کشت زعفران به صورت دیم در لرستان امکان پذیر است

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان از فراهم بودن شرایط آب و خاک استان برای کشت دیمی زعفران دراین استان خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، کریم خادمی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان گفت: نتایج تحقیقات در استان نشان داده است که کشت زعفران به صورت دیم هم امکان پذیر است.


وی افزود: طبق تحقیقات به عمل آمده در حال حاضر سراسر مناطق استان لرستان برای کشت محصول زعفران مناسب است.


خادمی اظهار داشت: با آزمایش های به عمل آمده از زعفران تولیدی لرستان؛ این محصول از لحاظ کیفیت در درجه ممتاز قرار دارد.


این کارشناس با اشاره به ارزش غذایی علوفه زعفران در مقایسه با کاه گیاه گندم و جو، گفت: از مزارع گندم و جو در سطح استان لرستان نمونه های مختلفی جمع آوری شده و در آزمایشگاه مورد تجزیه و آنالیز قرار گرفته وهمچنین از مزارع زیر کشت زعفران نمونه های تصادفی انتخاب و مشابه گندم و جو مورد تجزیه قرار گرفتند و در نهایت نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد که متوسط میزان پروتیین خام علوفه زعفران 37/7 درصد و کاه گندم 68/2 و جو 25/3 درصد است.


مهندس خادمی همچنین با اشاره به شرایط آبیاری زعفران عنوان کرد: بسته به وضعیت آب و هوایی منطقه از اواسط شهریور تا اول مهر ماه آبیاری زعفران شروع می شود.

 

گفتنی است، زعفران با نام علمی ( .Crocus Sativa L ) از خانواده زنبقیان (Iridaceous) گیاهی علفی، چند ساله، بدون ساقه و پیازدار است.

 

پیاز زعفران از نوع توپر و تقریبا کروی شکل با قطر 3 تا 5 سانتی متر و پوششی قهوه ای رنگ است که در زیر خاک قرار می گیرد. هر پیاز 6تا 9 برگ باریک، نظیر برگ علف های چمنی تولید می نماید. زعفران از جمله گیاهانی است که تولید بذر نمی کند و بنابراین ازدیاد آن از طریق پیاز (کُرم) صورت می گیرد. پس از کاشت اولیه مدت 7 – 10 سال متوالی محصول می دهد، مرحله کاشت منحصراً در سال اول انجام می گیرد و طی سال های بعد تنها عملیات مربوط به مراحل داشت و برداشت زعفران اجرا می شود.

 

پیاز زعفران را از موقع خزان بوته زعفران (اوایل خرداد) تا اواسط مهر می توان کشت نمود، اما بهتر هست در اواسط تابستان که هوا و زمین بسیار گرم و درصد رطوبت نسبی هوا فوق العاده کم است و ممکن است پیازها آسیب ببینند، کشت نشود.


پایان پیام/

کد خبر 184043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha