به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الیوم السابع، در ماه مبارک رمضان که تعداد زائران مسجدالحرام بیشتر میشود، تیمهای نظافتی به صورت شبانهروزی آماده خدمت رسانی هستند.
در همین راستا، تیم نظافتی شامل حدود سه هزار و ۵۰۰ کارگر زن و مرد میشود که به صورت شبانهروزی مجهز به ۱۲ ماشین شست و شوی تخصصی و ۶۷۹ دستگاه نظافت هستند.
تیمهای نظافتی، فقط ۳۵ دقیقه طول میکشد تا کل مسجد الحرام را تمیز و نظافت کنند بدون اینکه آسایش زائران را تحت تأثیر قرار دهند.
در مورد مدیریت پسماند، بیش از ۳۰۰۰ کانتینر زباله در داخل و خارج مسجد الحرام گذاشته شده است و روزانه ۷۰ تن زباله جمع آوری میشود که در زمان اوج مصرف به ۱۰۰ تن افزایش مییابد و به روش هایی که ایمنی محیط زیست را حفظ کند، دفع میشود.
هیئت کل امور مسجدالحرام با بیان اینکه در عملیات نظافتی از مواد دوستدار محیط زیست استفاده میشود و عملیات نظافت به صورت ۲۴ ساعته و بدون تأثیرگذاری بر تردد زائران و نمازگزاران ادامه دارد، تاکید کرد: با توجه به میهمانان الهی و حفظ سلامتی و امنیت آنان، سعی شده است تا فضای عبادتی امنی برای زائران حفظ شود.
از سوی دیگر، مجموع وعدههای افطاری توزیع شده در حرمین شریفین از مرز ۴ میلیون غذا گذشته است و در چارچوب طرح ماه مبارک رمضان برای پذیرایی از میهمانان خدا، اداره کل امور مسجد الحرام و مسجدالنبی(ص) حدود ۵.۶ میلیون وعده افطاری را فقط در ماه مبارک برای زائران مسجدالحرام فراهم میکند.
همزمان با غروب خورشید در زمان افطاری، انبوهی از زائران روزه دار، نمازگزاران و میهمانان خدا که در مسجدالحرام حضور دارند، به سوی سفره های افطاری که در صحن مسجد الحرام پهن شده است، میروند و زائران از همه فرهنگها و ملیتهای مختلف دور هم جمع میشوند.
داوطلبان زن و مرد روزانه برای تهیه و توزیع وعدههای افطاری شامل خرما، آب زمزم مشارکت فعال دارند و با یکدیگر به رقابت میپردازند. زمانی که روزه داران افطار خود را به پایان می رساند، کارگران به سرعت و در مدت زمان کم سفرههای افطاری را جمع میکنند تا هزاران نمازگزار بتوانند نماز خود را به جماعت اقامه کنند.
نظر شما