«فاطمه اسفندیاری» در گفتگو با خبرنگار زنان و خانواده خبرگزاری شبستان درباره فعالیتهای حوزههای علمیه، اظهار کرد: در استان تهران ۶۳ مدرسه علمیه وجود دارد که همه آنها زیر نظر مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران فعالیت میکنند.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران استان تهران افزود: حوزه علمیه از سه مقطع سطح ۲، سطح ۳ و سطح ۴ که معادل کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتراست، برخورداراست. تقریبا ۲۰ هزار طلبه داریم که نیمی از آنها فارغ التحصیل و به عنوان مبلغ و مدرس و استاد و امور اجرایی و اداری کشوری مشغول خدمت به جامعه هستند.
اسفندیاری ادامه داد: یک هفتم از طلبهها هم تحصیلات دانشگاهی و هم تحصیلات حوزوی دارند که این تحصیلات میان رشتهای شان باعث شده است تا زمینه ورود را به عرصههای مختلف فعالیتهای اجتماعی از جمله قضاوت، کانونهای خانواده، امور رسیدگی به آسیبهای اجتماعی، راهبری زندانها، زنان بدسرپرست و بی سرپرست و مسائل دیگری را که نیاز به حضور بانوان دارد، برایشان فراهم کرده است.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران استان تهران با اشاره به حضور بانوان طلبه در بهشت زهرا(س)، گفت: براساس مقتضیات جامعه، بانوان طلبه در بهشت زهرا(س) برای کمک از جمله تغسیل، نظارت بر تغسیل اموات، بیان احکام حضور می یابند.
اسفندیاری با اشاره به حضور طلبهها در بیمارستانها و زایشگاهها، افزود: طلبههایی که در عرصه خانواده فعالیت میکنند، طب سنتی و اسلامی را می دانند و میتوانند مشاور خوبی باشند. طلبههای خواهر همچنین در بحث جمعیت (فرزندآوری) ورود تبلیغی و حمایتی دارند.
وی ادامه داد: ما ۹ مرکز خیریه داریم که زیر نظر کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار دارند اما مستقل فعالیت می کنند. کمیته امداد افراد نیازمند را به ماه معرفی میکند و برایشان تشکیل پرونده داده میشود. این مراکز علاوه بر کمک مالی، در بحث فرهنگی این خانوادهها از جمله کلاسهای تقویتی برای بچهها، کلاسهای آموزشی و کمک در بحرانهای خاص ورود جدی دارند. اگر این فعالیت را به همه کشور تعمیم بدهیم حدود ۵۰۰ حوزه علمیه در کل کشور داریم که با همین شرایط فعالیت چشمگیر دارند.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران استان تهران تاکید کرد: ما کانونهای دانش آموختگان داریم که به صورت سازمانهای مردم نهاد (Ngo) ثبت شدهاند و برخی از مسئولیتهای اجرایی جامعه از جمله پروژه های آسیبهای اجتماعی مطرح شده زیر نظر وزارت ارشاد و وزارت کشور را برعهده میگیرند و بخشی از راهبری این کارها را به صورت خودجوش بدون دخالت و سیستماتیک و مستقل انجام میدهند. طلبهها همچنین با اوقاف همکاری دارند و در بقاع متبرکه مبلغ داریم و در برخی از بقاع از جمله حرم عبدالعظیم(ع)، امامزاده صالح(ع)، امامزاده سید ملک خاتون و امامزاده زید و شمار دیگری از امامزادهها، مدیران ما بازوی اصلی به شمار میآیند و زیر نظر مستقیم آنها فعالیت فرهنگی میکنند.
اسفندیاری درباره حوزه علمیه صالحیه، گفت: حوزه علمیه صالحیه زیر نظر بقعه متبرکه امامزاده صالح(ع) تاسیس شده است و این حوزه در حیاط این بقعه قرار دارد که فعالیتهای چشمگیر از برنامههای مختلف سراسری برای مردم تا دفتر پاسخگویی به سوالات و پاسخگویی به شبهات، مشاوره برای خانوادههای آسیب دیده و همسران تعارض دارند، مشاوره برای تربیت فرزندان، مشاوره برای امر خیر و ازدواج انجام میدهند.
وی درباره امور پژوهشی حوزه علمیه صالحیه، افزود: طلبهها باید در تمامی سطوح (۲، ۳، ۴) اثر پژوهشی فاخر داشته باشند و باید چهار مقاله داشته باشند که این از امور جاری طلبهها و الزامی است، اما در بسیاری از جشنوارهها و رویدادهای پژوهشی جامعه مشارکت دارند و صاحبامتیاز هستند.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران استان تهران توضیح داد: ما یک مرکز تخصصی زیر نظر مرکز مدیریت با عنوان مرکز نشر هاجر داریم.
اسفندیاری درباره نحوه ثبت نام در حوزه علمیه خواهران گفت: ما به صورت کشوری ثبتنام انجام میدهیم، براساس محدوده جغرافیایی به حوزه نزدیک باشد، افراد پیش ثبت نام میکنند و با آنها تماس گرفته میشود. بانوان مشتاق باید در اینترنت ثبت نام میکنند و علاوه بر آزمون کتبی، مصاحبه نیز دارند.
نظر شما