عقل در عرض آموزهای وحیانی به شناخت خدا کمک می کند

فلسفه به شناخت اصول دین از جمله خدا، نبوت و معاد کمک می کند؛ از این منظر شناخت صحیح شریعت نیز محقق می شود بنابراین عقل در عرض آموزه های وحیانی است.

بهروز محمدی منفرد، مدیر گروه فلسفه اخلاق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به نقش غیر قابل انکار فلسفه در تبیین و تشریح احکام شریعت اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: فلسفه تاثیر به سزایی در  فهم شریعت اسلامی و آموزه های دینی دارد چراکه این علم دارای نگاهی عقلانی و بدون جانب داری به هستی است. 

وی با بیان اینکه فلسفه هدفی جز شناخت حقایق ندارد، افزود: این علم کمک می کند به شناخت اصول دین از جمله خدا، نبوت، معاد؛ از این منظر از گذرگاه شناخت صحیح خداوند، مسائل شریعت نیز بهتر شناخته می شوند بنابراین می توان نتیجه گرفت که شناخت انسان، خدا و شریعت از جمله وظایف فلسفه است. 

محمدی منفرد هدف فلسفه را شناخت عالم هستی با بهره گیری از استدلال و برهان دانست و اظهار کرد: در این میان اگر بخواهیم دست به مقایسه بزنیم، موضع یک فیلسوف در اثبات خدا بسیار محکم تر است از کسی که در اثبات خود بیشتر روش جدلی و اغنایی  را به کار می برد و کسی که صرفا کلامی بحث کند و راهی برای عقل نگذارد نمی تواند آنگونه که باید خدا را بشناساند.

مدیر گروه فلسفه اخلاق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه نباید عقل و استدلال را تعطیل کرد، عنوان کرد: برخی فلسفه اسلامی را به چالش می کشانند و برخی نیز می گویند چون اشاکالات عمده ای بر عقل انسان وارد است، نمی توان خیلی به آن اتکا کرد.

وی تاکید کرد: اما همان طور که اشاره شد نمی توان عقل را تعطیل کرد و صرفا از آموزه های وحیانی مدد جست، سخن درست آن است عقل می تواند در عرض آموزه های وحیانی به عنوان منبعی جدی به عنوان موکد یا مفسر برای شناخت خدا محسوب شده و برخی ناگفته های آموزه های وحیانی را عنوان کند، بنابراین اگر عقل منزه باشد حرف هایش حرف خدا است و از این نظر است که عقل یکی از منابع اربعه محسوب می شود.

پایان پیام/

کد خبر 185885

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha