به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفی محمدنجار وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نهمین اجلاس افسران رابط مبارزه با مواد مخدر گفت: طبق گزارشات ارائه شده خوشبختانه در این اجلاس تجزیه و تحلیل خوبی از تحولات جاری به دست آمده و بی تردید این مباحث تاثیر مثبتی را در روند مبارزات منطقهای و نهایتا مبارزه جهانی با مواد مخدر در پی خواهد داشت و البته این تاثیرات مثبت در گروی پیگیری های تصمیمات این جلسه از سوی افسران رابط و از طریق ارتباط مستمر با یکدیگر می باشد.
وی افزود: هر چند که همواره یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران در عرصه منطقهای و بینالمللی مبارزه با موادمخدر، بالاترین میزان کشفیات مواد افیونی و تقویت استحکامات و موانع مرزی در برخورد با جریان قاچاق است، اما در طول سالهای اخیر سعی شده تا با ارتقاء سطح کیفی مبارزه با تکیه بر اصول و مهارتهای اطلاعاتی و عملیاتی، ضمن به حداقل رسانیدن تلفات و خسارات جانی و مالی در کشور، حداکثر امکانات و فعالیت قاچاقچیان مورد هدف و هجمه قرار گیرد.
محمدنجار ادامه داد: در این راستا موفقیتهای بزرگی به دست آمده که از نشانههای بارز آن کاهش قابل توجه تلفات و خسارات نیروها و افزایش محدودیتهای فعالیت قاچاقچیان در مناطق مرزی و در عمق خاک کشور میباشد.
دبیرکل ستاد تصریح کرد: این اهتمام و کوشش، همچنین باعث تغییر مسیرهای قاچاق و ترانزیت موادمخدر شده به نحوی که با گسترش این اقدامات، از فعالیت قاچاقچیان در مناطق مرزی غرب کشور در ادامه مسیر بالکان کاسته شده است.
وزیر کشور اظهار کرد: در بعد همکاریهای اطلاعاتی دو جانبه و چندجانبه و در عرصه منطقهای و بینالمللی، اقدامات خوب و مشترکی با مشارکت جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد صورت گرفته که از جمله مهمترین آنها، تاسیس مرکز منطقهای تبادل اطلاعات JPC در تهران و با عضویت کشورهای افغانستان و پاکستان در قالب ابتکار سه جانبه میباشد.
وی افزود: اراده هر سه کشور و سازمان ملل متحد، تقویت این مرکز و افزایش توان آن است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان میزبان آن همواره بر تحقق این هدف مهم تاکید داشته و در همین راستا تمامی امکانات خود را به خدمت گرفته است.
برگزاری اجلاس ابتکار سهجانبه در آبان ماه سالجاری
دبیرکل ستاد خاطر نشان کرد: در ادامه این روند امیدوارکننده، از فرصت موجود استفاده خواهیم کرد و با طرح توصیهها و توافقات این نشست در دستور کارهای نشست آتی وزرای ابتکار سه جانبه جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و پاکستان و همچنین جلسه کارشناسان ارشد سه کشور که به میزبانی تهران در روزهای 15 و 16 آبان ماه برابر با 5 و 6 نوامبر 2012 برگزار میشود، به روند مبارزات منطقهای شتاب بیشتری خواهیم داد.
محمد نجار با بیان اینکه جهان در وضعیت حساس و خطرناکی در مواجهه با تهدیدات پیچیده و چند وجهی موادمخدر قرار دارد، بیان کرد: یکی از جنبههای این پیچیدگی، استفاده باندهای قاچاق از فناوری اطلاعات و ارتباطات در فریب نسل جوان و پنهانسازی اهداف پلیدشان میباشد و این موضوعی است که باید در سطح اطلاعاتی و عملیاتی به آن توجه شود، لذا یکی از مهمترین وظایف افسران رابط موادمخدر، شناخت این شیوهها با هدف ارائه راهکارهای موثر برای ناکامی قاچاقچیان و موفقیت مبارزه با موادمخدر میباشد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهارکرد: باید طوری برنامهریزی و حرکت کنیم که تمامی مناطق و مسیرهای ترانزیت موادمخدر تحت تاثیر قرار گیرد و بدون تردید اهتمام در جهت تقویت اقدامات سیستماتیک و نظامند در منطقه جنوب غربی آسیا و بهویژه توجه به کشورهای جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و پاکستان میتواند مسیر سنتی بالکان بهعنوان کوتاهترین مسیر ترانزیتی موادمخدر تولید شده در افغانستان را تحت تاثیر قرار دهد.
دبیرکل ستاد اظهار کرد: ما همواره معتقد به ایجاد ساز و کارهای نظامند و در عین حال هدفمند منطقهای هستیم و در این زمینه سعی در تقویت مکانیسمهای همکاری داشتهایم و امید است با تقویت مرکز منطقهای تبادل اطلاعات در زیر منطقه ایران، پاکستان و افغانستان، سیستم تبادل اطلاعات بین منطقهای آسیای مرکزی و جنوب غرب آسیا شامل زیر منطقه ایران، پاکستان و افغانستان و همچنین کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس تقویت شده و بیش از پیش عرصه فعالیت برای قاچاقچیان موادمخدر تنگ تر شود.
محمدنجار در ادامه، توجه به توقف کشت و تولید موادمخدر و تبادل اطلاعات در مورد وضعیت مناطق کشت، دقت و سرمایهگذاری در مسیر بالکان و ایفای نقش کشورها در قالب عملیات کنترل دلیوری و افزایش همکاریهای دوجانبه و چندجانبه، همکاری در شناسایی شبکههای اصلی و بزرگ موادمخدر در سطح منطقه و فرامنطقه از موارد مهمی است باید در اقدامات آتی حوزه مبارزه با مواد مخدر به آنها توجه شود.
پایان پیام/
نظر شما