رحمن قلاوند، مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: در دنیای امروز در مقابله با چالش های موجود، افرادی موفق خواهند بود که توانمندی را در سایه آموزش و یادگیری مستمر سرلوحه کار خود قرار دهند از این رو آموزش های مهارتی از ضرورت های آشکار برای توانمندسازی افراد در پاسخگویی به نیازهای بازار کار است.
وی افزود: آموزش و روش های آن همواره تحت تأثیر عوامل مختلفی همچون تغییرات سریع تکنولوژی، مقتضیات و مطالبات جامعه دچار تغییر و تحول شده اند، در واقع چنانچه بخواهیم آموزش پویا، کارآمد و به روز داشته باشیم لازم است با تفکری نوین در ابزار و روش ها و توجه به روان سازی امور در صحنه آموزش وارد شویم.
وی با بیان اینکه امروزه وضعیت نیروی انسانی کشور و گستردگی تقاضای بازار کار، بیش از پیش ما را نیازمند به یافتن زمینه های رشد و توسعه در عرصه ارائه خدمات آموزشی توسط بخش خصوصی کرده، ادامه داد: به همین خاطر ضرورت داشتن الگو، راهکارهای مناسب برای صدور مجوز، ارائه آموزش، تربیت نیروی انسانی و استفاده بهینه از ارکان اجرایی آموزشگاه ها بیشتر احساس می شود.
قلاوند، با اشاره به روش آموزش استاد-شاگردی نوین، تصریح کرد: این روش با الهام از فرمایشات مقام معظم رهبری و با رویکرد ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال مولد و پایدار مطابق با فناوری های روز، استمرار و تثبیت مشاغل موجود و مورد نیاز جامعه به ویژه در مشاغل سنتی، صنایع دستی و مشاغل خانگی با استفاده از ظرفیت بخش های غیر دولتی در توسعه آموزش های مهارتی اجرا شد.
وی اضافه کرد: کسب تجربه و آشنایی با محیط کسب و کار واقعی و آماده سازی شاگردان جهت اشتغال و کارآفرینی، ارتقای توانمندی های حرفه ای معطوف به نیازهای بازار کار، ایجاد انگیزه و ارتقای خودباوری کارآموز با مشاهده محیط کار واقعی، هماهنگ کردن آموزش های مهارتی و روزآمد کردن استانداردهای آموزشی با تحولات فنی بازار کار و... از جمله اهداف اجرای طرح آموزش استاد-شاگردی نوین است.
وی عنوان کرد: حرکت به سمت برقراری عدالت در آموزش های مهارتی در مناطقی که امکان ایجاد مراکز آموزشی مقدور نمی باشد، حرکت به سمت کاهش تصدی گری های دولت و استفاده حداکثری از ظرفیت های غیر دولتی در ارائه آموزش های مهارتی و حفظ و تقویت مشاغل آموزشی جدید با استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان، اذعان داشت: طرح استاد شاگردی برپایه یکی از اصلی ترین سنت های صنعت قدیم کشور بر محوریت نظارت و مسئولیت استاد کارگاه تکیه داشته که استاد علاوه بر مسئولیت آموزش، بر شاگردان نظارت داشته، به آنان مشاوره می دهد و درباره پیشرفت و عدم پیشرفت شاگردان مسئول است.
وی با بیان اینکه در زمان های نه چندان دور قبل از اینکه روش های آموزش امروزی اجرا شود درکشور ما و بسیاری دیگر از کشورها روش های بومی و سنتی آموزش حاکم بود، اظهار کرد: در سال 1390 تعداد 15 مرکز آموزش فنی و حرفه ای سطح استان مجری این طرح در 108 کارگاه بودند که در20 حرفه به میزان 197 هزار و 822 نفرساعت آموزش ارائه شد.
پایان پیام/
نظر شما