روایتی تازه از مرگ قذافی در گزارش دیده بان حقوق بشر

دیده بان حقوق بشر سازمان ملل در گزارش جدید خود داستان مقامات لیبی جدید درباره مرگ معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور زیر سئوال برده است.

خبرگزاری شبستان، کسانی که حوادث لیبی را در سال 2011 میلادی دنبال می کردند، بیش از هرچه به سرنوشت معمر قذافی علاقه نشان می دادند. وی در اوایل انقلاب مردمی لیبی در هفده فوریه این سال با ظهور خود برای مدتی بینندگان تلویزیونی و کسانی را که اخبار لیبی را دنبال می کردند، به خود مشغول می ساخت.
قذافی مخالفان خود را موش و مصرف کننده داروهای روانگردان توصیف می کرد و بر مقابله با آنها و کشاندن آن به بیرون از سوراخ تهدید می کرد.
اما با فروریختن دژ محکم دیکتاتور لیبی در واقع ورق برگشت و این معمر قذافی بود که از نقطه به نقطه دیگر می گریخت، اما به ناگاه در یکی از روزهای پاییزی سال گذشته میلادی رسانه های خبری اخبار ضد و نقیضی از مرگ قذافی پخش کردند.
تصاویری که پخش می شد، حاکی از زنده بودن سرهنگ معمر قذافی داشت. این تصاویر قذافی را در حالی که خون از سر و رویش به شدت جاری بود، نشان می داد.
تفسیرهای مختلفی از چگونگی مرگ وی مخابره شده است، اما در جدیدترین گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر موضوع به گونه ای دیگر تعریف شده است.
در این گزارش که «مرگ دیکتاتور؛ انتقام خونین در سرت» نام دارد و 50 صفحه را شامل می شود، به ساعات آخر زندگی معمر قذافی و شرایط مرگ وی پرداخته شده است.
در این گزارش آمده است: ادله فراوان حاکی است شبه نظامیان مصراته ای بر کاروان قذافی دست پیدا کرده اند و آنها را خلع سلاح کرده اند و آنگاه بر آنها مسلط شده و به شکنجه و ضرب و شتم وی پرداخته اند.
دیده بان حقوق بشر گزارش داده است: شبه نظامیان مصراته ای حداقل 66 نفر از اعضای کاروان را اعدام کرده اند.
در گزارش دیده بان حقوق بشر همچنین به مرگ «معتصم قذافی» فرزند معمر قذافی اشاره شده است و اینکه چگونه شبه نظامیان وی را از سرت به مصراته انتقال داده و معتصم را به قتل رسانده اند.
«پیتر بوکارت» رئیس بخش امور اضطراری دیده بان حقوق بشر در این باره می گوید: ادله فراوان حاکی است شبه نظامیان مخالف قذافی 66 اسیر عضو کاروان قذافی را اعدام کرده اند و به نظر می رسد که آنها معتصم قذافی را در حالی که زخمی بوده است، به مصراته انتقال داده و کشته اند.
وی می افزاید: ادله ای که ما در اختیار داشته ایم، سئوالات زیادی را درباره تلاش مقامات لیبیایی درباره کشته شدن معمر قذافی در اثر تیراندازی متقابل و نه پس از اسیر شدنش مطرح کرده است.
در این گزارش آمده است: از بین این ادله تصاویر ویدئویی است که یکی از شبه نظامیان مسلح با تلفن همراهش گرفته است و دستگیری تعداد زیادی از اعضای کاروان قذافی را به تصویر کشیده است.
در این تصاویر مشخص می شود که دستگیرکنندگان از هیچ دشنامی علیه قذافی خودداری نکرده اند و برخی تصاویر دیگر نیز نشان می دهد که تعداد زیادی از دستگیرشدگان پس از دستگیری در هتل المهاری در نزدیکی محل حادثه کشته شده اند.
در گزارش دیده بان حقوق بشر آمده است: به موجب قوانین جنگی قتل اسیران جنایتی جنگی محسوب می شود و مقامات نظامی و غیرنظامی لیبی باید درباره وقوع جنایات جنگی و غیر انسانی تحقیق کنند.
در این گزارش بیان شده است: گروهی وابسته به دیده بان حقوق بشر در نزدیکی محل درگیری شبه نظامیان با کاروان قذافی در روز بیستم اکتبر 2011 در نزدیکی محل حاضر بوده است و گروهی از بازرسان نیز صد جنازه را به دست آورده اند.
بر اساس گزارشها، تعدادی زیادی در هتل المهاری در حالی که دستانشان بسته شده بود، کشته شدند و برخی خویشاوندان کشته شدگان قبل از این گروه دیده بان حقوق بشر از هتل المهاری دیدن کند، جنازه عزیزان خود را تحویل گرفته بودند.
دیده بان حقوق بشر بیان کرد: گروه دیده بان حقوق بشر با برخی فرماندهان شبه نظامیان حاضر در محل و نیز نجات یافتگان کاروان قذافی در بیمارستان و دیگر مراکز دیدار کرده اند و تصاویر ویدئوی را چندین بار مرور کرده اند و آن نشان دهنده تخلفات شبه نظامیان است.
این تصاویر گویا آن است که قصه مرگ معمر قذافی و فرزندش معتصم در حین درگیری صحت ندارد و قذافی ابتدا زنده بوده است، اما پس از ضرب و شتم از سوی شبه نظامیان و وارد کردن ضرباتی به قسمت تحتانی اش که خونریزی های وی را بیشتر کرده، مرده است.
 پایان پیام/

کد خبر 184543

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha