غزه دوباره زیر آتش/ آینده غزه در تشدید حملات کنونی چه خواهد شد؟

رژیم صهیونیستی از روز گذشته با تشدید حملات بیش از صدها فلسطینی از جمله رهبران و فرماندهان گروه‌ها مقاومت را در غزه به شهادت رسانده است و بر امتناع خود از حرکت به مرحله دوم توافق آتش بس تاکید دارد.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: اسرائیل از روز گذشته(سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) حملات خود را علیه نوار غزه از سر گرفته و حملات هوایی متمرکزی را علیه منازل غیرنظامیان و اماکن مختلف دولتی انجام داده است که تا این لحظه شاهد شهادت و زخمی «احمد الحتة» معاون وزیر دادگستری، «محمود ابو وطفه»  معاون وزیر کشور و «بهجت ابوسلطان» مدیرکل سرویس امنیت داخلی آغاز کرد.

پیش از این حملات، نقض قابل توجه توافق آتش بس توسط ارتش اشغالگر اسرائیل که از ۱۹ ژانویه اجرایی شد، انجام شد و به دنبال آن تشدید تهدیدات بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و سایر وزیران، که بر امتناع خود از حرکت به مرحله دوم توافق و تعهد خود برای بازگشت به جنگ تاکید کردند.

 کوچ اجباری

علاوه بر این ترورها، ارتش اشغالگر به فلسطینی‌ها در مناطق مختلف هشدار داد و خواستار تخلیه فوری مناطق مختلف از جمله شهرک بیت حانون در شمال غزه، خربة خزاعة، عبسان الکبیره، الجدیده در خان یونس جنوبی برای مقدمه چینی به منظور حمله شدید شد.

ساعاتی پس از از سرگیری درگیری‌ها، نتانیاهو جلسه کابینه‌ای را برای ارزیابی وضعیت غزه تشکیل داد. سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل گزارش داد که در صورت عدم پیشرفت در مذاکرات تبادل اسرا، بمباران اسرائیل تشدید خواهد شد.

رادیو و تلویزیون اسرائیل اعلام کرد که هیئت مذاکره کننده اسرائیل پس از از سرگیری جنگ، دوحه را ترک خواهند کرد.

 دفتر نتانیاهو نیز در بیانیه ای اعلام کرد که وی و وزیر دفاع اسرائیل بر لزوم اقدام نظامی قهرآمیز علیه حماس با توجه به امتناع مکرر حماس از آزادی بازداشت شدگان و رد کلیه پیشنهادهای ارائه شده توسط استیو ویتکاف، فرستاده ریاست جمهوری آمریکا و میانجی ها، تاکید کردند.

 از سوی دیگر، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی تندرو اسرائیل گفت که همانطور که ما قول داده بودیم و توضیح دادیم، ارتش حملات فشرده علیه غزه را با هدف نابودی حماس، بازگرداندن همه اسیران و از بین بردن تهدیدی که غزه برای شهروندان اسرائیلی ایجاد می کند، از سر گرفت. این یک اقدام مدون است که در هفته های گذشته برنامه ریزی شده و کاملا متفاوت خواهد بود.

 تحرکات نظامی

 سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل گزارش داد که سرویس‌های امنیتی فعالیت‌های فشرده حماس در نوار غزه را در دو هفته گذشته برای آماده‌سازی به منظور رویارویی جدید زیر نظر گرفته‌اند.

 این تحرکات شامل استخدام صدها مبارز، توزیع سلاح، بازسازی ساختار فرماندهی و استقرار در مکان‌های جدید، علاوه بر آمادگی‌های بی‌سابقه‌ایاست که ممکن است نشان‌دهنده قصد حمله یا انجام تهاجم باشد.

 بر اساس برآوردهای اسرائیل، حماس در حال حاضر حدود  ۲۵ هزار مبارز دارد، در حالی که جنبش جهاد اسلامی حدود ۵ هزار مبارز در اختیار دارد.

 در همین حال، «احمد موسی» نویسنده و تحلیلگر سیاسی، انتظار دارد که سرعت بمباران اسرائیل در ساعات آتی افزایش یابد و حملات هوایی و توپخانه‌ای مناطق استراتژیک در نوار غزه را بدون توسل به تهاجم زمینی هدف قرار دهند.

 موسی می‌گوید که این تشدید حملات پیش بینی می شد، اما مدت زیادی طول نخواهد کشید؛ آنها در روزهای آینده برای ارائه پیشنهادهای جدید برای مهار اوضاع و پایان دادن به جنگ تلاش خواهند کرد.

او همچنین معتقد است که اشغالگران تلاش خواهند کرد با تشدید حملات هوایی و وادار کردن هزاران نفر از ساکنان به فرار به منظور دستیابی به دستاوردهای مذاکره، حماس را تحت فشار قرار دهند. همچنین هدف قرار دادن رهبران گروه‌ها و تخریب تونل ها و انبارهای نظامی ادامه خواهد یافت تا مقاومت را به تشدید واکنش‌ها وادار کنند.

این تحلیلگر مسایل سیاسی توضیح می دهد که نتانیاهو معتقد است که فشار نظامی بر نوار غزه و غیرنظامیان آن، از طریق هدف قرار دادن‌شان، به عنوان اهرم فشاری علیه حماس عمل خواهد کرد و آنها را وادار به دادن امتیاز در میز مذاکره خواهد کرد.

جنایات جنگی

 دفتر رسانه ای دولت در غزه تاکید کرد که حملات اسرائیل منجر به نابودی تمام خانواده‌های شهدا شد، در حالی که خدمه آمبولانس به دلیل تخریب گسترده و کمبود سوخت نتوانستند به سایرین برسند.

 این دفتر در بیانیه‌ای کتبی اعلام کرد که این کشتارهای وحشیانه ثابت می‌کند که اشغالگران تنها زبان کشتار و تخریب را می‌دانند و به جنایات نسل‌کشی علیه مردم فلسطین، بدون توجه به قوانین و هنجارهای بین‌المللی ادامه می‌دهند.

 در این بیانیه همچنین آمده است که نوار غزه با محاصره خفه‌کننده‌ای مواجه است که تمامی گذرگاه‌ها به طور کامل بسته شده است که این مسئله بحران انسانی را تشدید کرده و بیش از ۲.۴ میلیون فلسطینی از کمبود شدید غذا، دارو، آب، شیر خشک و مایحتاج اولیه رنج می‌برند.

کد خبر 1809219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha