زکات فطریه به محرومان می‌رسد نه ساخت مسجد

حجت‌الاسلام فلسفی، با تأکید بر اولویت رسیدن زکات فطریه به محرومان، گفت: زکات فطریه نباید صرف ساخت مساجد و حسینیه‌ها شود و باید به نیازمندان و فقرا اختصاص یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان خراسان جنوبی، حجت‌الاسلام حسین فلسفی عصر امروز (۲۵ اسفند) در همایش فرهنگی ترویجی فریضه زکات در شهرستان زیرکوه با اشاره به آیه شریفه ۱۰۳ سوره توبه، اظهار کرد: در قرآن کریم، دو نفر نظر به وجه‌الله می‌کنند که یکی از آن‌ها شهید است، چرا که بهترین هستی خود را در راه خدا فدای می‌کند. نفر دیگر، زکات‌دهنده‌ای است که مال خود را با دیگران تقسیم می‌کند و شادی‌هایش را با نیازمندان شریک می‌شود.

وی افزود: مردم در مباحث صدقات و انفاق به‌طور فعال مشارکت دارند و آمار مشارکت در استان خراسان جنوبی از میانگین کشوری بالاتر است این امر ناشی از دل‌های پاک و نیکوکار مردم است.

حجت‌الاسلام فلسفی تأکید کرد: یکی از وظایف حاکمیت الهی، تبیین حلال و حرام خدا برای مردم است و یکی از شئونات این امر، اجرای واجب الهی زکات است که به کمیته امداد امام خمینی (ره) واگذار شده است همچنین، طبق فتوای مقام معظم رهبری، زکات هر منطقه باید در همان منطقه هزینه شود.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر فردی بدون مجوز زکات جمع‌آوری کند، دین شرعی از عهده زکات‌دهنده ساقط نخواهد شد. زکات باید تحت نظارت عالم محل جمع‌آوری شده و در صورت لزوم، اصل گوسفند ذبح و گوشت آن بین نیازمندان تقسیم می‌شود.

مدیر ستاد زکات خراسان جنوبی با اشاره به مفهوم تزکیه در قرآن، افزود: مال فرد زکات‌دهنده با پرداخت زکات دوچندان می‌شود و فقرا نیز غنی می‌گردند.

وی همچنین از عملکرد شهرستان زیرکوه در جمع‌آوری زکات یاد کرد و گفت: در ستاد مرکزی زکات، شهرستان زیرکوه رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

حجت‌الاسلام فلسفی در خصوص جمع‌آوری زکات فطریه نیز توضیح داد: طبق قانون، باید ۴۰ درصد از زکات فطریه مردم جمع‌آوری شود سال گذشته از ۶ درصد جمعیت شهرستان، ۱۵ درصد از هدف ۴۰ درصد جمع‌آوری شده است. 

وی در ادامه گفت: در راستای تسهیل فرآیند پرداخت زکات، در کارتخوان‌های نانوایی گزینه پرداخت زکات فعال شده است و به‌زودی از طریق سامانه سما، امکان ارائه گزارش هزینه‌کرد زکات به مردم فراهم می‌شود.

حجت‌الاسلام فلسفی با بیان اینکه هیچ نهاد و موسسه خیریه‌ای بدون مجوز حق جمع‌آوری زکات مردم را ندارد، تاکید کرد: زکات فطریه نباید برای ساخت مسجد و حسینیه صرف شود و اولویت آن باید رسیدن به محرومان و نیازمندان باشد.

وی همچنین به شیوه‌های نوین الکترونیکی پرداخت زکات اشاره و اظهار کرد: با قراردادهایی که با شرکت‌های مختلف بسته شده، کفاره‌ها در کارت‌ها واریز و ماهیانه شارژ می‌شود تا روی خرید نان قفل شده و به دست نیازمندان برسد.

کد خبر 1808705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha