مدبرانه عمل کنید، نقشه های دشمن راه به جایی نمی برد

آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: تحریم ها و دیگر کارهای دشمنان نظام را متزلزل نمی کند البته به شرط اینکه ما با تدبیر عمل کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز (20 مهر) در دیدار با رییس و جمعی از اعضای شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این فراکسیون پرجمعیتی است و تشکیل آن نشانه همدلی گروه زیادی از شما مجلسی ها در کارهای مربوط به کشور و نیازهای مردم می باشد.


وی با اشاره به وضعیت فعلی کشور ادامه داد: ما در شرایطی قرار داریم که برخلاف برخی تصورها شرایط خطرناکی نیست ولی اگر بی تدبیری صورت گیرد، ممکن است به وضعیتی خطرناک تبدیل شود.


دشمن قادر به کاری نیست اگر ما تدبیر در امور را فرموش نکنیم


این مرجع تقلید گفت: نظام جمهری اسلامی ایران به اندازه ای قوی است که این قبیل کارهای دشمنان نمی تواند در آن تزلزلی به وجود بیاورد به شرط اینکه با تدبیر رفتار کنیم.


وی افزود: عقیده من این است که علی رغم تلاش های خوبی که در مجلس صورت می گیرد، مجلسی ها باید برنامه هایشان را شفاف تر، شجاعانه تر و با قاطعیت برای مردم، دولت و مسئولان بیان کنند.

 

وی با اشاره به مسائل مختلف اظهار داشت: در مسئله یارانه ها مسائلی هست که باید به صورت شفاف تری به آنها پرداخته شود و باید پرسید که آیا مشکلات بخش اول مرحله اجرایی طرح هدفمندی یارانه ها حل شده که می خواهید به سراغ مرحله دوم آن بروید.
 

آیت الله مکارم شیرازی گفت: در خصوص مسئله هدفمندی یارانه ها سه مشکل جدی مطرح می باشد، اول اینکه ما از پولی که داریم و از آن درآمدها داریم به این بخش می دهیم و حتی از بخش های دیگر برداشته، روی این مبلغ می گذاریم تا بتوانیم این یارانه ها را پرداخت کنیم و این راه درستی نیست و مشکل آفرین است.


وی اظهار داشت: دومین مشکل این است که از ابتدا شرط شده بود که بخش مهمی از این یارانه ها به بخش صنعت تعلق بگیرد ولی حال می بینیم که از این یارانه ها هیچ چیزی به بخش صنعت نمی رود.


این مرجع تقلید با اشاره به مشکل سوم در این خصوص گفت: البته سومین مشکل که مورد نظر بنده می باشد این است که چرا یارانه ها باید به همه 70 میلیون نفر جمعیت کشور پرداخته شود بلکه شاید تنها 30 درصد و یا 50 درصد از مردم کشور به این یارانه ها نیاز داشته باشند.


وی ادامه داد: طی محاسباتی که من انجام اده ام، 50 درصد این یارانه ها بیش از 10 هزار میلیارد تومان است که لزومی برای پرداخت آن نیست.


مگر مشکلات مرحله اول هدفمندی یارانه ها حل شده که به سراغ اجرای بخش دوم آن برویم


وی افزود: این سه مشکل مهم در دور اول اجرای طرح مربوط به یارانه ها وجود دارد ، بنشینید این سه مشکل را رفع کنید و سپس به اجرای مرحله دوم آن فکر کنید.


آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: این سوالات مطرح شده ولی من می بینم که خیلی روی آنها تکیه نمی شود و وقتی سوالات مطرح می شود، جواب ویژه ای برای آن ندارند.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: از جمله مسائل وحشتناک مطرح شده در این اواخر قطع بودجه ای فرهنگی و یا کم کردن آنهاست به طور مثال ما در قم کمک هایی برای موسسات، کتاب ها، مجلات و پژوهشکده ها داشتیم که امروز با قطع یا کاهش آنها دچار معضل شده ایم.


این مرجع تقلید ادامه داد: برای مثال دفتر تبلیغات در یکی از مراکر خود به عنوان مرکز پاسخگویی تلفنی به سوالات دینی 400 نیرو داشت که در اثر همین کاهش و یا قطع اعتبارات این تعداد به 40 نفر کاهش یافته است.


وی گفت: اگر ما بخواهیم یارانه بدهیم باید به این نکات هم توجه داشته باشیم، سیر کردن شکم مردم بسیار خوب است اما مغز و روح مردم هم باید سیر شود ولی متاسفانه این نوع عملکرها شاید 100 مرکز فعال در حوزه فرهنگی را به تعطیلی و یا کاهش چشمگیر فعالیت ها اجبار کره است.


مشکلات ارزی ما را در پرداخت شهریه طلاب غیرایرانی با معضل مواجه کرده است


آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: ما هم هزینه های سنگینی مثل پرداخت شهریه طلاب را داریم که اگر از آن کم کرده و به بودجه های فرهنگی اختصاص دهیم، دچار آسیب می شویم، باید در این خصوص راهکاری جدی اندیشیده شود.


وی در ادامه با اشاره به وضعیت ارز و مشکلات پیش آمده در پرداخت شهریه طلاب خارج از کشور (هفت کشور) گفت: کشورهای خارجی مرتبط با این قضیه تصویب کرده ند که فقط 500 هزار دلار به نرخ ارز مرجع برای مسائل اقتصادی و پرداخت شهریه ها به ما بدهند که البته این مقدار بسیار کم است و ما مجبور به تامین نیاز ارزیمان از بازار آزاد هستیم.


وی تصریح کرد: طلاب خارجی در نجف، کربلا، لبنان، سوریه، آذربایجان، افغانستان، هند و پاکستان شهریه هایی دارند که باید پرداخت کنیم و ما برای تامین آن از جاهای حساسی می زنیم تا بتوانیم این میزان ارز را از بازار آزاد تهیه کنیم.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 182216

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha