ترویج مفاهیم قرآن با زبان هنر

مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت پیام جاودانه با اشاره به اهمیت انتقال مفاهیم قرآنی به شیوه‌ای جذاب، گفت: قرآن باید در زندگی مردم جاری شود و یکی از بهترین راه‌ها برای این کار، بهره‌گیری از هنر است. 

طاهره الهی در حاشیه نمایشگاه قرآن مشهد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد، با اشاره به بخش‌های مختلف این نمایشگاه، اظهار کرد: بخش بین‌الملل امسال بسیار فعال بود و شاهد مشارکت گسترده نمایندگان قرآنی از کشورهای مختلف بودیم. همچنین بخش‌های دانش‌آموزی نیز از کیفیت بالایی برخوردار بود و ظرفیت آن می‌توانست حتی افزایش یابد. تقدیر و تکریم از فعالان قرآنی نیز اقدام ارزشمندی بود که موجب افزایش انگیزه مدیران و فعالان این حوزه شد و امیدواریم در سال‌های آینده نیز ادامه یابد.

وی ضمن بررسی سایر بخش‌های نمایشگاه، تأکید کرد که تبلیغات شهری نقش مهمی در افزایش آگاهی مردم و جذب مخاطبان به چنین رویدادهایی دارد و در صورت تقویت این بخش، استقبال از نمایشگاه در سال‌های آینده می‌تواند به میزان قابل‌توجهی افزایش یابد.  

جذابیت در انتقال مفاهیم قرآنی

مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت پیام جاودانه با اشاره به اهمیت انتقال مفاهیم قرآنی به شیوه‌ای جذاب، گفت: قرآن باید در زندگی مردم جاری شود و یکی از بهترین راه‌ها برای این کار، بهره‌گیری از هنر است. اگر بتوانیم مفاهیم و دستورات قرآنی را در قالب‌های هنری همچون تئاتر، فیلم، انیمیشن و سایر روش‌های خلاقانه ارائه کنیم، تأثیرگذاری آن بر قشر جوان و نوجوان به‌مراتب بیشتر خواهد شد.

اجرای زندگی با آیه ها در مساجد

وی به طرح "زندگی با آیه‌ها" اشاره کرد و افزود: در این طرح، آیات کاربردی قرآن را که ارتباط مستقیمی با زندگی روزمره دارند، در مساجد، منازل و محافل قرآنی اجرا می‌کنیم. این آیات با تأیید علما انتخاب شده‌اند و محتوای آن‌ها به‌گونه‌ای است که راهکارهای عملی برای حل مشکلات فردی و اجتماعی ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: برای مثال، آیه *وَلَن تَرضی عَنکَ الیَهودُ وَلَا النَّصاری حَتّی تَتَّبِعَ مِلَّتَهُم* به ما هشدار می‌دهد که دشمنان هرگز از ما راضی نخواهند شد مگر آنکه از خواسته‌های آن‌ها پیروی کنیم. این آیه، در شرایط فعلی که شاهد جنایات گسترده رژیم صهیونیستی علیه کودکان و غیرنظامیان هستیم، بیش از پیش معنا پیدا می‌کند و نشان می‌دهد که نباید به توافقات و معاهداتی که از سوی دشمنان پیشنهاد می‌شود، دل‌خوش کرد. 

بررسی آسیب‌های تعلل و تأخیر از منظر آیات و روایات

الهی در ادامه به معرفی کتابی خود با عنوان بررسی آسیب تعلل از منظر آیات و روایات پرداخت و گفت: یکی از چالش‌های جدی در جامعه ما، به تعویق انداختن کارها و گرفتار شدن در چرخه 'فردا انجام می‌دهم' است. این رفتار، به‌عنوان یک آسیب جدی مطرح است که در روایات اهل‌بیت (ع) نیز به آن اشاره شده و از واژه 'یا' برای آن استفاده شده است. این واژه در متون دینی برای معرفی بیماری‌های خطرناک به کار رفته است، چرا که تعلل و سهل‌انگاری می‌تواند به‌مرور باعث رکود و عدم پیشرفت جامعه شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های متنوع این مؤسسه برای گسترش فرهنگ قرآنی اشاره کرد و گفت: آموزش‌های عمومی قرآن کریم برای عموم مردم در سطوح مختلف، برگزاری کارگاه‌های سبک زندگی اسلامی، ویژه مادران و بانوان، اجرای طرح "لبیک‌گویان رهبری ویژه حافظان قرآن کریم، کشف و پرورش نخبگان قرآنی، در گروه سنی کودک و نوجوان، شناسایی و تقویت جلسات سنتی قرآن کریم، در مشهد و شهرستان‌های خراسان رضوی از جمله برنامه‌های موسسه ماست.  

اهدای قرآن به مساجد و حمایت از گسترش محافل قرآنی

مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت پیام جاودانه با اشاره به اقدامات حمایتی این مؤسسه، افزود: در سال جاری، حدود ۱۰ شهرستان استان مورد بازدید و حمایت قرار گرفتند. در این راستا، از اساتید جلسات قرآنی تقدیر شد و به نوجوانان و جوانان فعال در این جلسات جوایزی اهدا گردید. همچنین در مشهد، از ۱۰۰ جلسه قرآنی بازدید شد و اعضای این جلسات از برنامه‌های تفریحی همچون بازدید از سینما مهر کوهسنگی و استخرهای هماهنگ‌شده با شهرداری بهره‌مند شدند که این طرح همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به برنامه‌های حمایتی مؤسسه در تأمین منابع قرآنی برای مساجد، اظهار کرد: در شش ماه اخیر، ۱۰۰ جلد قرآن وقف و به مساجدی که اعلام نیاز کرده بودند، اهدا شد. این اقدام در راستای تقویت محافل قرآنی و ترویج فرهنگ تلاوت و تدبر در آیات الهی انجام شده است.

الهی در پایان سخنان خود، بر ضرورت همکاری همه نهادهای فرهنگی و قرآنی برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان تأکید کرد و گفت: در شرایطی که جریان‌های غربی در تلاش برای تحمیل سبک زندگی غیر اسلامی به جوانان ما هستند، وظیفه قرآنیان این است که دستورات حیات‌بخش قرآن و سیره ارزشمند اهل‌بیت (ع) را در جامعه گسترش دهند.

کد خبر 1807766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha