تفاهم‌ همکاریِ مراکز تحقیقات اسلامی مجلس و موضوع‌شناسی احکام فقهی 

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مرکز موضوع‌شناسی احکام فقهی در راستای گسترش همکاری‌های دوجانبه تفاهم‌نامه امضا کردند.

به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: حجج الاسلام «علی نهاوندی» رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و «حجت‌الله بیات» رئیس مرکز موضوع‌شناسی احکام فقهی در زمینه‌های علمی پژوهشی، آموزشی، ترویجی، فرهنگی و فناوری در موضوعات مختلف فقهی و تقنینی، تفاهم‌نامه همکاری امضاء و بر انجام طرح‌های اولویت‌دار و پروژه‌های تحقیقاتی با هدف مشارکت در انجام پژوهش‌ تاکید کردند.

 رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس پس از بازدید از موزه دین و زندگی، در مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به خدمات ارزشمند مرکز موضوع شناسی احکام فقهی و شناسایی موضوعات مختلف از بعد فقهی گفت: در آینده نیاز است با استفاده از ابزارهای جدید و هوش مصنوعی خدمات ارزشمند حوزه‌های علمیه به صورت آنلاین در اختیار مردم قرار بگیرد.

تفاهم‌ همکاریِ مراکز تحقیقات اسلامی مجلس و موضوع‌شناسی احکام فقهی 

وی ادامه داد: لازم است هر کدام از سازمان ها و نهادهای کشوری و لشکری در موزه دین و زندگی غرفه تخصصی خود را با برش فقهی ارائه دهند و با توجه به گسترش شبکه موضوعات، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مرکز موضوع شناسی احکام فقهی باید ارتباط گسترده و فعال تری در موضوعات فقهی و تقنینی داشته باشند.

 در ادامه حجت الاسلام بیات نیز طی سخنانی اظهار کرد: با توجه به حساسیت و اهمیت کار تقنین، ارتباط مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مرکز موضوع شناسی احکام فقهی بسیار حائز اهمیت است.

موسس و رییس هیأت امنای مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی افزود: برخی موضوعات نیاز به پیگیری دارد، طرح مشترکی را تحت عنوان بازاریابی شبکه‌ای با مرکز تحقیقات اسلامی مجلس کار کردیم، مجلس شورای اسلامی آن را تصویب و شورای نگهبان نیز تایید کرد ولی همچنان در این زمینه با مشکل مواجه هستیم.

وی ابزار امیدواری کرد که تفاهم نامه همکاری دوجانبه بتواند ضمن تقویت و تعامل ارتباط دو مرکز به رفع برخی مشکلات و چالش ها بپردازد؛ ایجاد بانک اطلاعات مشترک در خصوص مسائل، موضوعات و محصولات فقهی مبتلا به جامعه اسلامی، شناسایی و ارتباط با مراکز و شخصیت‌های علمی داخلی و بین‌المللی، مشارکت برای حضور پژوهشگران و صاحب‌نظران دو مجموعه در مجامع داخلی و بین‌المللی و همکاری در زمینه موضوع شناسی احکام مطرح‌شده در طرح‌ها و لوایح و نظام تقنین، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی متناسب با نیازهای علمی ـ تحقیقاتی و توانمندی‌های دو مجموعه، از مفاد این تفاهم نامه محسوب می شود.

گفتنی است: در حاشیه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، دکتر محمد تقی دشتی معاون پژوهش و برخی دیگر از محققان مرکز از موزه "دین و زندگی" موضوع شناسی احکام فقهی بازدید کردند.

کد خبر 1808935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha