به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، در دل شبهای پر فیض و معنوی ماه رمضان، زمانی که آسمان از نور قرآن روشن میشود، مساجد در جایگاههایی خاص به کانونهای معنوی تبدیل میگردند.
مراسم «محفل انس با قرآن» که به همت شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس و به ویژه با حضور قاری بینالمللی سید مصطفی حسینی برگزار میشود، فرصتی است تا علاقهمندان به قرآن در فضای معنوی مساجد، از نور قرآن بهرهمند شوند. این محفل، به عنوان یک نقطه عطف در برنامههای فرهنگی مذهبی، در قالب تلاوت قرآن، اقامه نماز جماعت، برگزاری مسابقات قرآنی و صرف افطاری، بستری فراهم کرده است تا مردم، از جمله جوانان و روزهداران، در کنار هم به تجدید میثاق با قرآن و آموزههای اهل بیت (علیهمالسلام) بپردازند.
مسجد امام حسن (ع) در محله آزادگان شیراز نیز به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی (ع) و روز اکرام خیرین، میزبان کاروان قرآنی رمضان بود که محفل انس با قرآن را برای شهروندان این محله برگزار کرد. این برنامه که با حضور قاری بینالمللی سید مصطفی حسینی و به همت شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد، فرصتی برای ارتباط معنوی بیشتر با قرآن و آموزههای اهل بیت فراهم ساخت.
محتوای برنامههای قرآنی
به گفته احمد رضا نداف، مدیر گروه قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کاروان قرآنی رمضان در سطح استان فارس، با حضور قاری بینالمللی سید مصطفی حسینی، در مساجد مختلف برگزار میشود. این کاروان که هدف آن ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت است، در مناطق مختلف شیراز و شهرستانهای ارسنجان، کازرون و خرم بید تا پایان اسفند ماه جاری ادامه خواهد داشت.
در محفل انس با قرآن مسجد امام حسن (ع)، علاوه بر تلاوت قرآن توسط سید مصطفی حسینی، نماز جماعت و افطاری نیز برگزار شد. این برنامهها فرصتی برای تجدید عهد با قرآن کریم و اهل بیت علیهمالسلام بود.
ویژگیهای محفل انس با قرآن
برگزاری مسابقات قرآنی در کنار این برنامهها، به نوعی توانسته است فضایی رقابتی و آموزنده برای علاقهمندان به قرآن ایجاد کند. اهدای جوایز نفیس به برندگان مسابقات قرآنی، به جذابیت این محفل افزوده و موجب تشویق بیشتر مردم به مشارکت در فعالیتهای قرآنی شده است.
این نوع فعالیتها به تقویت بنیانهای دینی و معنوی جامعه کمک کرده و سبب افزایش مشارکت جوانان در فعالیتهای مذهبی و قرآنی نیز میشود.
امام حسن (ع) به عنوان دومین پیشوای شیعیان و فرزند حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، همواره الگویی از سخاوت، محبت و انسانیت بوده است. ایشان که در ماه رمضان متولد شدند، همواره به نیازمندان کمک میکردند و از آنان حمایت میکردند. در این محفل قرآنی که در مسجد امام حسن (ع) برگزار شد، این ویژگیهای انسانی امام حسن (ع) به نوعی با برنامههای قرآنی و فرهنگی پیوند خورد.
از آنجا که امام حسن (ع) همیشه در حال خدمت به مردم و تقویت روحیه اسلامی در جامعه بود، این ایام فرصتی بود برای تکریم خیرین و تقدیر از افرادی که در جهت کمک به نیازمندان و ترویج معارف اسلامی گام بر میدارند.
کاروان قرآنی رمضان که در مسجد امام حسن (ع) و سایر مساجد استان فارس برگزار میشود، فرصتی برای تلاوت قرآن و گرامیداشت ولادت امام حسن (ع) است و با برگزاری برنامههای متنوع مانند مسابقات قرآنی و اهدای جوایز، توانسته است شور و شوق دینی را در میان مردم به ویژه جوانان زنده کند. این نوع برنامهها به ترویج فرهنگ قرآن کمک و ارتباط معنوی مردم با اهل بیت علیهمالسلام را نیز تقویت میکند.
نظر شما