به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، کامران باقری لنکرانی، رئیس مرکز سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، امروز (17مهر) با اشاره به اینکه سمینار علمی تغذیه جامعهنگر با همکاری دانشکده بهداشت و تغذیه جان هاپکینز آمریکا، روز پنجشنبه ( 19مهر ) در شیراز برگزار میشود، در جمع خبرنگاران گفت: روند فعلی تامین و تولید و توزیع غذا در جهان روند مطلوبی نیست و روزانه یک میلیارد نفر در سراسر جهان گرسنه می مانند.
وی با اشاره به برگزاری سمینار علمی تغذیه جامعه نگر در شیراز، افزود: این سمینار با هدف پاسخ به راهکارهای تبدیل دانش به رفتار و انتقال دانش به گروههای مختلف جامعه که نیاز به آن دارند، در مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار میشود.
لنکرانی با بیان اینکه در این همایش یک روزه متخصصان و کارشناسانی از سراسر کشور حضور دارند، اظهار داشت: استادان علوم پزشکی دانشگاه هاپکینز امریکا آخرین یافته های علمی در باره اصول تغذیه سالم را ارائه خواهند داد.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه 20 درصد از افراد جامعه چاق و 45 تا 46 درصد نیز گرفتار اضافه وزن هستند، تصریح کرد: از سویی دیگر طیف وسیعی از مردم جهان دچار عارضه پر خوری هستند که دستاورد آن دیابت،چاقی، سکته قلبی و بیماری های مختلف است.
وی با بیان اینکه گروه کارشناسان بیماریهای غیرواگیر، تغذیه و کارشناسان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بهعنوان مخاطبان این سمینار هستند، ابراز داشت: در این همایش سعی شده ا ست با بهره گیری از نظر متخصصان الگوی مناسبی برای رسیدن به سلامت تغذیه ارائه شود.
لنکرانی اضافه کرد: آمارها نشان می دهد که نیمی از نوجوانان صبحانه را از برنامه غذایی حذف کرده اند یا 40 درصد از آنها به صورت بی رویه نوشابه گازدار مصرف می کنند و 20 درصد از آنها از میوه و سبزیی ها در برنامه غذایی بهره نمی گیرند.
وی درباره علت حضور متخصصان و دانشمندان امریکایی دراین همایش، اذعان داشت: ما با جامعه علمی امریکا مشکلی نداریم و شاهد افزایش تقاضا از سوی متخصصان این کشور برای حضور در مجامع علمی کشورمان هستیم، باب همکاری بین ما و دانشگاه های آمریکا در این زمینه باز است و نتایج خوبی هم در پیشرفت های علمی در این زمینه حاصل شده است.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: امروز در جامعه ایران شاهد سو تغذیه مفرط ناشی از نبود غذا به شدت سالهای قبل از انقلاب نیستیم بهگونهای که قبلا این میزان در ایران 17 درصد بوده و اکنون به سه درصد رسیده است.
لنکرانی، تغییر در الگوهای غذایی، زمانبندی مناسب برای تغذیه نوجوانان در دوران مدرسه، تعریف غذاهای آماده و سریع جدید در سبد خانوار که در زمانی کوتاه و با سرعت قابل تهیه و استفاده باشد را برای گذر از شرایط بد تغذیهای رو به رشد در جامعه ایران، ضروری دانست.
پایان پیام/
نظر شما