به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، مهرداد بازرگان در یکصد و دومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که در سالن جلسات اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد، اظهار کرد: در این نشست موضوعات کلیدی صنعت پرورش میگو مورد بحث قرار گرفت.
وی با بیان اینکه صنعت میگو نیازمند حمایت جدی دولت است، عنوان کرد: اروپا جذابترین بازار برای میگوی ایران است و ورود به این بازار نیازمند شناسنامهدار شدن محصولات و دریافت کد رهگیری است.
رئیس اتحادیه آبزیان اتاق بازرگانی هرمزگان با اشاره به مطالعات اولیه انجامشده از سال ۱۹۹۲ توسط یک شرکت آلمانی، اظهار کرد: برای توسعه پرورش میگو، دولت باید بودجه لازم را برای مطالعات مکانیابی و امکانسنجی تأمین کند و پس از آن، اجرای طرح به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
وی درخصوص بیماریهای رایج در صنعت پرورش میگو نیز گفت: بیماری AHPND که اخیراً شایع شده، یک مشکل جهانی است و ما یاد گرفتهایم که در کنار این بیماری کار کنیم، اما رعایت ضوابط بهداشتی ضروری است اگر یک مزرعه این ضوابط را رعایت نکند، کل مزارع تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
بازرگان، با توجه به اهمیت سامانه پایش و شناسنامهدار کردن میگوها، بازرگان عنوان کرد: این سامانه امکان دسترسی سریع به اطلاعات را فراهم میکند و با یک کلیک میتوان نکات خطرساز را شناسایی کرد این در حالی است که ثبت اطلاعات بهصورت دستی زمانبر و غیرکاربردی است.
وی با هشدار نسبت به محدودیتهای صادراتی صنعت میگو، گفت: هم اکنون صادرات میگو به روسیه و امارات محدود شده، اما بازار اروپا جذابترین مقصد برای میگوی ایران است و اگر بتوانیم محصولات را شناسنامهدار کنیم و کد رهگیری دریافت کنیم راه ورود به بازارهای جهانی هموار خواهد شد.
بازرگان همچنین خواستار تغییرات اساسی در ساختار بانکی و ارائه تسهیلات مناسب برای تولیدکنندگان شد و افزود: انتظار داریم بانکها در ارائه تسهیلات انعطاف بیشتری داشته باشند تا بتوانیم ظرفیت تولید را تا ۱۰ برابر افزایش دهیم. این هدف با حمایت دولت و فعالیت بخش خصوصی قابل تحقق است.
وی در پاسخ به نگرانیها درباره آلایندگی مزارع میگو، بازرگان تصریح کرد: صنعت میگو آلاینده نیست، مگر در مناطقی که در نزدیکی رودخانهها قرار دارند و مزارع هرمزگان در کنار دریا هستند و پساب آنها به دریا بازمیگردد و به عنوان غذای سختپوستان عمل میکند. بنابراین، این صنعت هیچ خطری برای انسان و محیط زیست ندارد.
نظر شما