری ایرانی
مرتضی آزاده ۲۰ ساله، قاری و خادم قرآن کریم که از سن ۷ سالگی وارد مقوله حفظ قرآن کریم شد، یکی دیگر از قاریان و حافظان اهل خراسان جنوبی است که به دیدار رهبر معظم انقلاب رفت. وی در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: در همان سنین کودکی ۲ جز از قرآن را در مدت ۲ تا ۳ ماه حفظ اما بعد از مدتی حفظ قرآن را رها کردم و به سمت قرائت قرآن کریم روی آوردم.
وی ادامه داد: از سنین ۸ تا ۱۲ سالگی کلاسهای مختلف صوت، لحن، تجوید و... را در محضر اساتید سطح شهر گذراندم و از سن ۱۲ سالگی به صورت حرفهای به مقوله قرائت تحقیق قرآن کریم پرداختم و تا به امروز که حدود ۸ سال میگذرد، مشغول خدمت به ساحت مقدس قرآن کریم هستم.
آزاده در خصوص دیدار با مقام معظم رهبری عنوان کرد: خداوند متعال امسال توفیق داد که به همراه قاریان و حافظان استان، عازم بیت رهبری شویم. دومین باری بود که به بیت مشرف میشدم ولی هنوز هم برایم تازگی داشت.
وی در ادامه گفت: هنگام ورود به حسینیه امام(ره) با جوی کاملاً قرآنی و حس و حال معنوی روبرو شدم و با ورود حضرت آقا، سکوت حضار شکست و همگی با ندای «لبیک یا خامنهای» به رهبر خودشان ابراز علاقه کردند.
آزاده ادامه داد: برنامهها و تلاوتهای خوبی انجام شد که حتی حضرت آقا هم به این موضوع در سخنانشان اشاره کردند و ایشان تأکید ویژهای بر حفظ شأن یک قاری ایرانی داشتند و بر آداب و پوشش قاریان ایرانی تأکید کردند و در انتها هم حضرت آقا به حضار خاطر نشان کردند که راه سعادت در قرآن است، به شرطی که قرآن خواندن با تأمل باشد.
*تاکید رهبری بر توجه به مفاهیم و معانی آیات قرآن کریم
محمد پوررفعتی متولد ۱۳۷۴ که از شهرستان فردوس به دیدار با مقام معظم رهبری رفته است، در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: حدود ۱۴ سال وارد حوزه قرآن کریم شدم و مشوق اصلی بنده پدر و مادرم بودند و نور قرآن کریم، بنده را به این سمت سوق داده است.
وی با بیان اینکه دیدار با مقام معظم رهبری، یک دیدار فرزندان با پدر است، افزود: سومین باری بود که به دیدار رهبری رفتم. دیداری بسیار لذت بخش و معنوی و دلنشین بود و در این دیدار چهار ساعته، خستگی معنا نداشت و وقتی چهره ولی خدا را می بینیم خستگی از جان و تن بیرون می رود.
پوررفعتی در ادامه عنوان کرد: حال و هوای خوبی دیدار با حضرت آقا دارد و امیدواریم بتوانیم به منویات و توصیه های مقام معظم رهبری عمل کنیم و عامل به دین و احکام باشیم و به فرمایشات رهبری جامه عمل بپوشانیم.
وی با بیان اینکه تمام سخنان رهبری حاوی نکات عالی و دقیق و مفید و راه گشا بود، افزود: یک نکته جالب این بود که ایشان فرمودند وقتی قرآن کریم تلاوت می کنید خود را در محضر خدا ببینید و تلاوت را ابتدا برای بهره مندی خودتان و سپس برای بهره مندی مخاطب انجام دهید.
پوررفعتی در پایان گفت: ایشان در این دیدار فرمودند که به معنا و مفهوم آیات قرآن کریم توجه داشته باشید.
نظر شما