دکتر حسن افکار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: مساجد مرکز ثقل فعالیت های اجتماعی، مذهبی، اقتصادی ، و سیاسی هستند که روح تعهد و مسئولیت را در جامعه افزایش می دهند، مساجد پایگاهی برای تقویت آموزه های دینی و اعتقادی و کاهش آسیب ها و ناهنجاری هاست که باید از ظرفیت آن برای ارتقای سطح دینی و فرهنگی جامعه بهره بُرد. تلفیق مسجد و تفکرات مذهبی با فعالیت های فرهنگی و هنری یک مدل بسیار موفق است که می تواند اندیشه های بسیار نویی را در کنار مساجد ایجاد کند.
۱۸ اسفند فرصتی برای تاکید بر جایگاه واقعی مساجد
وی ضمن گرامیداشت ۱۸ اسفند سی ودومین سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد، افزود: ۱۸ اسفندماه، سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد، فرصت مناسبی برای تاکید مجدد بر جایگاه مساجد به عنوان زادگاه اصلی و اصیل انقلاب اسلامی و نقش این مراکز مقدس در گسترش فرهنگ والای اسلام ناب و هنر ماندگار اسلامی است.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی بیان کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد می توانند زمینه ساز ترویج و گسترش فرهنگ دینی و قرآنی در جامعه خصوصا در میان جوانان عزیز میهن اسلامی باشند و آنان را از توطئه های دشمنان و بدخواهان مصون دارند و به عنوان مرکزی برای تبیین وظایف و تکالیف افراد در جامعه اسلامی قرار گیرند.
افکار درادامه به سخنان مقام معظم رهبری (مدظله) درخراسان شمالی اشاره کرد و گفت: رهبری فرمودند «من سفارش میکنم که کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را فراموش نکنید؛ البته با همکاری بسیج. بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد، اختلاف به وجود بیاید. نه، با همکاری بسیج، این کانونهای فرهنگی- هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید.» لذا باید ابتدا وحدت در میان ارکان مسجد ایجاد شود و سپس با توجه با اهمیت کانون ها در این دوره، با برنامه ریزی های منسجم، مسجد را به جایگاه واقعی خود برسانیم.
حضور فعال کانون های فرهنگی در نمایشگاه قرآن
وی همچنین به برنامه های کانون های مسجدی مشهد در این ایام اشاره کرد و گفت: در ایام ماه مبارک رمضان طبیعتا اولویت اول کانون ها و مساجد برپایی محافل قرآنی است و در این خصوص نیز تمامی کانون های ما در این زمینه فعال شده اند.
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی بیان کرد: همزمان با برگزاری نمایشگاه قرآن مشهد نیز ترتیبی اتخاذ شده تا کانون های فرهنگی هرشب برای بازدید به نمایشگاه اعزام می شوند. طی این طرح، هر شب ۲۰۰ نفر از بچه های مسجدی با هماهنگی انجام شده توسط اتوبوس، به محل نمایشگاه آورده شده و ضمن بازدید و آشنایی با بخش های مخلف نمایشگاه، برخی کانون ها نیز به عنوان مثال با اجرای سرود یا برپایی یک محفل قرآنی و یا تلاوت قاریان ممتاز مسجدی، در برنامه های نمایشگاه مشارکت می کنند.
ضیافت افطاری مدیران کانون های فرهنگی مساجد مشهد
وی بیان کرد: به مناسبت ۱۸ اسفند ماه، گردهمایی وضیافت افطاری نیز با حضور مدیران کانون های فرهنگی مشهد برگزار می شود و فرصتی است برای عرض خسته نباشید وخداقوت به مدیران کانون های فرهنگی هنری و همچنین شرح برنامه های ابلاغی ستادکشور واستان که به صورت بسته های عملیاتی اجرایی به نام قرار همدلی تدوین شده است.
افکار در پایان یادآور شد: تعداد کانون های فرهنگی هنری مساجد در استان خراسان رضوی بالغ بر ۱۹۳۴ کانون رسیده و بزودی با همت و پیگیری های خوب همکاران ما در ستاد کانون های استان به ۲هزار کانون خواهد رسید واین نشان از عزم شکل گرفته برای ترویج فرهنگ و هنر با نگاه ارزشی در دل مساجد دارد تا با اتکا به روش ها و ابزارهای نوین، نسل جدید را بیشتر با مساجد مانوس کرده و زمینه ساز تربیت نسلی انقلابی برای آینده انقلاب و کشورمان باشیم.
نظر شما