حجت الاسلام ابراهیم علی پور، مدیر گروه فلسفه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره راه های دستیابی به سبک حقیقی زندگی اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: بهترین روش برای نیل به این سبک و سیاق زیستن مراجعه به آیات قرآن و روایت است.
وی ادامه داد: وقتی آیات قرآن و احکام را کنار یکدیگر می گذاریم، در می یابیم آیات سه دسته هستند که شامل اعتقادیات، عبادیات و اخلاقیات می شود. اخلاقیات ثمره دو مورد یاد شده است، بنابراین سبک زندگی اسلامی اعم از ساحت فردی یا جمعی باید این سه حوزه را پوشش دهد چراکه از کنار این سه مورد است که می توان به آرامش، امنیت و رفاه تولید رسید.
حجت الاسلام علی پور با بیان اینکه سبک زندگی غربی، مدلی مبتنی بر مادیات صرف است، تصریح کرد: سبک زندگی اسلامی سبب می شود تا فرد از این نظر که جزء جامعه ای کلان است، دارای کرامات انسانی و آزادی تعریف شده باشد. به بیان دیگر سبک زندگی اسلامی دارای ابعادی چند ساحتی است.
مدیر گروه فلسفه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه بیشترین تاکید روایات بر اخلاقیات است، اظهار کرد: مقصود از اخلاق به معنای خوش رفتار یا بدرفتار بودن صرف نیست، در این مفهوم و در گستره سبک زندگی اسلامی، اخلاق در حوزه های مختلفی از جمله سیاست، اقتصاد و زندگی شخصی نمود می یابد که همان هدف انبیاء است.
بروز مشکلات محدودتر در حوزه اعتقادیات
وی عنوان کرد: اجتماع ما بعد از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی به لحاظ حوزه اعتقادیات مشکلات کمتری به نسبت سایر حوزه ها دارد، در مواردی دیگر از جمله رعایت حق و حقوق دیگران آن طور که شایسته و بایسته سبک زندگی اسلامی است حرکت نکرده ایم.
حجت الاسلام علی پور ابراز کرد: برای مثال شب قدر فردی می رود و عزاداری می کند و وقتی از مسجد خارج می شود با آنکه آن شب قرآن بر سر گذاشته و نیایش کرده است، به حقوق هم نوعان خود توجه نمی کند، یعنی نمی داند همین رعایت حق دیگران تا چه حد موثر است. این نشان می دهد که جامعه ما در قانون مداری دچار مشکل است و همین عدم رعایت قانون آسیب جدی به سبک زندگی اسلامی زده است چراکه در پرتوی قانون مداری می توان به حقوق یکدیگر احترام گذاشت و طبق آنچه در اسلام آمده است رضایت یکدیگر را جلب می کنیم.
با شعار راه به جایی نمی بریم
وی بیان کرد: تحقق سبک زندگی اسلامی مانند رشد اعضای بدن آدمی است، یعنی مراحلی دارد و اگر در قالب الگویی مشخص به مردم ارائه شود در این حوزه به توفیق می یابیم؛ لذا شعار صرف کافی نیست چراکه مردم توجیه نمی شوند و نمی دانند اساسا منظور از این سبک زندگی چیست.
حجت الاسلام علی پور خاطرنشان کرد: روایات بسیاری در باب آرامش بخشیدن به دیگران داریم ولی الان چه قدر در سطح جامعه از مسئولان گرفته تا مردم به دنبال آرامش نیز هستیم، در حال حاضر شرایط اقتصادی آن چیزی نیست که اسلام به آن سفارش کرده است، اگر امروز جامعه سبک زندگی اسلامی را پیاده می کرد، قطعا این مسئله به عنوان دغدغه مقام معظم رهبری عنوان نمی شد این امر حاکی از آن است که اساسا سبک زندگی اسلامی به درستی برای مردم تبیین نشده است .
پایان پیام/
نظر شما