به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، ترکیه در اقدامی که نشاندهنده تشدید تلاشهای دیپلماتیک این کشور برای مبارزه با اسلامهراسی است، از سازمان ملل متحد خواسته است تا یک نماینده ویژه برای مقابله با افزایش سخنان نفرتانگیز و تبعیض علیه مسلمانان تعیین کند.
برهمین اساس، ترکیه نسبت به افزایش حملات به اماکن مذهبی و قرآن کریم در غرب هشدار دهد
این درخواست توسط «محمد کمال بوزای» معاون وزیر امور خارجه ترکیه در هفته گذشته در جلسه شورای حقوق بشر در ژنو ارایه شد.
وی تاکید کرد که خصومت با اسلام به یک پدیده روزمره تبدیل شده است که با رشد جنبشهای راست افراطی تشدید می شود.
این در حالی است که آنکارا بر اهمیت قطعنامههای سازمان ملل که سوزاندن کتب مقدس را به عنوان جنایت نفرت طبقه بندی کرده است، و بر لزوم اقدام بین المللی موثرتر تاکید کرد، با توجه به اینکه انتصاب نماینده سازمان ملل گامی ضروری برای مهار این پدیده رو به رشد خواهد بود.
ظهور اسلام هراسی در غرب
اروپا شاهد افزایش بیسابقه اسلامهراسی در سال ۲۰۲۳ بود، به طوری که آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا گزارش داد که ۴۷ درصد از مسلمانان اروپا در زندگی روزمره خود در معرض تبعیض قرار میگیرند.
در اتریش ۷۱ درصد، آلمان ۶۸ درصد و فنلاند ۶۳ درصد تبعیض علیه مسلمانان را ثبت شده است که بالاترین میزان بدتر شدن وضعیت مسلمانان را نشان می دهد.
«پیتر هاملگارد» وزیر دادگستری وقت دانمارک میگوید که پس از حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و شروع جنگ اسرائیل به غزه، حملات علیه مسلمانان در اروپای غربی به طور قابل توجهی افزایش یافت، به طوری که از ژوئیه ۲۰۲۳ بیش از ۵۰۰ واقعه سوزاندن قرآن تنها در دانمارک ثبت شده است، که دولت را بر آن داشت تا قانون ممنوعیت هتک حرمت علنی به کتب مقدس را در دسامبر به تصویب برساند.
این اقدامات در سوئد تکرار شد، جایی که فعالان جناح راست نسخههای قرآن را با حمایت پلیس سوزاندند و موجی از خشم دیپلماتیک کشورهای اسلامی را برانگیخت.
بر اساس گزارش شبکه کلیم برای نظارت بر اسلام هراسی، در آلمان، با وجود نادر بودن حوادث سوزاندن قرآن، تعداد جنایات ضد مسلمانان در طول سال ۲۰۲۳ دو برابر شد و این حوادث به ۱۹۲۶ مورد رسید که پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ افزایش قابل توجهی داشت.
فرانسه همچنین شاهد افزایش شدید محدودیتها برای مسلمانان از جمله ممنوعیت عبا در مدارس و افزایش حملات به مساجد بوده است، به طوری که ۱۴ مورد تخریب مساجد در طول جنگ اسرائیل علیه غزه ثبت شده است.
در اتریش، مقامات موضعی سخت علیه تظاهرات حامی فلسطین اتخاذ کرده اند و پلیس را برای جلوگیری از تظاهرات ضد جنگ در مدارس مستقر کردند و برخی از معترضان را حامیان جنبش مقاومت اسلامی (حماس) توصیف کردند.
کارشناسان معتقدند که تشدید این حوادث با ظهور احزاب راست افراطی در اروپا مرتبط است که از اسلام هراسی به عنوان ابزاری برای دستیابی به دستاوردهای سیاسی استفاده کرده اند و این امر منجر به افزایش تبعیضهای سازمانی علیه مسلمانان شده است.
با ادامه این روندها، سازمانهای حقوق بشر هشدار میدهند که اسلام هراسی به یک تهدید مستقیم برای همزیستی در جوامع اروپایی تبدیل شده است که نیاز به مداخله قاطع بین المللی برای رسیدگی به این پدیده قبل از بدتر شدن بیشتر دارد.
نظر شما