چراغ فلسفه در سرزمین ابن سینا و ملاصدرا روشن است

سیاسی: دبیر همایش روز جهانی فلسفه : تا پیش از انصراف یونسکو کمتر از 60 نفر از فلاسفه به دعوت ما پاسخ مثبت داده بودند که پس از آن ما شاهد دو برابر شدن استقبال و رسیدن آن به 105 نفر هستیم.

 

 

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر غلامعلی حدادعادل، با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه 2 ضمن ارایه تعریفی مختصر از فلسفه به بیان ابعاد گوناگون  دستاوردهای همایش روز جهانی فلسفه در تهران پرداخته و تصریح کرد: تحولات اجتماعی و علمی و تکنولوژیکی جدید باعث پیدایش سؤالات عمیق‌تری نسبت به گذشته در اذهان بشری شده است که مسایل سیاسی همچون جنگ و صلح و عدالت، قوانین حقوقی، مسایل محیط زیست و زندگی روزمره از آن جمله‌اند.

 

وی ادامه داد: این مسایل سبب شده است تا سازمان آموزشی، علمی، فرهنگی ملل متحد یا همان یونسکو از سال 2002 روز 21 نوامبر را به عنوان روز جهانی فلسفه برگزیده و مراسمی را هم به همین مناسبت در یکی از کشورهای جهان برگزار نماید.

 

حدادعادل با اشاره به برگزاری چند دور از این جشن‌های فلسفی در فرانسه، روسیه، ترکیه و شیلی، ایران اسلامی را اولین کشور آسیایی دانست که از 2 سال قبل آمادگی خود را  اعلام و مقدمات آن را با دعوت از اساتید و فلاسفه بزرگ بین‌المللی و نیز مسئولان یونسکو فراهم کرد.

 

وی افزود: این تلاش‌ها حدود یک ماه قبل با امضای یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و این سازمان به اصطلاح علمی- فرهنگی بین‌المللی به نتیجه قطعی رسید اما 2 هفته پس از امضای این یادداشت تفاهم، این سازمان بدون هیچ‌گونه مشورت و اطلاعی به سفیر دایم کشورمان ، به صورت کاملا یکجانبه و ناگهانی انصراف خود را از حضور در این همایش اعلام کرد.

 

دکتر حدادعادل با اشاره به برخی از فواید برگزاری این همایش در جمهوری اسلامی ایران ،گفت:  تداوم روابط اهل فلسفه حوزه و دانشگاه با فیلسوفان بزرگ جهان از نزدیک، معرفی بزرگان تاریخ فلسفه و نیز دستاوردهای گذشته و حال جهان اسلام و بخصوص ایران و نیز معرفی ظرفیت‌های موجود به میهمانان و فیلسوفان درجه یک جهان که در این همایش تجلیل شده‌اند، زدودن چهره تاریخی تحریف شده از اسلام و ایران از اذهان بزرگان فلسفه جهان که متأسفانه بسیاری از تاریخ‌نگاران فلسفی در آن نقش عمده‌ای داشتند، از دستاورد های این همایش است.

 

وی افزود: این تاریخ‌نگاران در تاریخ چنین وا نمود کرده‌اند که فلسفه ابتدا از یونان وارد جهان اسلام شده و چند قرنی را میهمان آنان بوده و سپس از طریق ابن رشد دوباره به مهد اولیه خود یعنی اروپا بازگشته در حالی که اصلا هیچ اسمی از ملاصدرا به عنوان قله فلسفه  اسلامی و بسیاری دیگر از  فلاسفه بزرگ اسلامی برده نشده است.

 

وی اضافه کرد:  زدودن چهره منفی‌ای که رسانه‌های غربی بخصوص بعد از انقلاب اسلامی از ایران ترسیم کرده‌اند از دستاوردهای جانبی این همایش است اما هدف اصلی ما تبلیغاتی نبوده و نیت اصلی ما کار علمی بوده است. 

 

این استاد فلسفه دانشگاه تهران با اشاره به مشکل زبان از آن به عنوان معضلی یاد کرد که در انتقال مفاهیم از دیگر زبان‌ها به فارسی و بالعکس برای فیلسوفان دو طرف وجود دارد.

 

حدادعادل همچنین با اشاره به این موضوع که رهبر فقید این انقلاب خود یکی از فیلسوفان بزرگ معاصر بوده که اساتید گرانقدری همچون شهید مطهری را تربیت کرده است، تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب هم در حال حاضر خود جزء اساتید بنام این علم محسوب می‌شود که توصیه مؤکد ایشان در سفر اخیر خود به شهر مقدس قم نسبت به توجه بیش از پیش به فلسفه از سوی طلاب و حوزویان جایگاه و اهمیت فلسفه را در نزد بزرگان این انقلاب گوشزد میکند و این امر نشانگر روشن بودن چراغ فلسفه در سرزمین ابن سینا و ملاصدرا است.

 

دبیر اولین جشن روز جهانی فلسفه در آسیا در ادامه با اشاره به نقش منفی برخی دول غربی و نیز معاندان نظام جمهوری اسلامی در انصراف یونسکو به فعالیت‌ها و نامه‌نگاری‌های انجمن یهودیان فرانسه  و نیز انجمن یهودیان آمریکا با این سازمان ،ابراز داشت: بلافاصله بعد از اعلام برگزاری این مراسم در ایران از سوی یونسکو این اشخاص با نامه‌نگاری از تعامل این سازمان با جمهوری اسلامی ایران شدیدا انتقاد و خواهان بازنگری در این روابط از جمله برگزاری این همایش شده بودند که متأسفانه سازمان مذکور هم تسلیم خواسته‌ آنها شد.

 

عضو شورای انقلاب فرهنگی کشور با بیان اینکه یونسکو هم همچون سایر سازمان‌های زیرمجموعه سازمان مللی است که ناشی از چند سده جنگ و استعمار و استکبار به وجود آمده و نمی‌توان از چنین سازمانی انتظار معجزه داشت آن هم به گونه‌ای که کاملا مستقل و بی‌طرف عمل کرده و یا جلوی زیاده ‌خواهی ‌های دول مستکبر بایستد، تأکید کرد: این سازمان تا حدودی با حفظ ظاهر موقعیت بهتری در بین کشورهای دنیا بخصوص جهان سوم داشت که با این کار این ذره آبرو را هم از دست داد.

 

وی در پایان ضمن تأکید بر پی‌گیری این اقدام یونسکو در سطح بین‌المللی به بی‌اثر بودن این‌گونه اقدامات سازمان‌های بین‌المللی اشاره کرده و افزود: تا پیش از این اقدام یونسکو کمتر از 60 نفر از فلاسفه به دعوت ما پاسخ مثبت داده بودند که پس از آن ما شاهد دو برابر شدن استقبال از سوی میهمانان خارجی بودیم که پنج سفیر دایم کشورها در یونسکو هم جزء 105 میهمان حاضر در همایش تهران هستند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 1831

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha