برگزاری نوروزگاه در اماکن تاریخی هرمزگان

محسنی با بیان اینکه طرح نوروزی از ۲۵ اسفند آغاز شده است، گفت: برنامه‌های متنوعی از جمله برگزاری نوروزگاه‌ها در اماکن تاریخی نظیر «معبد هندوها» و «حمام گله‌داری» در ایام تعطیلات نوروزی اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، محمد محسنی در نشست خبری به تشریح عملکرد این اداره کل در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پرداخت و ضمن تأکید بر جایگاه ویژه رسانه‌ها، از اقدامات انجام‌شده و برنامه‌های آینده خبر داد.

وی با اشاره به نقش کلیدی خبرنگاران در انعکاس مسائل استان گفت: شما محل رجوع مردم هستید، این یعنی اعتماد بالایی به شما وجود دارد. خبرنگاران واسطه میان مردم و ارکان حاکمیت هستند و جایگاه مهمی در جامعه دارند.

آموزش جوامع محلی؛ گامی برای توسعه پایدار

محسنی با اشاره به اهمیت آموزش در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، اظهار کرد: این آموزش‌ها از غربی‌ترین نقطه استان (پارسیان) تا شرقی‌ترین شهرستان جاسک (در پهنه مکران) گسترش یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان افزود: با بهره‌گیری از موسسات و اشخاص حقوقی توانمند، آموزش جوامع محلی را آغاز کردیم و در رتبه‌بندی کشوری، جایگاه نخست را به دست آورده‌ایم.

محسنی تصریح کرد که بازخورد این آموزش‌ها در ارزیابی‌های میدانی و سرکشی‌های دوره‌ای مشخص شده و نشان می‌دهد که دهیاران، شوراها و بخشداران آگاهی بیشتری نسبت به حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیدا کرده‌اند.

حمایت از سرمایه‌گذاران و سرعت‌بخشی به صدور مجوزها

مدیرکل میراث فرهنگی هرمزگان با اشاره به تسهیل روند صدور مجوزها، اعلام کرد که زمان صدور موافقت‌نامه اصولی برای سرمایه‌گذاران، در صورت تکمیل مدارک، به ۴۸ ساعت کاهش یافته است.

وی تأکید کرد: اگر پرونده‌ای بیش از این زمان طول بکشد، به دلیل نقص مدارک متقاضی است.

محسنی ضمن اشاره به اهمیت صنایع دستی در رشد اقتصادی، گفت که طی دو سال گذشته، تعداد مدارک صادرشده در این حوزه از ۱۲ هزار به ۲۴ هزار افزایش یافته است. 

دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر هرمزگان تأکید کرد که این مدارک، اعتبار ملی دارند و سرمایه‌گذاران و صنعتگران می‌توانند از آن‌ها برای توسعه کسب‌وکار خود استفاده کنند.

وی افزود: در حال حاضر، تمرکز ما بر احیای صنایع دستی شاخص مانند تولید چاقو و دشنه‌های سنتی بشاگرد، احیای صنعت بافت چادرشب در شرق هرمزگان و توسعه پارچه‌های سنتی است این محصولات نه‌تنها در بازارهای داخلی بلکه در کشورهای دیگر نیز مشتریان خاص خود را دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی هرمزگان همچنین به برنامه‌های ویژه برای احیای سفال سنتی در میناب و سایر نقاط استان اشاره کرد و گفت که روستای بهمنی به‌عنوان قطب تولید حصیر در کشور ثبت شده است.

محسنی با اشاره به اقدامات مهم در زمینه ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس، از ثبت جهانی لنج‌سازی سنتی و نواختن و ساختن ساز «جهله» خبر داد و افزود: لنج‌سازی سنتی هرمزگان، یک هنر منحصربه‌فرد است که بدون نقشه و طراحی مدون، شناورهایی با تناژ بالا ساخته می‌شوند و از نظر مهندسی تعادل خود را در امواج حفظ می‌کنند این صنعت به‌طور رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

برگزاری نوروزگاه در اماکن تاریخی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان همچنین از برنامه‌های ویژه نوروز ۱۴۰۴ خبر داد و گفت:طرح نوروزی از ۲۵ اسفند آغاز شده و برنامه‌های متنوعی از جمله برگزاری نوروزگاه‌ها در اماکن تاریخی مانند معبد هندوها و حمام گله‌داری، ایمن‌سازی مسیرهای گردشگری، راه‌اندازی غرفه‌های صنایع دستی در مبادی ورودی استان و تقویت شبکه توزیع کالاهای اساسی برای گردشگران در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه ۱۴ کمیته تخصصی در ستاد خدمات سفر استان فعال هستند، افزود: این کمیته‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله امنیت، حمل و نقل، اسکان، بهداشت و درمان و اطلاع‌رسانی، آمادگی کامل برای ارائه خدمات به گردشگران را دارند. همچنین، تمهیدات لازم برای توزیع عادلانه و ارزان مایحتاج ضروری مردم در ایام نوروز اندیشیده شده است.

محسنی همچنین به هماهنگی‌های انجام‌شده برای برگزاری جشنواره‌های نوروزی و برنامه‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: تلاش شده است تا ضمن حفظ حرمت ایام ماه رمضان، فضای شاد و مفرحی برای گردشگران فراهم شود.

برنامه های نوروزی در جزایر

مدیرکل میراث فرهنگی هرمزگان با اشاره به برنامه‌های ویژه نوروزی در جزایر هرمز، لارک و قشم اشاره کرد و گفت: با توجه به جاذبه‌های گردشگری منحصربه‌فرد این جزایر، برنامه‌های متنوعی برای جذب گردشگران در نظر گرفته شده است امیدواریم با همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی و مشارکت مردم، بتوانیم نوروزی خاطره‌انگیز برای گردشگران رقم بزنیم.

وی اضافه کرد: بیش از یک هزار چشمه سرویس بهداشتی در استان با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال برای سرویس دهی به مسافران نوروزی مرمت و بازسازی شد.

محسنی در پایان، به اهمیت حفظ و گسترش فرهنگ و هنر هرمزگان اشاره کرد و گفت: هرمزگان فرهنگی غنی دارد و باید همه باور کنند که این فرهنگ ارزشمند است و از موسیقی محلی گرفته تا آیین‌ها و سنت‌ها، همه باید مورد حمایت قرار گیرند و در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی معرفی شوند.

وی تأکید کرد: این اداره کل، با همکاری سایر نهادها، برای توسعه و ارتقای جایگاه هرمزگان در عرصه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تلاش خواهد کرد.

کد خبر 1809013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha