به گزارش خبرگزاری شبستان؛ ورود هواپیماهای بدون سرنشین به عرصه نبردهای هوایی و جنگ های زمینی به سه دهه پیش باز می گردد. با وجود آن که کشورهایی مانند آمریکا، بریتانیا، فرانسه و رژیم صهیونیستی از همان آغاز با همکاری های مشترک خود به توسعه این صنعت جدید پرداختند، اما جمهوری اسلامی ایران تنها با تکیه بر توانایی های بومی خود توانست فن آوری ساخت این هواپیماها را در صنایع داخلی بومی سازی کند.
توانایی هواپیماهای بدون سرنشین ایران در مقایسه با رقبای خارجی در منطقه خاورمیانه بی نظیر است. به گونه ای که اگر به این نوع هواپیماها که در ارتش هایی مانند پاکستان، ترکیه، عربستان، رژیم صهیونیستی و حتی روسیه مورد استفاده قرار می گیرند، نگاه کنیم، متوجه می شویم که در بخش های مربوط به هواپیماهای سنگین، نیمه سنگین و سبک، نمونه های ایرانی برتری شایان توجهی را نسبت به دیگران دارند. امروزه با تولید جت های بمب افکن برد بلند که توانایی پرواز تا مصافت های بیش از 3000کیلومتر و مدت زمان پروازی بیشتر از 24 ساعت را دارند، این سلاح های ایرانی، تنها نمونه های آمریکایی را به نبرد فرا می خوانند. زیاد هیچ کدام از کشورهای منطقه، چنین توانایی بومی را با چنین ویژگی هایی در اختیار ندارند.
در رابطه با همکاری های وسیع نظامی، اقتصادی و امنیتی ایران با کشور دوست، ونزوئلا، رسانه های تحلیلی نظامی آمریکایی خبر داده اند که ایران مشغول انتقال تکنولوژی و تولیدات خود در زمینه پهپادها به ونزوئلا است. آمریکائی ها مدعی اند که با تصویر برداری از طریق ماهواره ها متوجه شده اند که ایرانی ها با همکاری و مشارکت در کارخانجات تولید سلاح ونزوئلا، مشغول کمک به این کشور برای افزلیش توانایی نظامی بومی است. ونزوئلا از زمان ریاست جمهوری هوگو چاوز با ایران روابط گسترده ای برقرار کرده و به منظور کاهش فشارهای آمریکا، در صدد است با کمک کشورهایی مانند ایران توانایی خود را در جبهه جهانی ضد آمریکایی افزایش دهد.
هنوز مقامات دو کشور ایران و ونزوئلا در رابطه به این که آیا این ادعای آمریکایی ها درباره تولید هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی در ونزوئلا صحیح است یا خیر واکنشی نشان نداده اند. اما آن چه روشن است، ایران توانایی های روز افزون دفاعی خود را هیچ گاه در خدمت توسعه طلبی قرار نداده است و به منظور کمک به کشورهای مستقل و ضعیف با آن ها همکاری های نظامی برقرار می کند.
توسعه این دانش نوین در صنایع دفاع کشورمان، بسیاری از معادلات نظامی را در زمینه توانایی های هوایی تغییر داده است. به خصوص که برنامه های فضایی ایران نیز می تواند در یک هماهنگی با توانایی های پهپادها، قدرت دفاعی و تهاجمی قابل ملاحظه ای را برای نیروی هوای به ارمغان آورد.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ونزوئلا از متحدان نزدیک یکدیگر در جهان به شمار می روند. این دو کشور طی توافقنامه های متعدد، همکاری های نظامی وسیعی دارند.که یکی از آنها تولید پهباد های رادار گریز است.
کد خبر 183801
نظر شما