اگر شهدا الگویمان باشد،جوانان به سمت قهرمانان پوشالی نمی روند

سید محمد حسینی در افتتاحیه جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان گفت:اگر از شهدا به عنوان قهرمانان واقعی و نام‌آوران طول تاریخ خود بهره بگیریم جوانان ما به دنبال قهرمانان پوشالی نمی‌روند.

به گزارش خبرنگار شبستان،مراسم افتتاحیه بیست و ششمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان شب گذشته برگزار شد.
 

در ابتدای این مراسم که در سالن گل نرگساصفهان برگزار شد واجرای آن برعهده امیرحسین مدرس بود، نماهنگی باعنوان "بانوی بی‌نشان" در ارتباط با شخصیت والای حضرت فاطمه زهرا(س) به نمایش درآمد که در آن جمعی از بازیگران زن سینما به ایفای نقش پرداخته بودند. ماه چهره خلیلی، سحر قریشی، آزاده شمس، بیتا بادران و زهرا سعیدی از بازیگران آن بودند که پس از پایان پخش نماهنگ به میان جمعیت آمدند و به جایگاه رفیع زنان در سینمای ایران تاکید کردند.
 

احمد میرعلایی دبیر جشنواره اولین سخنران این مراسم بود که ضمن تشکر از تیم برگزاری جشنواره گفت:سال گذشته این رویداد به نام حضرت علی(ع) مزین شده بود و امسال ما از نام حضرت فاطمه زهرا(س) بهره گرفتیم.امروز با حضور 2000 دانش‌آموز به مزار شهدای اصفهان رفتیم و مراسم معنوی افتتاحیه را برگزار کردیم. دوستان در این جشنواره بدون ریا و با عشق کار کردند. امیدوارم بتوانیم این جشنواره با نام این بانو به خوبی ادامه دهیم و سینمای ایران به گونه‌ای شود که امام زمان پسند باشد.

 

در ادامه پس از نمایش کلیپی از سامی یوسف درباره پیامبر اعظم و نمایش نماهنگی از برگزیدگان سال گذشته، حسینی وزیر ارشاد، مرتضی سقایین‌نژاد شهردار اصفهان، شهیدی دبیر اجرایی و میرعلائی روی صحنه حضور یافتند تا از فرزندان شهدای ترور علیرضا احمدی روشن، آرمیتا رضایی‌نژاد و محمد حسین قشقایی تقدیر کنند. پس از اجرای نمایش عروسکی به همراه موسیقی محلی، داوود منفرد به همراه دو کودک وارد صحنه شدند و آیتمی را اجرا کردند.

 

مراسم بزرگداشت گرگین گریگوریان پیشکسوت لابراتوار بخش بعدی مراسم بود که با حضور محمود شالویی و جواد شمقدری برگزار شد. شهردار اصفهان و جهانبخش سلطانی نیز مراسم بزرگداشت زاون قوکاسیان نویسنده و منتقد سینمارا اجرا کردند که قوکاسیان پس از دریافت جایزه خود گفت: این مراسم بزرگداشت من نیست، بزرگداشت جوانانی است که در این شهر کار می‌کنند. امیدوارم این جشنواره در شهر اصفهان ادامه داشته باشد.

 

وی افزود: با توجه به حضور دانشکده سینما در اصفهان و محیط‌های فرهنگی که در این شهر وجود دارد، امیدوارم فیلم‌های مهم جشنواره در سال‌های آینده متعلق به فیلمسازان این شهر باشد. امسال قدم‌های اول برداشته شده است. وجود من به خاطر این جوانان است. من از مسئولان سینمایی و شهردار اصفهان برای به وجود آمدن این فضا که باعث می‌شود جوانان در اصفهان بمانند و ببالند، سپاسگذارم.

 

جهانبخش سلطانی نیز گفت: فوکاسیان استاد من در دانشکده اصفهان بود. او برای همه نام آشنا است. او بدون توقع و با عشق و تلاش برای رشد و اعتلای سینمای کشور خصوصا سینما زحمت کشیده است. من از او تشکر می‌کنم.

 

در ادامه این مراسم سقائیان نژاد شهردار اصفهان در مراسم افتتاحیه بیست و ششمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان اظهار کرد: خدا را شاکر هستیم که میزبان بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان در شهر زیبای اصفهان هستیم.اصفهانی که پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است، اصفهانی که به معنای کلمه شهر موزه است و بیش از 3 هزار اثر تاریخی ناب در آن نورافشانی می‌کند.

 

شهردار اصفهان در ادامه بیان داشت: بیست و ششمین جشنواره فیلم کودک در شرایطی در اصفهان برگزار می‌شود که دشمنان این مرز و بوم، کشور عزیز ما را با یک جنگ تمام عیار اقتصادی روبه‌رو کرده و در پی ایجاد تفرقه و توطئه‌چینی ‌علیه ایران اسلامی است.

 

سقائیان‌نژاد با بیان اینکه برگزاری هرچه با شکوه‌تر چنین برنامه‌هایی پاسخی محکم بر کوته‌نگری‌های آنان است، تصریح کرد: آری یک روز از جنبه دینی و اعتقادی مقدسات جهان اسلام را نشانه می‌روند و توهین به نبی اکرم را زمینه‌چینی می‌کنند و روز دیگر از بعد اقتصادی و سیاسی شخصیت‌های علمی و انقلابی ما را ترور می‌کنند و از این طریق در پی آسیب‌ رساندن به بنیان‌های فکری و فرهنگی کشور عزیزمان هستند. آنها به دنبال شکست اعتماد به نفس ملی و ایجاد یأس و ناامیدی در میان اقشار مختلف مردم مخصوصاً نوجوانان و جوانان هستند. بنابراین یکی از اهداف برگزاری جشنواره آن هم در اصفهان باید تقویت اعتماد به نفس کودکان این آینده‌سازان مرز و بوم و نوجوانان باشد.

 

شهردار اصفهان در ادامه عنوان کرد:‌ باید فیلم‌نامه‌ها با تمسک به فرهنگ و هنر اسلامی زمینه هویت ملی ما را تقویت کنند که نتیجه آن خودباوری،‌ خوداتکایی و اعتماد به نفس است.اهمیت اعتماد به نفس این است که اگر ما اعتماد به نفس ملی پیدا کردیم استعدادها خواهد جوشید آن وقت خواهیم دید که می‌توانیم در محیطی که خودباوری وجود دارد همه نوع قله‌ایی را فتح کرد، بنابراین اگر بخواهیم به آرما‌ن‌ها برسیم احتیاج به اعتماد به نفس داریم و عرصه هنر هفتم یکی از قوی‌ترین ابزارها در این رابطه است به شرط اینکه فیلم‌نامه‌ها این هدف و غایت را دنبال کنند.

 

وی با اشاره به اینکه کشوری که در آن اعتماد به نفس ملی بالا است دارای کودکان با نشاط، نوجوانان آگاه و خانواده‌‌های پایدار است، گفت: شعار بیست و ششمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان که کودک با نشاط، نوجوان آگاه و خانواده پایدار است، بسیار زیبا می‌باشد.
 

سقائیان‌نژاد عنوان کرد: اینجانب به سهم خویش حضور میهمانان داخلی و خارجی را در این مراسم که مزین به نام یگانه دردانه حضرت نبی اکرم (ص) حضرت فاطمه (س) می‌باشد را خیرمقدم عرض می‌کنم. همچنین خیرومقدمی ویژه از جنس لطیف کودکانه به دو میهمان بسیار گرانقدر آرمیتا و علیرضای عزیزم که با حضور سبزشان در میان کودکان اصفهانی این جشنواره را زیباتر و درخشان‌تر نمودند.

 

شهردار اصفهان با بیان اینکه حضور آرمیتا و علیرضا عرضه پیام وحدت ایران به جهانیان است، تأکید کرد:‌ آرمیتا و علیرضا آمدند تا پیام وحدت و انسجام ایران را به جهانیان عرضه کنند این عزیزان نماینده مردان بزرگی هستند که نامشان افتخار و یادشان عزت و سربلندی را برای ایران عزیز به ارمغان می‌آورد.درود بر تمام مردان و زنان پاک‌سرشتی که در راه عزت و افتخار ایران و انقلاب اسلامی جان خویش را فدا کردند تا اینک فرزندان عزیزشان در کنار سایر کودکان عزیز ایران و جهان پیام‌آور صلح، دوستی، آرامش و آسایش باشند.

 

سقائیان‌نژاد در پایان یادآور شد:‌ امیدواریم بیست و ششمین جشنواره بین‌الملل فیلم‌های کودکان و نوجوانان سرآغاز فصل دیگری از اندیشه‌های آمیخته با هنر در چارچوب صلح و اتحاد ملی و جهانی را فراهم کند.
 

در ادامه و پس از پخش تصاویری از پروین‌دخت یزدانیان و یادی از مرحوم اردشیر ایران‌نژاد، نوبت به اهدای جوایز بخش عکس و پوستر رسید.
 

در بخش بهترین عکس، دیپلم افتخار به همراه جایزه نقدی به لیلا خوش کنار برای فیلم "روئیدن در باد" اهدا شد. همچنین پروانه زرین این بخش به ایران انتظام برای فیلم "قبیله من" تقدیم شد. جایزه چهار دهه فعالیت هنری نیز به عکاس پیشکسوت بهروز صادقی اهدا شد.

 

در بخش پوستر نیز دیپلم افتخار به طاها ذاکر برای فیلم "فصل باران‌های موسمی" و پروانه زرین به بهزاد خورشیدی برای فیلم "کلاه قرمزی و بچه ننه" اهدا شد.
 

محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: امیدوارم هنرمندان این هنر را داشته باشند، که کودکان را با فطرت پاکشان با سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی حفظ کنند و مانع از آن شوند که ذائقه فرزندان ایرانی با محصولات غربی تغییر کند.
 

وزیر فرهنگ و ارشاد تاکید کرد: اگر هنرهای ایرانی را بر اساس فرهنگ اصیل خود ارائه دهیم و از شهدا به عنوان قهرمانان واقعی و نام‌آوران طول تاریخ و حتی اسطوره‌ها و افسانه‌های خود بهره بگیریم جوانان ما به دنبال قهرمانان پوشالی نمی‌روند و با فرهنگ صحیح تربیت می‌شوند.

 

وی ادامه داد: هم‌زمان با این جشنواره کاروان‌های فرهنگی در سراسر کشور به راه افتاده و امیدواریم جشنواره امسال با شکوه هر چه تمام‌تر برگزار شود.
 

پس از اجرای قطعات موسیقی توسط مجید اخشابی مراسم بزرگداشت سیروس حسن‌پور با حضور رئیس شورای شهر اصفهان، میرعلایی و پوران درخشنده برگزار شد. حسن پور پس از دریافت این جایزه گفت: قوکاسیان حق بسیار بالایی بر گردن جوانان این خطه دارد باید یادی کنم از امرالله احمدجو، کیومرث پوراحمد، جهانبخش سلطانی، اکبر خواجویی و... که فیلمسازان خوب این شهر هستند.

 

وی افزود: امیدوارم دانشجویان دانشکده سینما اصفهان به موازات فیلمسازان خوب حرکت کنند. این عرصه به فیلمسازان خوب نیاز دارد من این جایزه را به همسرم تقدیم می‌کنم، همه ما در سینما به پشتوانه همسرانمان کار می‌کنیم.

 

میرعلایی دبیر جشنواره در ادامه عنوان کرد: امیدوارم دعای خیر فاطمه زهرا(س) همراه ما شود می‌خواهیم برای حرم ایشان هدیه بفرستیم ولی می‌دانیم که قبر ایشان نامشخص است. کاشی‌هایی که امروز به دست بازیگران در این مکان قرار دارد مزین شده به آب زمزم، تربت امام حسین(ع)، گلاب قمصر کاشان، تربت شهدای گمنام، آب، نمک و اشک چشم عزیزانی که در قبور شهدای گمنام ریخته شده است.

 

میرعلایی عنوان کرد: این کاشی‌ها اولین خشت‌های حرم حضرت فاطمه زهرا(س) است که نمی‌شود جایی آن را نصب کرد. ما آن ها را تا آمدن صاحب اصلی در موزه امام رضا امانت می‌گذاریم و دو نمونه را به بارگاه امام علی(ع) می‌فرستیم تا در صحن فاطمه زهرا(س) قرار گیرد جایی که امام زمان(عج) از آنجا ورود پیدا خواهد کرد.

 

در ادامه جوایز بخش فیلمنامه‌نویسی اهدا شد. در این بخش دیپلم افتخار و جایزه نقدی به همراه قرارداد نگارش به فیلمنامه "خورشید می تابد" نوشته پریسا شمس و "زنگ دوچرخه" نوشته مهدی عطایی اهدا شد.

 

همچنین دیپلم افتخار به همراه جایزه نقدی و خرید فیلمنامه به نیاز اسماعیل پور برای "ماهی گوشواره دار" و نیاز اسماعیل پور و گلزار رضوی برای فیلمنامه "سارا و مامان گلی" اهدا شد. همچنین سیروس حسن‌پور و بابک نبی‌زاده جایزه پروانه زرین را برای فیلمنامه "دریا همیشه طوفانی نیست" دریافت کردند.

 

در پایان، مراسم بزرگداشت مسعود کرامتی با حضور میرعلایی، شهیدی، محمد حسن حقیقی و اکبر خواجویی برگزار شد. مسعود کرامتی پس از دریافت این جایزه گفت: من به سهم خودم از همه حاضران معذرت می‌خواهم زیرا شخصا خسته شده‌ام و می‌دانم همه نیز خسته شده‌اند. عذر می‌خواهم اگر چهار نفر هم تا این ساعت به خاطر من در سالن حضور دارند امیدوارم برنامه دیگر جشنواره کمی سریع‌تر، سرگرم کننده‌تر باشد.
 

پایان پیام/

کد خبر 181353

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha