به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: جشنواره بینالمللی فارابی؛ ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی، مهمترین رویداد علوم انسانی و اسلامی کشور، توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با مشارکت بنیاد ملی نخبگان و کمیسیون ملی یونسکوـ ایران و به همت پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت سالانه برگزار میشود.
جشنواره بینالمللی فارابی با هدف شناسایی استعدادها، آثار و نظریههای برتر، روشها و طرحهای جدید در پژوهش، در رشتههای علوم انسانی و اسلامی، نسبت به تشویق و معرفی آثار برتر، به جامعه علمی و نخبگانی مبادرت میورزد. دبیرخانه دائمی جشنواره از استادان، پژوهشگران، دانشآموختگان و صاحبان آثار علمی، دعوت میکند تا همچون دورههای قبل، در شانزدهمین دوره این رویداد بزرگ و تأثیرگذار علمی، حضور فعال داشته باشند.
بر پایه این گزارش: در بخش داخلی جشنواره بینالمللی فارابی، آثار و تحقیقات، در شانزده گروه علمی «اخلاق، ادیان و عرفان»، «تاریخ، جغرافیا و باستانشناسی»، «حقوق»، «زبان، ادبیات و زبانشناسی»، «علوم اجتماعی و علوم ارتباطات»، «علوماقتصادی، مدیریت و علوم مالی»، «علوم تربیتی، روانشناسی، علوم رفتاری و علوم ورزشی»، «علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقهای»، «علوم قرآنی، تفسیر و حدیث»، «فقه و اصول»، «فلسفه، منطق و کلام»، «مطالعات نظری فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی و کتابداری»، «مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره)»، «مطالعات هنر و زیباییشناسی» و «مطالعات میانرشتهای» و «کمیته علوم انسانی اسلامی (مقالات)» دریافت میشوند.
همچنین آثار مورد پذیرش جشنواره همچون گذشته، در پنج قالب اصلی شامل: «کتاب پژوهشی» (نسخه فیزیکی/ فایل الکترونیک)، «گزارش نهایی پژوهش» (طرح پژوهشی)، «رساله دکتری»، «پایاننامه کارشناسیارشد» و «مقالات پژوهشی (صرفاً با موضوع علوم انسانی اسلامی)» است؛ ضمن اینکه آثاری که از ابتدای فروردین ۱۴۰۰ تا پایان اسفند ۱۴۰۲ منتشر و یا پایان یافتهاند، میتوانند در این دوره از جشنواره شرکت کنند. تمامی پژوهشـگران حوزه علـوم انسـانی و اسـلامی میتوانند با مراجعه به وبگاه جشنواره به این نشانی آثار علمی خود را ثبت کنند.
گفتنی است: زمان دریافت آثار دوره شانزدهم جشنواره بینالمللی فارابی، از بیستم اسفندماه ۱۴۰۳ تا دهم اردبیهشت ماه سال ۱۴۰۴ بوده و ثبت آثار در سامانه جشنواره در دو قالب حقیقی و حقوقی است؛ بدین معنا که علاوه بر اینکه استادان، محققان، دانشآموختگان و صاحبان آثار علمی درخور، خود میتوانند نسبت به ثبت آثار در سامانه اقدام نمایند، دانشگاهها و مراکز پژوهشی، انجمنهای علمی، گروههای علمی آموزشی و پژوهشی و ناشران محترم نیز چنانچه اثری را واجد شایستگی لازم میدانند، به معرفی و ثبت آثار پیشنهادی مبادرت ورزند و زمینه شناسایی آثار فاخر را فراهم کنند.
نظر شما