لزوم استفاده از سازه‌های سبک در ساخت موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی

معاون عمرانی استانداری خراسان جنوبی بر پیگیری و حل مشکل معارض اراضی موزه دفاع مقدس تاکید کرد و با توجه به عبور گسل از این اراضی گفت: در اجرای این پروژه باید از سازه‌های سبک استفاده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمد فرهادی، معاونت عمرانی استانداری خراسان جنوبی ظهر امروز شنبه (۲۵ اسفند) در اولین جلسه قرارگاه تکمیل و ساخت موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی با توجه به وجود معارض قسمتی از اراضی این موزه، بر پیگیری معارض موزه دفاع مقدس، توسط راه و شهرسازی استان تاکید کرد.
وی با اشاره بر اهمیت زنده نگه داشتن فرهنگ دفاع مقدس و ایثار و شهادت گفت: وجود اینگونه اماکن به حفظ فرهنگ دفاع مقدس، ایثار و شهادت کمک می‌کند و بارها شاهد تأکید مقام معظم رهبری و دیگر مقامات کشوری در این زمینه هستیم.
معاون عمرانی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه انتظار می‌رود با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی این مهم به سرانجام برسد، افزود: با توجه به مرزی و پهناور بودن خراسان جنوبی منابع اعتباری اندکی داریم و برای اجرای این پروژه باید از مکانیزم‌های مختلف تامین اعتبار پروژه انجام شود.
فرهادی با توجه به برگزاری اولین جلسه قرارگاه ساخت و تکمیل موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی، بر ساماندهی تشکیلات قرارگاه تاکید کرد و یادآور شد: در دیگر استان‌ها سرانه درآمدی مردم بالاتر و کمک‌ها نیز به تناسب بیشتر است.
وی با توجه به عبور گسل از این اراضی گفت: در اجرای این پروژه باید از سازه‌های سبک استفاده شود.
سرهنگ غلامرضا فلاحی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی هم با بیان اینکه موزه دفاع مقدس از سال ۹۱ کلید خورد و ردیف اعتباری ملی گرفت، گفت: با وجود داشتن ردیف ملی، تاکنون اعتبارات محدودی به این پروژه اختصاص یافت. 
به گفته وی این پروژه در بنایی به متراژ ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع در حال ساخت است که از این میزان پنج هزار و ۶۰۰ متر مربع در مرحله اسکلت، سازه و ۶۰۰ متر مربع در مرحله سقف است و مابقی تا پایان فروردین ماه به اتمام می‌رسد. 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی با اشاره به این مهم که موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی جزو اولین پروژه‌های بنیاد حفظ آثار آغاز شد که به دلیل محدودیت اعتباری این پروژه هنوز تکمیل نشده است، یاری و همکاری همه ارگان‌ها و دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد.
فلاحی تأکید کرد: با توجه به محدودیت زمان، باید تکمیل و ساخت این پروژه با روحیه ایثار، جهاد، همدلی، همراهی و پشتکار در دستور کار مسئولان استانی قرار گیرد و موزه‌های دفاع مقدس با همت، خرد جمعی و تلاش همه مسئولان استان به نتیجه می‌رسد.
به گفته وی خراسان جنوبی نسبت جمعیت خود دو هزار و ۶۰۰ شهید تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده است و با توجه به اینکه این استان از نظر ولایتمداری زبانزد است دارای ۳۰ هزار رزمنده، چهار هزار و ۱۶۷ جانباز و ۴۴ آزاده است.
 وی درخصوص موزه دفاع مقدس گفت: برای موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی ۳.۷ هکتار ساخت ابنیه و سازه، ۱۰ هکتار برای ادوات و تجهیزات در فضای روباز و ۱۸.۵ هکتار به دلیل قرار داشتن روی گسل قرمز به عنوان فضای سبز مصوب شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون برای این پروژه فقط اعتبارات ملی تزریق شده است ابراز امیدواری کرد: به عنوان هویت انقلابی در آینده نزدیک شاهد ساخت و تکمیل موزه دفاع مقدس در استان باشیم.
محمد منزوی، مدیر طراحی، فنی و نظارت سازمان امور موزه ها و یادمان‌های دفاع مقدس نیز با بیان اینکه زمین موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی از حدود ۱۲ سال گذشته تحویل شده است، گفت: تکمیل و ساخت این پروژه به دلایل مختلف به تأخیر افتاده و جزو آخرین موزه‌های در حال احداث است.
وی تاکید کرد: آنچه باعث موفقیت در بحث اجراست همکاری و همیاری مجموعه استان می‌باشد که با همت و خرد جمعی قابل انجام است.
مدیر طراحی، فنی و نظارت سازمان امور موزه ها و یادمان‌های دفاع مقدس با بیان اینکه ساخت موزه دفاع مقدس استان پروژه ملی و استانی است و بنیاد نمی‌تواند با توجه به شرایط اقتصادی به تنهایی ورود کند افزود: برای بنیاد حفظ آثار آنچه اولویت است احداث آمفی تئاتر است که با فعالیت سالن آمفی تئاتر، مجموعه مردمی حضور پیدا می‌کند و امید است با تأمین اعتبارات و کمک‌های مالی، در هفته دفاع مقدس  شاهد راه‌اندازی آمفی تئاتر و بهره‌برداری از آن باشیم.
منزوی گریزی به کم برخورداری خراسان جنوبی زد و گفت: با توجه به این مهم دستگاه‌های اجرایی می‌توانند در مباحث زیرساختی، تهاتر، محوطه سازی و ... این پروژه ورود کنند.
وی یکی از مهمترین مشکلات پیش رو به وجود معارض در بخشی از اراضی حوزه دفاع مقدس اشاره کرد و با توجه به داشتن معارض و مسدود شدن ورودی به سایت، بر حل این مشکل تأکید کرد.
علی کریمدادی، مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی هم نشان‌دار کردن طرح‌های مالیاتی را به عنوان یکی از راهکارهای کمک به این پروژه عنوان کرد و گفت: با نشان‌دار کردن طرح‌های مالیاتی مؤدیان می‌توانند پرداخت مالیات را برای پروژه انجام دهند.
وی افزود: بر اساس بند خ ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت و تعریف اعتبارات تملک توسط سازمان مدیریت می‌توان از ظرفیت افراد مختلف و خیرین در این راستا استفاده کرد.
رضایی کارشناس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان‌جنوبی هم با بیان اینکه سال گذشته ۶ میلیارد تومان و امسال ۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات توازن ملی به این پروژه کمک شده است، پیگیری از طریق کمیته برنامه‌ریزی شهرستان، استفاده از بند خ تبصره ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت، ورود شهرداری برای توسعه فضای سبز را به عنوان راهکارهای پیشنهادی برشمرده و افزود: در توسعه فضای سبز از طریق شهرداری، ما هم کمک می‌کنیم اما شهرداری باید پای کار بیاید.
وی یادآور شد: برای این پروژه در سال ۹۹ بالغ بر ۴۵ میلیارد تومان، سال ۱۴۰۰ چهار میلیارد و ۶۳۵ میلیون تومان، سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان، ۱۴۰۲ نیز ۱۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اختصاص یافته و اعتبارات مصوب امسال برای این پروژه ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است که تاکنون ۹۱۰ میلیون تومان آن تخصیص یافته است.
یونسی، معاونت عمرانی شهرداری بیرجند هم با اشاره به مساعدت‌های لازم در زمینه اخذ پروانه ساخت و همکاری شهرداری و شورای شهر برای تخصیص سه میلیارد تومان کمک به این پروژه، بر تأمین آب شرب این مهم تأکید کرد و گفت:  باید چاه پادگان تحویل شود.
وی یادآور شد: آمادگی داریم اعتبارات تملک را به این سمت سوق دهیم.
کد خبر 1808682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha