به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حسین متقی طلب، رئیس انجمن صنفی دامداران صنعتی گیلان در نشست خبری با اصحاب رسانه گیلان که در دفتر ایشان برگزار شد، گفت: 844 مورد مرکز عرضه فرآورده های دامی در رشت شناسایی شده است که از این تعداد، 435 مرکز دارای پروانه کسب و 409 مورد نیز پروانه کسب ندارند.
وی با اشاره به اینکه تعداد 123 مرکز عرضه ویژه فرآورده های دامی گاوی، 74 مرکز گوسفندی، 137 مرکز مرغ و تخم مرغ، 48 مرکز عرضه ماهی، 4 مرکز آلایشی و 49 مرکز عرضه چند منظوره را دارای پروانه کسب هستند، اظهار کرد: تعداد خودروهای تمدید و صادر شده حمل فرآورده های خام دامی گیلان در شش ماه نخست امسال 231 خودرو بوده است.
متقی طلب با اشاره به وجود تعداد 347 ماشین یخچال دار برای حمل فرآورده های خام دامی، اذعان کرد: تعداد 127 ماشین ویژه حمل طیور، سه ماشین حمل دام سبک، 32 ماشین حمل جوجه یک روزه و تعداد یک ماشین ویژه حمل دام سنگین نیز جزو خودروهای تمدید و صادر شده هستند.
رئیس انجمن صنفی دامداران صنعتی گیلان با بیان اینکه از ابتدای سال جاری برای 194 مرکز عرضه فرآورده های دامی از نوع گاوی و 79 مرکز عرضه فرآورده های گوسفندی تاییدیه های دامپزشکی صادر شده است، تصریح کرد: همچنین 405 مورد تاییدیه بهداشتی برای مراکز عرضه مرغ و تخم مرغ در رشت صادر شده است.
بازرس ویژه فرآورده های خام دامی گیلان، اضافه کرد: این مراکز بیشترین آمار صدور تاییدیههای بهداشتی را به خود اختصاص دادهاند که نشانه وضعیت مناسب استان برای پرورش طیور است.
وی تمام فعالیت های انجام شده در بخش عملیات نظارت و کنترل بهداشتی را عاملی برای پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان دانست و تصریح کرد: شرکت ممیزی «تاند گیل» به منظور نظارت و کنترل بهتر بر مراکز عرضه با تقسیم بندی شهرستان به 16 منطقه برای ارتقای خدمات رسانی و سرویس دهی به شهروندان در تلاش است.
متقی طلب با بیان اینکه از مجموع 844 واحد عرضه تنها 102 مرکز عرضه فرآورده های دامی در میدان بزرگ رشت مستقر هستند، اظهار کرد: میدان بزرگ رشت به عنوان منطقه یک از تقسیم بندی 16 گانه این شهر محسوب میشود.
وی خیابانهای سردار جنگل، بیستون و استاد سرای رشت را به دومین منطقه با 84 واحد عرضه و چمارسرا، یخ سازی، رشتیان، احمد گوراب، پسیخان و نخودچر را با 71 مرکز عرضه جزو منطقه 14 این تقسیم بندی ذکر کرد.
رئیس انجمن صنفی دامداران صنعتی گیلان به 280 مورد بازدید میدانی از مراکز عرضه فرآورده های دامی این شهر در شش ماه نخست سال جاری اشاره کرد و متذکر شد: با این بازدیدها در صورت هرگونه تخلف بهداشتی و ارائه گزارش مکتوب به سازمان ذی ربط ضمن ابطال تاییدیه بهداشتی با فرد متخلف برخورد قانونی به عمل میآید.
متقی طلب با اشاره به وجود بیماری های مشترک انسان و دام و ضرورت شناخت و ارتقای آگاهی افراد جامعه، اظهار کرد: امروز جامعه نیازمند فرهنگ سازی در راستای استفاده از فرآورده های دامی بسته بندی شده است.
وی گیلان را نیازمند ارتقای فرهنگ قصابی و سوق دادن به طرف کشتار و بسته بندی صنعتی دانست و اذعان کرد: مردم به دلیل عدم آگاهی از تفاوت فواید بسته بندی فرآورده های دامی، هنوز به شیوه خریداری از قصابی ها علاقه مندند در صورتی که با ارتقای فرهنگ بسته بندی در این راستا از بروز بسیاری مشکلات جلوگیری میشود.
پایان پیام/
نظر شما