برای کنترل فساد در جامعه آن را به ورزشگاهها هدایت می کنند!

مربی اسبق تیم ملی فوتبال می گوید متاسفانه در ورزش آنهایی که به دنبال اخلاق و رفتار درست هستند بازنده می شوند

 شبستان:در سالیان اخیر همواره مسایل و معضلات فرهنگی در ورزش مورد بررسی قرار گرفته است اما بی تردید برای پیدا کردن ریشه مشکلات باید خواستگاه آن را بررسی کرد. بهمن فروتن از جمله کارشناسان و مربیان فوتبال است که به رک گویی شهرت دارد و به همین دلیل گفته های او نکات تکان دهنده ای را در خود دارد.
این مربی اسبق تیم ملی فوتبال حرف هایش در مورد معضلات اخلاقی ورزش را چنین آغاز می کند:« هر جایی که برد و باخت وجود دارد، مسئله اخلاق هم مطرح خواهد بود و متاسفانه برد به هر قیمت در کشور ما هم مانند سایر کشورهای جهان متداول شده است.»
با اخلاق های بازنده
واقعیت تلخی که شاید بتوان آن را به ورزش امروز تعمیم داد را بهمن فروتن هم درک کرده است. فروتن در مورد این واقعیت می گوید:« متاسفانه در ورزش آنهایی که به دنبال اخلاق و رفتار درست هستند بازنده می شوند و اینکه اگر اهل بی اخلاقی و بدرفتاری نباشی جزو بازنده ها خواهی بود به یک قاعده تبدیل شده است. تیمی که نخواهد وارد مسایلی چون دوپینگ یا مسایل پشت پرده شود وارد بازی‌های نابرابر خواهد شد.»
فروتن معتقد است این ناپاکی کد ورزش شده و در ورزش دنیا شیوع پیدا کرده است، او در مورد نمونه‌های بین المللی آن می گوید:« در مسابقات یورو 2012 می بینیم که ماریو بالوتلی در دیدار ایتالیا و آلمان، تیم ژرمن ها را خرد می کند اما در فینال مقابل اسپانیا به زحمت راه می رود. این نشان می دهد که حتی یورو هم از این ناپاکی ها دور نبوده است. از سوی دیگر هم جهان در عرصه های سیاسی و اقتصادی آنقدر دستخوش مشکل شده است که دیگران تصمیم گیرندگان و مدیران برایشان ورود به ناپاکی‌های ورزش مهم نیست.»
سرمربی تیم فوتبال مس رفسنجان ادامه می دهد:« اکنون احساس می کنم که برای موفقیت باید بی اخلاق شوم اما اگر قصدم این بود در همان جوانی قید اخلاقی کار کردن را می زدم.»
ورزشگاه آبریزگاه فساد فوتبال
این مربی فوتبال ایران در پاسخ به شبستان پیرامون دلیل ناکارآمدی دستگاههای مختلف فعال در ورزش برای کنترل ناپاکی های ورزش هم اظهار کرد:« ببینید در فدراسیون فوتبال کمیته انضباطی فعال تر است یا کمیته ضد دوپینگ؟ ما به ریشه ها توجه نداریم. در زمانی که سعیدلو رییس سازمان تربیت بدنی بود طرحی را به او ارائه دادم که 5 میلیارد تومان هزینه در بر داشت اما ناپاکی های فوتبال را برطرف می‌کرد و تعداد زیادی هم شغل ایجاد می شد اما آیا به این طرح ها توجه شد؟ 5 میلیارد رقم چند بازیکن فوتبال است اما همین رقم را حاضر نیستیم برای سلامت کل فوتبال هزینه کنیم.»
فروتن برای بیان خواستگاه ناپاکی های فوتبال مثالی از دوران فعالیتش در فوتبال سنگاپور می زند:« در سال 1999، سنگاپوری ها اعلام کردند که می خواهند در سال 2010 به جام جهانی بروند و نامش را هم پروژه «هدف 2010» گذاشتند. همزمان من در رسانه های این کشور مطلب مفصلی نوشتم با عنوان «هدف 2010- رویا یا واقعیت»، در این مطلب بیان کردم وقتی از 10 بازی لیگ نتیجه 9 بازی آن در خارج از زمین مشخص می شود بنابراین این هدف بیشتر رویاست تا یک واقعیت. آن هم در کشوری که پنجمین کشور از نظر سلامت و دوری از فساد است اما به ورزش بی توجهی می شد و در واقع برای کنترل فساد در جامعه آن را به ورزشگاهها هدایت می کردند و این مکان آبریزگاه مشکلات جامعه می‌شد.»

وی ادامه می دهد:« متاسفانه در ایران هم چون ورزشگاهها را برای اهداف خاصی ساخته ایم و احساس می کنیم باید آدم هایی را به آنجا بفرستیم که خود را تخلیه کنند در نتیجه فضای ورزشگاهها خطرناک و آلوده می شود. ورزشگاه خطرناک هم محل رشد دلال و آدم های خطرناک است و در واقع این اتفاقات هدفمند و خودخواسته است. از سوی دیگر هم عده ای کارشناس را نزد مراجع و آیات عظام می فرستیم تا این شرایط اسف بار را توضیح دهند و ایشان هم به درستی اعلام می کنند که بانوان نباید به ورزشگاهها بیایند. از سوی دیگر این زنجیره ادامه دارد و باشگاههایی که نام فرهنگی دارند خودشان لیدرهایی را اداره می کنند که در ورزشگاهها بدترین الفاظ را به کار می برند.»
فروتن تاکید می کند:«بنابراین تا زمانی که ورزشگاههای ما آبریزگاه جامعه باشد و اوضاع آنقدر بد شود که بدترین فحاشی ها در جریان بازی که نه در ایران بلکه در سایر نقاط جهان هم پخش مستقیم می شود، صورت بگیرد و به وضوح هم از تلویزیون شنیده شود نمی توان امیدی به کار فرهنگی داشت و برای پاک کردن مشکلات فوتبال باید از ورزشگاهها آغاز کرد.»
وی ادامه داد:« وقتی برای 1000 کودک مدرسه فوتبال در اینجا جشنی گرفته می شود و تمام خانواده‌های آنها به ورزشگاه می آیند و می بینیم که در این محیط خانوادگی چه حال و هوای زیبایی به ورزشگاه حاکم می شود احساس وظیفه می کنم که باید من و کارشناسان دیگر تلاش کنیم به نزد مراجع و آیات عظام برویم و برای آنها توضیح دهیم که می توان کاری کرد ورزشگاهها محل صداقت و پاکی ها شود و اگر روزی شرایطش فراهم شود خانواده ها هم می توانند در ورزشگاهها حاضر شوند.»

گفت و گو:میلاد اسلامی
پایان پیام/
 

کد خبر 181049

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha