به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، منابع طبیعی و گنجینه عظیم محیط زیست زیبا و کارآمد در کشورمان در زمره نعمتهایی است که پروردگار عالم به ما ارزانی داشته و توسعه بیشتر آن نیز مورد اجر و پاداش قرار میگیرد که البته بی توجهی به این موضوع و خسارت به این نعمتها مورد نکوهش است.
سنت حسنه درختکاری در فرهنگ زندگی ایرانیان نهادینه شده و این کار پسندیده نه تنها در یک روز بلکه در ساعات و روزهای مختلف بسته به شرایط تکرار میشود و همگان به چنین اقدامی احساس خوبی دارند.
سرسبزی کشورمان و حفظ سرمایهها مثل خاک با کاشت درختان و بذرهای موثر رونق بیشتری داشته و همه این اقدامات برای دستیابی به محیط مناسب و سرشار از زیبایی و سرسبز برای زندگی بوده که وظیفه همگانی است.
همزمان با روز درختکاری و هفته منابع طبیعی تاکید بسیار بر درختکاری شده اما همسو با این جریان حفظ منابع طبیعی و یا درخت داری هم حائز اهمیت بوده تا اینگونه سرسبزیها را دو چندان کرده و سرمایهها را از بین نبریم.
کاشت یک میلیون در خت در استان اصفهان
کاشت درخت در طول هفته منابع طبیعی و پس از آنان تا پایان سال به همت گروههای مردمی، صاحبان صنایع و نهادهای متولی فضای سبز از جمله شهرداری ها انجام میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به فعالیتهای این مناسبت اشاره کرد و گفت: یک میلیون درخت همزمان با هفته درختکاری تا پایان سال کاشته خواهد شد.
محمدعلی کاظمی با بیان اینکه سالانه پنج میلیون درخت در این استان کاشته خواهد شد، افزود: این مسئولیت از سال گذشته شروع شده و تا دو سال آینده نیز ادامه خواهد داشت تا به تعهد ۲۰ میلیون اصل نهال برسیم.
وی ادامه داد: کاشت درخت در قالب پویشهای مردمی با هدف فرهنگسازی و مشارکت بخشی عمومی انجام میشود و صاحبان صنایع در راستای مسئولیت اجتماعی در این امر مهم مشارکت دارند.
تعمیق فرهنگ درختکاری و حفظ منابع طبیعی در بین نسل جدید
درختکاری، حفظ منابع طبیعی و محیط زیست نیاز جامعه بوده و باید این مقوله نیز نسل به نسل منتقل شده و در دنیای پیچیده مجازی که نسل جدید بیشتر به این سمت رفته از این اصل مهم غافل نشوند.
ورود کودکان و نوجوانان به صحنههای درختکاری و کمک به حفظ محیط زیست آنان را در این مسیر پایبند کرده و همت و اراده این قشر را از امروز تا آینده برای حفظ منابع طبیعی استوار خواهد ساخت.
استاد دانشگاه آزاد اصفهان به حفظ منابع طبیعی و مدیریت صحیح این نعمتها اشاره کرد و گفت: فرهنگسازی و بسترسازی برای نسل جدید در جهت نقش آفرینی در خصوص منابع طبیعی لازم است.
ناصر حاجیان با بیان اینکه ورود به عرصه حفظ منابع طبیعی با کاشت درخت و حفظ آن آمادگی برای آینده آنان ایجاد خواهد کرد، افزود: مسئولیتهای آینده این نسل با نگاه حفظ منابع طبیعی خواهد بود و آنان را از تصمیمات اشتباه دور می سازد.
وی ادامه داد: در کنار درختکاری حفظ محیط زیست مهم بوده که باید نسلهای جدید به آن توجه داشته و نسبت به این مقوله با نگاه ژرف بنگرند و توسعه را بهانهای برای خسارت به منابع طبیعی ندادند.
مسئولیتپذیری مانع خسارتهای به منابع طبیعی
فرهنگ تشکر و شکرگزاری پایه رشد و پیشرفت در عرصههای مختلف مثل محیط زیست است و این وظیفه انسانی نسبت به منابع طبیعی تنها زبانی نبوده بلکه با اندیشه حفظ آن توسعه مییابد.
مردم با حفظ منابع طبیعی امکان شکرگزاری این نعمت را فراهم کرده و به رشد آینده آن نیز کمک کرده اند اما وقتی با اقدامات غلط مثل فعالیت صنایع آلاینده و آلودگی دود خودروهای خود به این زیبایی ها خسارت می زنند نه تنها کفر نعمت شده بلکه طبیعت بکر را به یک آرزو برای آیندگان تبدیل کرده اند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به تهدیدهای زیست محیطی گفت: کاهش روزهای سال برای زندگی، تسری بیماری و بروز مشکلات برای بیماران خاص به دنبال داشته است.
منصور شیشه فروش با بیان اینکه امسال ۷۹ فقره آتش سوزی در مراتع این استان ثبت شده، افزود: ۲۳۴ هکتار از اراضی در آتش سوختند که عوامل انسانی و گرمای هوا در وقوع این حوادث نقش داشته که باید نسبت به آن تحلیل صورت گرفت.
وی ادامه داد: رهاکردن آتش در محیط زیست، گرد و غبار معلق در هوا و تنش آبی در بروز این حوادث نقش داشته که انسان نیز به سهم خود در این خصوص عامل حادثه بوده و باید این رفتارها اصلاح شود.
نظر شما