محمد مهدی ناصحی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران امروز(29 مهر) به خبرنگار شبستان گفت: دوران کودکی بسیار مهم و حساس است چرا که پایههای اصلی شکل گیری زندگی اجتماعی فرد در این دوره مهم شکل میگیرد.
وی با اشاره به حساسیتهای دوران کودکی تصریح کرد: به خاطر حساسیتهای دوران کودکی دولت ها توجهای ویژهای به این نسل دارند زیرا که پایه و اساس نسلهای بعدی را دوران کودکی شکل میدهد.
ناصحی با اشاره به برخی آمارهای موجود در کشور خاطر نشان کرد: طی بررسیهای انجام شده در کشور در دهه آینده ده درصد جمعیت کشور زیر 5 سال است و برای حفظ و پویایی جمعیت زیر 5سال کشور باید برنامه ریزی مناسب فرهنگی شکل بگیرد.
وی تاکید کرد: در برنامه ریزی برای کودکان باید به ابعاد غیر از جسمانی نیز توجه شود که نیاز است مقوله فرهنگ نیز برای پویایی نسل آینده بهتر توجه شود.
ناصحی در ادامه با اشاره به برنامه ریزی مناسب اسلام از بدو تولد برای فرد تاکید کرد: در دین مبین اسلام منابع کافی برای پرورش و تکامل مناسب انسان وجود دارد که نیاز است این منابع استخراج و در اختیار افراد قرار گیرد.
این مسئول در ادامه با اشاره به مراقبتهای درمانی انجام شده در کشور برای بانوان یادآور شد: در سال 90 داروی اسید فولیک و قرص آهن در بین حدود 62 هزار نفر از دختران استان مازندران با هزینه 163 میلیون ریال توزیع شد.
ناصحی در ادامه با اشاره به مراقبتهای پیش از بارداری در مازندران و روستاهای استان اظهار کرد: به جهت مراقبتهای مناسب بارداری میزان مرگ ماداران بار دار در مازندران به شدت کاهش یافت.
وی اضافه کرد: در سال 90 حدود 98 درصد زنان باردار تحث مراقبت بودند و برای 92 درصد زنان مراقبت های پس از بارداری انجام شد.
ناصحی در پایان گفت: در سال گذشته 5 مورد مرگ مادر باردار در مازندران گزارش شد که شاید 95 درصد دلیل مرگ بیماریهایی بود که فرد از قبل دچار بود واین بیماری در دروان بارداری قابل پیشگیری نبود.
پایان پیام/
نظر شما