به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مهندس تراب محمدی، رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی، روز یکشنبه (23 مهر) در جمع خبرنگاران مطبوعات و خبرگزاری های این استان، پی بنای مسجد حسن درزی تبریز را متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل دوران پهلوی عنوان کرد.
محمدی ادامه داد: مسجد حسن درزی تبریز دارای محرابی با تزئینات ساده ای از آجرکاری است و نمای بیرونی آن نیز تلفیقی از آجرکاری های دوره اسلامی و به خصوص دوران قاجار می باشد.
محمدی ابعاد مسجد قاجاری حسن درزی را 185 متر مربع اعلام و یادآور شد: این بنا با پلان مستطیل در یک طبقه و یک نیم طبقه ساخته شده و دارای فضاهایی شامل ورودی، کفشکنی، شبستان، آبدارخانه و سرویس های بهداشتی جداگانه است.
وی با بیان اینکه در دوره های متاخر تعمیرات بسیار زیادی در کل بنا انجام شده است، افزود: گنبد میانی این مسجد بزرگ تر از بقیه گنبد ها و دارای تزئینات زیبای آجر کاری است که استفاده از گوشه سازی از زمان قدیم در قسمتی از تزئینات این گنبد، زیبایی آنرا دوچندان کرده است.
محمدی با بیان اینکه رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان با اشاره به آسیب های وارد شده به این بنا خاطرنشان کرد: به جز ترک های مویی که به احتمال زیاد در اثر چینش بنای قدیم و جدید در کنار هم بوجود آمده و نیز آسیب های بصری ناشی از سیستم های برق کشی روکار ، آسیبی جدی به مسجد حسن درزی وارد نشده است.
محمدی یادآور شد: مسجد حسن درزی تبریز، یکی از 15 اثر آذربایجان شرقی است که در پنجمین همایش ملی شورای سیاست گذاری ثبت میراث فرهنگی در استان البرز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
به گفته رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی، با ثبت ملی اثر، تعمیرات و عملیات مرمتی به زودی در این بنا آغاز می شود.
پایان پیام/
نظر شما