حداکثر زمان دادرسی در شوراهای حل اختلاف یک تا یک ماه و نیم است

رئیس شوراهای حل اختلاف کشور گفت: حداکثر زمان دادرسی در شوراهای حل اختلاف، یک تا یک ماه و نیم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان سمنان، حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی احمدی میانجی، رئیس شوراهای حل اختلاف کشور،  در نشست مدیران دستگاه قضایی استان سمنان با بیان اینکه بسیاری از پرونده های ورودی به شوراهای حل اختلاف در همان روز رسیدگی و مختومه می شوند، اظهارداشت: حداکثر زمان دادرسی در شوراهای حل اختلاف یک تا یک ماه و نیم است.


وی اظهار داشت: شوراهای حل اختلاف در کنار کوتاه کردن زمان دادرسی، باری از دوش دادگستری های کشور کم کرده اند.


احمدی میانجی با بیان اینکه در سال گذشته پیش بینی می شد کمتر از سه میلیون پرونده وارد شوراهای اختلاف شود، سه میلیون و 900 هزار فقره پرونده در شوراهای حل اختلاف وارد و مختومه شد که نشان از استقبال مردمی دارد.


رئیس شوراهای حل اختلاف کشوربا بیان اینکه همه پرونده هایی که در شوراهای حل اختلاف به آنها رسیدگی می شود سبک نیستند، افزود: ما در شوراها پرونده های مختلفی را بررسی می کنیم . با توجه به ماده 8 قانون شوراهای حل اختلاف حتی پرونده قتل و قتل عمد در رابطه با جنبه ویژه آن در شوراها مورد رسیدگی قرار می گیرد یا مساله تخلیه خانه هم جزء مسائلی است که در شوراها به آن رسیدگی می شود.


در ادامه رئیس کل دادگستری استان سمنان شوراهای حل اختلاف را نهادی جا افتاده و پذیرفته شده از سوی مردم دانست و گفت: اگر فعالیت شوراهای حل اختلاف نمی بود، مشکلات فعلی دستگاه قضایی چند برابر بود.


احمد سیاوش پور با بیان اینکه کار شوراهای حل اختلاف ساده نیست، اظهار داشت: با ترکیب شدن خرده فرهنگ ها در سال های پس از انقلاب اسلامی، آسیب ها و مشکلات اجتماعی به وجود آمد که ایجاد شوراهای حل اختلاف را ضروری کرد.


وی تاثیر فعالیت شوراهای حل اختلاف را در سبک کردن وظایف دستگاه قضایی مشهود دانست و افزود: اشکالات و نواقص این شوراها که جزئی است نیز باید برطرف شود.


رئیس کل دادگستری استان سمنان به فعالیت 141 شوای حل اختلاف در استان اشاره کرد و ادامه داد: تعداد پرونده های ورودی به آنها در شش ماهه امسال 21 هزار فقره بوده است.
 

در ادامه رئیس شوراهای حل اختلاف استان سمنان با اشاره به اینکه21 هزار و 608 پرونده در شش ماهه امسال مختومه و رسیدگی شد، اظهار داشت:17 درصد پرونده ها طی 6 ماهه امسال مصالحه شده اند.


محمد حسن قادری اضافه کرد: سه هزار و 701 فقره پرونده با فعالیت اعضای شوراها، به سازش رسیده است.


وی یپیش بینی کرد: تا پایان سال صلح و سازش پرونده های شوراهای حل اختلاف استان سمنان به 21 درصد برسد.


قادری با اشاره به بحث آموزش گفت: امسال چهار دوره کارگاه آموزشی، 22 مورد آموزش حین کار و 9 دوره حضوری برای این اعضا برگزار شده است.


رئیس شوراهای حل اختلاف استان سمنان از انجام 80 مورد بازرسی از شوراهای حل اختلاف در شش ماهه امسال خبر داد.


وی در خصوص احداث ساختمان شوراهای حل اختلاف در چهار شهرستان استان سمنان، افزود: ساخت این واحدها در مجموع با پیشرفت 60 درصد ادامه دارد.


به گفته قادری، در استان سمنان 141 شورای حل اختلاف شامل 83 شعبه شهری و 58 شعبه روستایی با فعالیت 62 قاضی، 428 عضو اصلی و 123 دبیر وجود دارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 185526

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha