«مسجد هنکار» در بوسنی و هرزگوین، نماد باشکوهی از معماری دوره عثمانی

مسجد تاریخی هنکار در شهر سارایوو، پایتخت بوسنی و هرزگوین، یکی از نمادهای باشکوه معماری و فرهنگی دوران عثمانی است. این مسجد به دلیل اهمیت تاریخی و معماری منحصربه فردش، جایگاه ویژه‌ای در میراث اسلامی منطقه دارد.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل:  مسجد تاریخی «هنکار» در شهر سارایوو پایتخت بوسنی و هرزگوین در سال ۱۴۵۷ میلادی، پس از فتح بوسنی توسط امپراتوری عثمانی، به دستور اسحاق اوغلو عیسی بیگ (بنیانگذار شهر سارایوو) ساخته شد و به عنوان اولین مسجد سارایوو پس از فتح عثمانی شناخته می‌شود.

مسجد هنکاربا ترکیبی از هنر و معماری عثمانی، در کنار رودخانه میلجاکا  جزو نمادهای باشکوه و عظمت دولت عثمانی در بوسنی و هرزگوین به شمار می‌رود.

این مسجد در طول تاریخ آسیب‌های زیادی دید، از جمله غارت و آتش سوزی در سال ۱۴۸۰ توسط ووک گرگورویچ برانکوویچ، حاکم صرب انجام شد.

در سال ۱۵۶۶، با حمایت مالی سلطان سلیمان قانونی، مسجد بازسازی شد و شکل کنونی خود را به دست آورد.

همچنین مسجد مذکور توسط آژانس توسعه و همکاری ترکیه «تیکا» در سال ۲۰۱۵ بازسازی و توسط رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه افتتاح شد.

 در طی جنگ بوسنی صدها مسجد، عبادتگاه، مرکز آموزش قرآن کریم، آرامگاه و اثر تاریخی و دینی مسلمانان این کشور توسط صرب ها تخریب شدند.

مسجد هنکار نه تنها یک مکان عبادی، بلکه مرکزی برای فعالیتهای فرهنگی و قرآنی است. در ماه مبارک رمضان، حافظان قرآن از ترکیه برای تلاوت و اقامه نماز تراویح به این مسجد می‌آیند.

مسجد هنکار در مرکز شهر سارایوو به دلیل معماری زیبا و فضای معنوی، مقصدی محبوب برای گردشگران و زائران است.

این مسجد همچنین میزبان مراسم مقابله قرآن (تلاوت گروهی قرآن) است که با همکاری نهادهای دینی ترکیه و بوسنی برگزار می‌شود.

مسجد هنکار نه تنها یادگاری از دوران عثمانی است، بلکه نمادی از مقاومت و احیای فرهنگی مسلمانان بوسنی پس از جنگهای بالکان به شمار میرود. بازدید از این مسجد، سفری به قلب تاریخ و هنر اسلامی در اروپا است.

کد خبر 1810781

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha