به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از نیویورک تایمز، «توماس فریدمن» روزنامه نویس آمریکایی و مقاله نویس نیویورک تایمز با ارائه گزارشی در مورد اظهارات اخیر «میت رامنی» نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مورد سیاست خارجی باراک اوباما،نوشت: رامنی سخنانی را در مورد سیاست خارجی آمریکا ارائه کرد با این مضمون که وضعیت بد امروز در خاورمیانه ریشه دربی کفایتی رهبری پرزیدنت اوباما دارد.
فریدمن می نویسد: اگر این اظهارات واقعا نشان دهنده تفکر رامنی در حوزه سیاست خارجی آمریکا باشد جای بسی نگرانی دارد.
در سخنان رامنی هیچ نشانه ای از توصیف آرمان های پیچیده مردم خاورمیانه نبود و هیچ اشاره ای به آنچه اوباما در این منطقه انجام داده نشده بود.
رامنی در اظهارات خود توجهی به تغییرات استراتژیک در خاورمیانه نکرد و این در حالی است که وضعیت کشورهای منطقه نسبت به یک سال گذشته تغییرات بسیار چشمگیر و قابل توجهی داشته است.
در ادامه یادداشت فریدمن آمده است: بدترین پیامی که ما اکنون می توانیم به مردم خاورمیانه بدهیم، این است که آینده آنها به آنچه ما انجام می دهیم وابسته است در صورتی که واقعا اینگونه نیست. جهان عرب اکنون دارای پیچیدگی های بیشتری است بنابراین رویکرد ما نسبت به آنها هم باید رویکردی نوین و با تغییرات فراوان باشد.
فریدمن می نویسد: از زمانی که بیداری اسلامی درجهان عرب به وجود آمده، دولت آمریکا به دنبالِ پیدا کردن راهی برای ارتباط با جوانانی بوده که به وجود آورنده انقلاب های عربی هستند و 60 درصد جمعیت عرب را تشکیل می دهند.
به گفته فریدمن، حالا دیگر زمان فروش سلاح به کشورهای عربی برای نگه داشتن مردان قدرتمند در قدرت و طرفداری از ما به پایان رسیده است؛ اکنون زمان آن رسیده است که به مردمی کمک کنیم که قدرت را در دست دارند و برای سرنوشت خود تصمیم گیری می کنند.
این روزنامه نگار آمریکایی در ادامه یادداشت خود آورده است: اگر نگاهی به وضعیت کنونی در عراق و افغانستان بیندازیم می بینیم که متاسفانه با وجود جنگی که در آنجا برای به وجود آمدن دموکراسی در گرفت، هنوز کشوری دموکراتیک ایجاد نشده است.
همچنین در کشورهای لیبی و یمن و حتی مصر هم شاهد هستیم که با وجود ساقط شدن سرویس های امنیت داخلی هنوز دموکراسی های کارآمد به وجود نیامده است.
در حقیقت در صحنه داخلی این کشورها با وجود برخی تغییراتی که به وجود آمده، هنوز شاهد اختلاف های داخلی از اختلافات نظامی گرفته تا مذهبی عقیدتی هستیم.
فریدمن می نویسد: در حالی که کشورهای خاورمیانه با مسائلی بسیار پیچیده تر از قبل دست به گریبان هستند، آمریکا چگونه می تواند نقش موثری داشته باشد و نقش قهرمان را بازی کند؟
اولین نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که دولت های عربی برای انتخاب هر راهی که می خواهند آزاد هستند و ما فقط می توانیم در بخشهایی که از ما تقاضا می شود، در امور آنها دخالت داشته باشیم. مثلا وقتی ما در مورد اخوان المسلمین مصر یا دولت جدید لیبی صحبت می کنیم نباید انتظار داشته باشیم که نزد ما بیایند و بگویند برای پیشبرد سیاست هایشان به پول ما نیاز دارند،این شیوه ای است که آنها در طول 50 سال دیکتاتوری تجربه کرده اند و دیگر نمی خواهند به آن بازگردند.
فریدمن در پایان یادداشت خود می نویسد: خاورمیانه تنها زمانی می تواند لبخند را بر روی صورت ما بنشاند که خود دولت ها و مردم منطقه بدون دخالت های ما امور خود را اصلاح کنند.
وی تاکید می کند: آنچه رامنی درمورد سیاست های مرتبط با خاورمیانه در سر دارد در شرایط جدید منطقه کاملا ناکارآمد است و در جهت منافع ایالات متحده آمریکا نیست.
پایان پیام/
روزنامه نگار آمریکایی در انتقاد از اظهارات «میت رامنی» در مورد سیاست خارجی تاکید کرد که مشکلات خاورمیانه با دخالت های آمریکا حل نخواهد شد.
کد خبر 182054
نظر شما