به گزارش خبرگزاری شبستان، سید جواد رسولی محلاتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در رابطه با کاهش سهمیه ایران در حج امسال و احتمال افزایش آن گفت:اصولا تعیین سهمیه صرفا در اختیار مسوولان حج عربستان سعودی نیست و بر اساس مصوبات سازمان همکاریهای اسلامی که جمهوری اسلامی ایران نیز عضو آن است، صورت میپذیرد. بر اساس مصوبه سازمان مذکورکه تمامی کشورهای اسلامی را در بر میگیرد، از هر هزار فرد یک کشور اسلامی، یک نفر سهمیه حج دارد. با عنایت به اینکه جمعیت کنونی کشور جمهوری اسلامی ایران حدود 75 میلیون نفر برآورده شده بنابراین سهمیه کشور ما، هفتاد و پنج هزار نفر تعیین شده است.
وی افزود: البته سعودیها قول مساعد دادهاند که پس از توسعه حرمین شریفین و مشاعر مقدسه و به تبع آن ایجاد فضا و تسهیلات بیشتر، سهمیه تمامی کشورهای اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهند و با سرعت چشمگیری که طرح توسعه به خودگرفته، امیدواریم در سال های آتی شاهد افزایش این سهمیه باشیم. هرچند که برای عمره محدودیتی وجود ندارد و در سال گذشته تا حدود هشتصد هزار نفر به عمره اعزام شدند.
رسولی محلاتی با اشاره به نوع ارتباط جمهوری اسلامی ایران با عربستان در امور حج خاطرنشان کرد: برگزاری حج در هر سال، اگر چه در مدت محدودی صورت میگیرد، اما برای برگزاری آن ماهها تلاش شبانه روزی و هماهنگی و تعامل با مقامات ذیربط سعودی توسط دست اندرکاران سازمان حج و زیارت و همچنین نماینده مقام معظم رهبری و سرپرست حجاج ایرانی صورت میگیرد تا مراسم هر چه منظمتر و با شکوهتر برگزار شود. از ماهها قبل مذاکرات میان طرفین برای موضوع هایی از قبیل اسکان، تغذیه، حمل و نقل، بهداشت و ایجاد تسهیلات بیشتر در دستور کار قرار میگیرند و آنچه طی مدت محدودی درایام برگزاری مراسم حج شاهد آن هستیم نتیجه تلاش چندین ماهه مسوولان است. طبیعی است که در مذاکرات نقطه نظرات و انتظارات طرفین حتی با بررسی جزئیات آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته و با حسن نیت و تعاملی که وجود دارد، مورد توافق قرار گرفته و نهایی میشوند.
سفیر ایران در عربستان در رابطه با وجود فراز و نشیب هایی سیاسی در تعامل ایران و عربستان و امکان تاثیگذاری آن بر مسایل حج گفت: به رغم اینکه ممکن است روابط میان دو کشور از فراز و نشیبهایی برخوردار باشد، اما امور مربوط به حج روند رو به تعاملی داشته و هر ساله شرایط بهتر و سهلتری برای حجاج ایران فراهم میشود. نگاه طرفین نیز هر سال نگاهی تعاملی است و بنابراین، امور حج نیز متاثر از همین نگاه مثبت، حرکتی ایجابی و رو به رشد دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری وی اصلیترین درخواست طرفین برای تعامل بیشتر را احترام به قوانین و مقررات موجود در حج برشمرد و تصریح کرد: همان گونه که ما برای انجام مراسم حج معنوی که مورد توصیه مقام معظم رهبری و سایر دست اندرکاران مسوول در کشور است، از سعودیها مطالباتی داریم که در خلال مذاکرات مطرح میکنیم، طرف سعودی نیز همواره مطالباتی دارد که از سوی آنان مطرح شده است. احترام به قوانین و مقررات کشور عربستان سعودی، رعایت نظم و انضباط، حمایت از مقررات مربوط به برگزاری مراسم حج، استقرار و تردد حجاج، احترام به حجاج سایر کشورها، مقررات ورود و خروج برای ورود و خروج کاروانها و سایر اموری که مورد نظر طرف سعودی اند در خلال مذاکرات فی ما بین مطرح و با نگاه تعاملی طرفین به جمع بندی و نتیجهگیری منتج میشود.
رسولی محلاتی یادآور شد: تصمیمات کلان با توجه به بافت حاکم بر حکومت عربستان سعودی تابع تغییرات و تحولات کابینه یا برخی از اعضای کابینه این کشور نیستند و امور حج نیز از این قاعده مستثنی نبوده و همواره به عنوان یک اراده ثابت در مورد همه کشورها اعمال وظیفه میشود. آنچه ممکن است با تغییر برخی از اعضای کابینه تغییر یابد، نحوه اجرا یا روشهای اجرایی در جزئیات است که با اصول کلی در تضاد نیستند. سیاست کلی عربستان سعودی اکثرا اصول ثابت و تغییر ناپذیری است، اما ممکن است در جزئیات دستخوش تغییرات شود.
پایان پیام/
نظر شما