به گزارش خبرنگار شبستان،سرداراحمد سوداگر، رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس، امروز در نشست خبری جلد اول دایرة المعارف دفاع مقدس، گفت: در طول بیست و اندی سال بعد از پایان جنگ، همه گفتمان ها در خصوص دفاع مقدس، حماسی، فرهنگی و اجتماعی بود اما گفتمان مجموعه پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با یک رویکرد جدید، گفتمان علمی و فرهنگی است.
سردار سوداگر با بیان اینکه جنگ مجموعه ای از علوم و معارف را در خود جای داده است، عنوان کرد: ما در بررسی عمیق و همه جانبه به این نتیجه رسیدیم که دفاع مقدس علاوه بر مبانی فرهنگی، ارزشی و حماسی دارای مبانی علمی بسیار دقیق و پویاست . به عنوان مثال جنگ را منهای مباحثی چون مدیریت، پزشکی، جغرافیا، تاریخ و مهندسی نمی توان تعریف کرد.اگر هر کدام از این بخش ها از جنگ حذف شود، جنگ ناقص است.
وی دایرة المعارف دفاع مقدس را کاری ارزشمند توصیف کرد که جنبه ملی و فراملی دارد و بیان کرد: دایرة المعارف دفاع مقدس که اکنون شاهد جلد یک آن هستیم نماد یک کار علمی و گرو هی در پروژه دفاع مقدس است، همچنانکه ورود به آموزش عالی با عنوان واحد اختیاری دفاع مقدس نماد یک کار علمی است.
به گفته رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس، مجموعه این پژوهشگاه اعم از معاونان و گروه های مختلف آن در خصوص دایرةالمعارف دفاع مقدس تلاش کردند تا به یکی از فرامین مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای جامه عمل بپوشانند.
سردار سوداگر رویکرد پژوهشگاه علوم و دفاع مقدس را رویکرد علمی و دانشگاهی دانست و افزود: باید یک تعریف از رابطه نظام و آموزش عالی و نظام دفاعی را به نتیجه برسانیم و در نگاه و راهبرد دوم نیز باید نقش آموزش عالی در نظام دفاعی و توسعه امنیت پایدار را تعریف و تبیین کنیم.به هر حال ما اقداماتی برای اثر بخش نظام آموزشی در توسعه امنیت پایدار شروع کردیم.
وی تعریف رابطه نظام آموزش عالی و نظام دفاعی کشور، تبیین نقش آموزش عالی در توسعه امنیت ملی پایدار و اثر بخش های نظام آموزش عالی در توسعه امنیت ملی پایدار را از جمله اهداف پژوهشگاه علوم و دفاع مقدس برشمرد.
به گفته رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس بزرگترین هدیه یک کشور به ملت، امنیت ملی است که این امنیت بدون آموزش عالی معنا ندارد، به گونه ای که 56 کشور توسعه یافته و در حال توسعه، ارایه دروس در جهت "توسعه امنیت پایدار"را مفهوم آموزش عالی تعریف کردند.
وی از ایجاد 2 واحد درسی اجباری دفاع مقدس در رشته های مرتبط در دانشگاه ها در آینده ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: ما ابتدای کار2 واحد درسی دفاع مقدس را در دانشگاه ها گنجاندیم. در فاصله دو سالی که از ارایه این واحد درسی می گذارد، حدود 99 کلاس تشکیل شده است و تنها 40 هزار دانشجو در ترم اخیر این واحد را گذراندند، این در حالی است که این 2 واحد اختیاری به یک فرآیند رسیده و از طرفی کل مطالب مربوط به دفاع مقدس را نمی توان در این 2 واحد خلاصه کرد، بر این اساس تصمیم به ایجاد 2 واحد اجباری دفاع مقدس در رشته های مرتبط با این مبحث کردیم.
ایجاد کارشناسی ارشد علوم دفاعی در رشته های مرتبط با دفاع مقدس در آینده نزدیک مساله دیگری بود که سردار سوداگر به آن اشاره کرد و گفت: راهبردهای دفاعی آینده فاقد یک گرایش در رشته مهندسی است زیرا ما کارشناسی ارشد علوم دفاعی نداریم.بر این اساس تدریس مهندسی دفاعی در رشته های مهندسی، حقوق دفاعی در رشته حقوق و جغرافیا و تاریخ دفاعی در رشته ها جغرافیا و تاریخ امری ضروری است.
گفتنی است، نشست خبری گروه های علمی و نویسندگان جلد اول دایرة المعارف دفاع مقدس امروز، دوشنبه،18 بهمن با حضور سرهنگ حسن رسولی، معارف ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما