«ستار هدایت خواه» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، عظمت ماه مبارک رمضان را به دلیل نزول قرآن دانست و اظهار کرد: تنها ماهی که در قرآن با عضمت به آن اشاره شده، ماه مبارک رمضان است.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: شهر رمضان همان ماهی است که قرآن در آن نازل شده، به دلیل اینکه شب قدری که در این ماه است به تعبیر قرآن «خَیۡرࣱ مِّنۡ أَلۡفِ شَهۡرࣲ» از هزار ماه جهاد فی سبیل الله این شب ارزشمندتر و بهتر است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شب قدر، شب نزول قرآن است، عظمت آن شب و این ماه نسبت به ماههای دیگر به این دلیل بوده که ظرف نزول قرآن قرار گرفته است.
هدایت خواه افزود: از همین جا میتوان فهمید هر انسانی که اگر بخواهد عظمت، شهامت و کرامت پیدا کند باید روح و جان خود را ظرف حقایق قرآنی کند و با قرآن انس بگیرد و با قرآن زندگی کند.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: در واقع مهمترین مائدهای که خداوند در این ماه از میهمانان خود پذیرایی میکند، همین هوای قرآنی است.
وی تاکید کرد: ضرورت دارد در این ماه بیش از ماههای دیگر با قرآن ارتباط داشته باشیم که این ارتباط صرفاً نباید تلاوت قرآن باشد، هرچند تلاوت خوب و لازم است.
هدایت خواه با اشاره به اینکه تلاوت قرآن بیشتر به قصد ثواب و به تعبیری نوعی نگاه تاجرانه نسبت به قرآن است، ادامه داد: قرآن خود را به عنوان «شِفاءٌ لِما فِی الصُّدُورِ» و شفابخش همه دردهای درونی انسان معرفی میکند.
این استاد دانشگاه و فعال فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: شفاخانه یا بیمارستان را معمولاً به سه شکل مردم میتوانند با آن برخورد کنند «گاهی برای کسب ثواب به عیادت بیماران میروند، گاهی برای تماشای تجهیزات، امکانات و بخشهای مختلف و آشنایی با آنها وارد بیمارستان میشوند و گاهی برای درمان دردهای خود به بیمارستان مراجعه میکنند».
وی خاطرنشان کرد: نگاه نخست، نگاه تاجرانه است که اگر ما قرآن را بخوانیم و هرچه بیشتر ختم کنیم، ثواب بیشتری خواهیم برد که فرمودند «ثواب یک آیه در این ماه، برابر با ختم قرآن در کل ماههای دیگر است».
هدایت خواه اظهار کرد: گاهی به قرآن نگاه میکنیم، زیباییها و شگفتیهایی در زمینه فصاحت، بلاغت و زیباییهای قرآن را از آنها بهره میبریم که این نگاه تماشاگرایانه است.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: برخورد صحیح با قرآن به تعبیر امیرالمومنین امام علی (ع) در خطبه متقین نهج البلاغه میفرماید «برخورد صحیح، برخورد دردمندانه است» که در مورد متقین میفرماید «انسانهای اهل تقوا، با قرآن انس دارند، جانهای خود را با آن محزون میکنند و به دنبال درمان دردهای خود هستند».
وی گفت: ما ضمن اینکه باید در قرآن بگردیم و درمان دردهای روحی، معنوی، اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی، تربیتی و... را در جامعه پیدا کنیم که در کنار اینها ثواب لازم را نیز خواهیم برد، باید بتوانیم دوای دردها و مشکلات خود را در قرآن پیدا کنیم.
نظر شما